Giuleşti, bun pentru Cartea Recordurilor!

Giuleşti csa steaua - Academia Rapid
O imagine cu stadionul Giuleşti care te lasă fără cuvinte de la meciul csa steaua - Academia Rapid

ABONEAZA-TE PENTRU O COLECTIE DE CANTECE RAPIDISTE

* indicates required

E greu de spus câţi oameni au fost în tribune la Academia Rapid – csa steaua. 13.000. Poate chiar 14.000. Cert e că stadionul Giuleşti a fost plin ochi la meciul cu o glumă de echipă. Nişte băieţi recoltaţi de la o echipă de cartier, obişnuiţi mai mult cu minifotbalul înainte, şi branduiţi cu nume de impostori. Că doar asta a fost steaua mereu, chiar dacă acum este un soi de clonă certăreaţă a fcsb. Mă rog, puţin important. În afara golului lui Daniel Niculae, din pasa lui Cătălin Bărbălău n-am prea văzut fotbal. Nivelul ligii s-a văzut totuşi. În schimb tribunele Giuleştiului au radiat. Nu ca în vremurile bune, ci mai mult ca niciodată!

Giuleşti, luat cu asalt de rapidişti

Normal, să fie 14.000 de oameni în tribune nu este ceva de Cartea Recordurilor nici măcar pentru liga a 4-a. Dar cum s-a văzut această zonă a Bucureştiului şi cum s-a mutat epicentrul energetic către tribune e ceva cum rar s-a văzut în România. Şi dacă s-a întâmplat, în mod cert tot datorită suporterilor Rapidului. Am ajuns cu două ore înaintea meciului în zona Podului Grant. Coloana de maşini e până la Carrefour Orhideea. Cea care vine dinspre Grozăveşti. Dinspre Giuleşti nu ştiu cum e, ce se întâmplă, dar prea diferit nu e. Mai e o oră jumate până să înceapă partida, mi-e foame şi merg spre Crângaşi. Sunt, literlamente, pe contrasens! Pe un uriaş contrasens, fiindcă sute de oameni, şi nu exagerez, merg cu eşarfele spre Giuleşti scandând.

Giuleşti

100 lei biletul la tribuna a doua!

Puhoiul de oameni e incredibil, cum n-a mai văzut Rapidul de mult nici în Liga 1. Cozile de la intrare sunt interminabile. Bilete nu mai sunt de dimineaţă, când s-au dat ultimele 452. Doar la bişniţari găseşti, normal. Şi sunt de 10 ori mai scumpe! La tribuna a doua intri cu 100 lei. Ce să faci… N-ai ce să faci! Vrei să vezi meciul cu steaua, să îi revezi în teren pe Pancone şi Nico. Merită orice efort. Nebunia începe la scurt timp după fluierul de start. Zeci de petarde şi torţe zboară din peluză, tribune, de peste tot. E liga a 4-a, restricţiile sunt, totuşi, mai mici. Cel puţin aşa ar trebui. Necunoscuţii în tricouri dungate ce se cred mari fotbalişti sfidează infernul giuleştean. Gestic, pentru că faptic n-au cum. Doar arbitrul îi salvează de la o înfrângere sigură. Prin fragmentarea excesivă a jocului la faze care nu au mari legături cu realitatea.

Capitala fotbalului românesc e în Giuleşti

Revenim însă acolo unde trebuie. În tribune. Pentru că peste 10.000 de suflete, cu mult, au făcut o atmosferă incandescentă. Cum Liga 1 nu a văzut de la Rapid încoace. Nu mai există comparaţii cu alte oraşe. Pe Giuleşti a fost capitala fotbalistică a României. Academia Rapid – csa steaua s-a terminat 1-1. Pe nimeni nu a interesat însă asta. Ci faptul că fiecare locşor disponibil a fost plin. Să vedem când va mai fi privilegiat Giuleştiul, următoarea dată de o aşa atmosferă. Următorul meci care se va juca aici este tot unul al Academiei Rapid. Este vorba despre cel de weekendul viitor cu Asalt. O altă echipă de stelişti / fcsbişti, exact cum este şi csa steaua.

15 COMENTARII

 1. […] Am prezentat în cuvinte şi în câteva poze ce s-a întâmplat la Academia Rapid – csa steaua pe Giuleşti. Acum e momentul să vă redăm şi două video marca RAPID TV. Într-unul se vede, clar, atmosfera făcută de întreg stadionul. În cel de-al doilea se poate vedea sărbătoarea de final. Dintre suporterii de la peluză şi jucătorii Academiei Rapid. Toţi au cântat împreună pe Giuleşti! […]

 2. In legatura cu pancu ,daca il baga in ultimele 20-30 de minute si nu mai putea sa joace dupa 10….ai o prb ca antrenor mai ales cand nu mai ai schimbari….

 3. Intre timp zecile de mii de soldati din galeria stele(mele)i s-au lasat la vatra, unii sunt chiar bunici acum…….in schimb mirosul de basina soldateasca a ramas de-a pururi langa aceasta hidoasa echipa !

 4. Nu trebuie sa mire pe nimeni ceea ce sa intimplat aseară sa nu se uite un singur lucru RAPID juca în ani 80 pe stadionul Republici cu 40 000 de oameni în tribune iar steaua cu 20 000 de mii de soldați .iubirea pt Rapid este în continuare dar mă tem ca o data cu trecerea timpului tineri nu vor mai veni alături de aceasta echipa și ăsta datorita a tot ceea ce se intimplă în societate :mediatizare fcsb peste măsură și situația incerta (inca)a tot ceea ce înseamnă RAPID.Sper sa ne putem reveni cit mai repede altfel va fi fff greu peste ani….hai RAPID.

 5. Să fim sinceri csa a fost mai bine pregătită fizic, s-a văzut asta în multe momente. Nu am înțeles de ce a jucat Pancu titular- era mult mai bun în ultimele 20-30 de minute din punctul meu de vedere- nu mai e la prima tinerețe, și deși inima vrea, corpul nu mai poate. Goge- o surpriză plăcută, Barbalau ft bun și el. Nico în revenire de formă. Trebuie făcute câteva achiziții în iarnă, altfel nu cred că se poate promova în primul an, și nu cred că ne permitem asta. Hai Rapid!

 6. Dincolo de spectacol pt ca jocul a fost f slab si Steaua lui Lacatus sa vazut mai pregatita Rapidul sa limitat la cit a putut cu jucatori chiar cu experienta cazul Doru Bratu(slab sub orice critica) Iacob iar anemic imprecis sincer nu este permis la nivelul lui am remarcat un Goge si Barbalau in rest nimica cert este in asa fel nu va promova asta sigur- am inteles se merge pe varianta cedeaza una din liga 3 si i da locul Rapidului atunci poate sa joace turla ei tot vor fi in liga 3 pe asamblu galeriile au dat spectacolul mai putin in teren.Ce va fi pe viitor cu D zeu inainte.

 7. pe de-o parte , ma alatur intru totul chemarii de a repeta spectacolul la meciul a.f.c.u.-lui cu steaua.
  hai sa transformam prostia dezbinarii intr-un mic avantaj tactic !
  pe de alta parte , insa, imi este teama , doar , ca sora mai saraca a academiei nu va putea face fata
  cu demnitate (sportiva) ,acestui meci si le vom da satisfactie acestei facaturi mizerabile creeata acum aproape 70 de ani prin ordin venit de la moscova !

 8. Articolul a fost scris chiar ok. Despre astfel de articole vorbeam cand ati intrebat ce vrem sa citim. Asta vrem. Articole fara pic de rautate, unde ni se scrie adevarul.

  Ar trebui sa se mearga in numar mare si la meciul celor de la AFC RAPID de peste doua etape cu csa. Macar la meciul ala ca sa fie sustinuti impotriva jegosilor de la csa.

  UN SINGUR RAPID! O SINGURA GALERIE!