Umor Giulestean

VIDEO / Amintiri cu Cornel Buta! Ce autogol!

Geoffrey Kondogbia a înscris, probabil, unul dintre cele mai frumoase autogoluri din istoria fotbalului. Fireşte, nu e un titlu de onoare pentru el. Dar cum meciul Chelsea – Inter a fost unul amical, iar italienii, la care acesta joacă, au bătut 2-1, îşi poate păstra reuşita involuntară în cutia cu amintiri. Dintr-alea oarecum triste, dar pe care le savurezi cu plăcere peste ani. Ei bine, la capitolul autogoluri memorabile există şi fotbalişti români. Bănel Nicoliţă este deja celebru cu mai multe reuşite. Însă în top există şi un fotbalist care a jucat la Rapid, Cornel Buta.

Cornel Buta a câştigat patru trofee la Rapid

Cornel Buta nu a făcut mulţi purici în Giuleşti. În ciuda acestui fapt, a jucat într-o perioadă de vârf a echipei de lângă Podul Grant. Este vorba despre 2000 – 2004. Cu multiple perioade în care a fost împrumutat. Buta a jucat însă peste 40 de meciuri oficiale pentru Rapid, inclusiv trei în sezonul 2002-2003, trecându-şi astfel şi el titlul de campion în palmares. De altfel, Buta mai are alte trei trofee. A participat la ediţia Cupei României din 2001-2002, câştigată de Rapid în faţa lui Dinamo. Şi, de asemenea, a jucat atât în meciurile de Supercupă câştigate în 2002 şi 2003, tot împotriva „câinilor”. Fotbalistul nu a marcat însă vreun gol pentru vişinii.

Autogol de generic

De altfel Buta, prin poziţia sa din teren, nu a fost vreodată un marcator. Dar rămâne memorabil un autogol marcat în perioada în care evolua pentru Politehnica Iaşi. Într-un meci cu Universitatea Craiova. Reuşita absolut antologică poate fi văzută în clipul de mai jos. Mai savuroasă decât orice însă a fost declaraţia lui Ionuţ Popa, pe atunci antrenor la moldoveni, la finalul partidei. „Ăsta a vrut să dea bară-gol, în vinclu, dar nu a putut chiar acolo!”, a comentat Popică, în stilul caracteristic, la conferinţa de presă de după partida buclucaşă. S-a întâmplat în toamna lui 2006. Uitându-ne la autogolul lui Cornel Buta, putem fi de acord că el ar putea intra într-un top alături de cel al lui Kondogbia. Chiar dacă ar fi greu de comparat!

S-ar putea sa te intereseze

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.