Fotbal internaționalGica Hagi

Alex Ioniţă comparat cu Messi şi Hagi!

Pe lângă numărul 10, Alex Ioniță (22 de ai) a preluat la Astra și rolul lui Constantin Budescu, de coordonator al jocului. Sub comanda lui Edi Iordănescu, fostul rapidist este „vioara întâi” pentru campioana din 2016. Dar mentorul său din Giulești a indicat o mare problemă a jucătorului. Pe care îl aseamănă chiar cu marii Lionel Messi și Gheorghe Hagi din punctul de vedere al tehnicii.

Alex Ioniţă caracterizat de Daniel Pancu

Daniel Pancu, o adevărată legendă în Giulești, l-a luat în cameră cu el. La primul cantonament al lui Alex Ioniță cu echipa mare a Rapidului. În 2014, în momentul transferului la Astra, fostul idol al fanilor alb-vișinii a fost solicitat să îi facă o caracterizare celui poreclit „Bulgaru'”. Iar marea problemă remarcată a fost condiția fizică. Se pare că încă nu s-a rezolvat. S-a văzut și la meciul cu azerii de la Zira că „benzina” i s-a terminat în partea a doua, iar cu Sepsi a fost schimbat în minutul 80. Din punct de vedere al tehnicii îl compară cu Messi și Hagi. Şi îi acordă cele mai mari merite pentru jocul ofensiv al Astrei. Dar Pancu nu crede că Ioniță poate crește prea mult la capitolul pregătire fizică.

Declaraţiile lui Pancone

„Deocamdată, cei de la Astra depind foarte mult de Alex Ioniță. Dacă o echipă va reuși să îl anihileze, cu greu vor mai reuși să ajungă la poartă”, a declarat Daniel Pancu. „Din punct de vedere fizic nu a excelat vreodată. Atunci când a fost transferat de Astra, am fost rugat să îi fac o caracterizare. A fost colegul meu de cameră, l-am luat cu mine în primul cantonament cu Răzvan Lucescu, în Austria. Am spus că se aseamănă foarte mult la controlul mingii cu Messi și cu Hagi. Şi cred că dintre jucătorii români poate doar Sânmărtean să mai concureze cu el din acest punct de vedere. Fizic, nu știu dacă poate progresa foarte mult. Are forță foarte bună în picioare, împinge foarte bine și e bun pe spații scurte. Dar nu-l văd în stare să ducă un ritm intens pentru 90 de minute”, a mai spus Daniel Pancu.

Alex Ioniță este ultimul produs al centrului de copii și juniori al Rapidului care a confirmat și la cel mai înalt nivel

4 trofee are Alex Ioniță în carieră, toate cu Astra: titlul în Liga 1 (2016), Cupa României (2014) și două Supercupe ale României (2014, 2016)

Sursa: digisport.ro

S-ar putea sa te intereseze

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.