Rapid

Se schimbă promovatele în liga a 4-a Bucureşti?!

Sezonul 2016-2017 s-a încheiat. Deocamdată e vacanţă. Dar cum Rapid a promovat de pe primul loc din liga a 5-a în liga a 4-a Bucureşti încercăm să facem, bucată cu bucată, tabloul sezonului ce va urma. Aşa cum ne-am obişnuit, fotbalul la nivel municipal este destul de haotic. Nu că cel mare ar fi mai presus, dar pe noi ne interesează acum doar liga a 4-a. Acolo unde Rapid Bucureşti va evolua în stagiunea 2017-2018. Formatul, momentan, nu se cunoaşte. Vom porni însă de la un eveniment care s-a consumat recent şi care ar putea influenţa desfăşurarea competiţiei.

Progresul Spartac ar putea rata incredibil promovarea

Progresul Spartac 1944 a promovat lejer din liga a 4-a, dar la barajul pentru promovare cu Voinţa Crevedia totul s-a sfârşit lamentabil. Cel puţin meciul tur. Gazdele bucureştene au pierdut cu 3-0 la masa verde din cauza unor motive pe care vi le redăm în caseta tehnică de mai jos, pe care am preluat-o de pe liga2.prosport.ro. Indiferent de valoare, Progresul Spartac 1944 are, în principiu, şanse mici să mai joace în liga a treia. Fiindcă un asemenea scor pe propriul teren este foarte greu de întors. De orice echipă din lumea aceasta. Până la continuarea ideii care a stat la baza acestui material, vă invităm să studiaţi caseta de mai jos.

PROGRESUL SPARTAC (B) – VOINŢA CREVEDIA (IF) 0-3

Stadion: Romprim (Bucureşti);
Arbitru: Adrian Illyeş (Ploieşti – Prahova);
Asistenţi: Ionel Valentin Dumitru (Gherghiţa – Prahova) şi Florin Pucheanu (Ulmi – Dâmbovita);
Observatori: Irina Mîrţ şi Camelia Nicolae (ambii din Bucureşti).

►Meciul nu s-a disputat, fiindcă echipa ilfoveană a contestat dreptul de joc al jucătorilor Frangu, Stoian şi Geană, de la Progresul. Ulterior, carnetul de joc al portarului Voinţei, Ungur, a dispărut din vestiarul arbitrilor, iar gazdele nici nu au avut medic la meci.

Se schimbă o promovată…

Bun, cum este posibil ca Progresul Spartac 1944 să rămână în liga a 4-a Bucureşti şi în sezonul viitor, datele problemei se schimbă şi la nivelul clasamentului final din liga a 5-a. Aşa cum este deja cunoscut, din ultimul eşalon municipal, drept de promovare în cel superior au avut patru echipe. Numai că una dintre ele, cea care a jucat barajul de clasament cu Rapid şi care a terminat pe locul 2, este tocmai Progresul Spartac 1944 II! Adică formaţia secundă a campioanei municipale. În acest context, din punct de vedere logic, vicecampionii din liga a 5-a Bucureşti nu vor mai putea promova, din moment ce echipa-mamă ar rata promovarea în liga a 3-a!

… şi ea ar putea fi… Atletico!

Ce se întâmplă în acest caz?! Mutarea logică şi simplă ar fi acceptarea în eşalonul al patrulea a celor de la Atletico Bucureşti, formaţie care, învingând Unirea Dobroeşti în meciurile de clasament s-a poziţionat la final pe locul 5. Sigur, discuţii vor fi. Există inclusiv zvonuri care vorbesc despre dizolvarea ligii a 5-a şi concentrarea valorilor într-un eşalon patru. Care ar putea avea, la nevoie, chiar două serii. Momentan însă nu este nimic concret, cu atât mai puţin oficial. Iar noi vom reveni pe măsură ce vom avea date. Luându-ne însă după logica simplă, fără a ţine cont de situaţia fiecărei entitate, dacă posedă sau nu C.I.S., vă prezentăm, în urma acestui rezultat dezastruos al Progresului Spartac 1944, cum ar putea arăta liga a patra în sezonul 2017-2018.

Rapid Bucureşti, cap de listă în liga a 4-a

Lista: Rapid, Progresul Spartac, Regal Sport, Progresul, Termo, Sportul Studenţesc, Olimpic, Tricolor, Metaloglobus II, Comprest, CS Progresul 2005, Electroaparataj, Venus, Mişcarea, Asalt, Atletico. Am luat în considerare 16 echipe, atâtea echipe câte au luat startul şi în sezonul precedent. Sigur, nimic nu este bătut în cuie, subliniem iar. Cu atât mai mult cu cât au apărut echipe noi precum csa steaua care pretinde loc direct în liga a 4-a. Este o aberaţie, desigur, însă la noi orice se poate! Mai mult, a mai renăscut un club de tradiţie, anume Carmen Bucureşti. Iar un duel între Carmen şi csa steaua ar fi într-adevăr ceva deosebit. Dar această idee o vom susţine într-un material separat. Pentru că merită dezbătută mai mult!

16 echipe sau…?

Pentru a conchide spunem că în acest moment ne aşteptăm, pe linia logicii, la o ligă a 4-a cu 16 echipe. Chiar dacă sezonul s-a încheiat cu 15, asta s-a întâmplat din cauza faptului că Frăţia a fost exclusă. Victoria, Electrica şi Romprim au retrogradat, cel puţin conform clasamentului. Capetele de afiş ar trebui să fie Rapid, Progresul, Sportul, Venus şi chiar Tricolor. Toate echipe cu o tradiţie bogată în spate. Dar datele s-ar putea schimba, aşa cum am mai afirmat, o dată cu integrarea la acest nivel a csa şi Carmen. Detaliile vi le vom furniza însă pe măsură ce ne vor parveni şi nouă, aşa că, deocamdată, nu avem altceva de făcut decât să aşteptăm. Nu uitaţi însă, Rapid trăieşte!

Foto: Paul Urian

S-ar putea sa te intereseze

2 Comments

  1. venus e foarte slaba nu are nici o treaba cu promovarea

  2. Electroaparataj s-a retras in retur si automat e deja retrogradata, in locul ei ramane CS Victoria

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.