Ziua în care se poate alege praful de fotbal!

Sport Fotbal oprit de Coronavirus
Sport Fotbal oprit de Coronavirus

La Curtea de Apel Bucureşti a avut loc ultimul termen din procesul privind dezafilierea echipei de fotbal Universităţii Craiova. Înainte ca judecătorii să ia o decizie, Adrian Mititelu, fostul preşedinte FRF, Mircea Sandu, şi fostul preşedinte LPF, Dumitru Dragomir, au susţinut o ultimă pledoarie. La fel ca la precedentul termen, la judecată este prezent şi Nicolo Napoli, un semn că în cazul în care instanţa va da un verdict favorabil lui Mititelu şi FC Universitatea va fi repusă în drepturi, italianul dat afară cu poliţia de la CSM Poli Iaşi va fi antrenorul echipei.

Ce a declarat Mircea Sandu

Declarația lui Mircea Sandu în fața instanței: „Am fost crescut într-o familie modestă, dar cu respect și disciplină. Am fost fotbalist de la 17 la 34 de ani în Liga 1. Am jucat peste 400 de meciuri în prima ligă. Am fost vicepreședinte al clubului Sportul Studențesc. Începând cu 1992 am făcut parte din FIFA. Din 2007 am fost membru în Comitetul Executiv al UEFA. Am avut recunoaștere la nivel mondial pentru fotbalul românesc. Nu cred că vreun membru al CEx a vrut răul unui club din România. Față de tot ce am făcut pentru această țară, mi se pare de neimaginat să fiu acuzat. N-m făcut nicio ilegalitate în 24 de ani. Sunt curat, la fel ca și ceilalți membri. Sper să găsiți soluția legală să vă pronunțați asupra acestui caz.”

Ce a declarat Dumitru Dragomir

Declaraţia lui Dumitru Dragomir în faţa instanţei: „Mititelu a fost victima propriului jurist. Dumitru Dragomir nu are nicio tangenţă cu acest proces. N-aveam intenţie să fac abuz. Juristul mi-a explicat că Mititelu a semnat o hârtie şi că respectă comisiile jurisdicţionale şi TAS. Contractul între jucător şi club e tabu. Nu FRF sau LPF stabileşte dacă pleacă sau nu. Dacă Universitatea Craiova plătea jucătorii, nu putea niciunul să plece. Nu există nicio fraudă în acest proces. A fost sfătuit prost. Domnul jurist Moise a fost persona non-grata. I-am dat două săptămâni să-şi retragă plângerile şi Mititelu am crezut că s-a dus la TAS. Eu am fost cu gura mare, dar nu am încălcat legea. Am ţinut doi ani pe banii mei Universitatea. De ce să merg la puşcărie? Toată lumea mă acuză de fel şi fel de tâmpenii, dar sunt total nevinovat„.

CITEȘTE ȘI  Mai vrea cineva motive pentru care steaua trebuia DESFIINȚATĂ în 1989?!

Ce a declarat Adrian Mititelu

Am investit banii familiei în acest club, dar m-am trezit fără nimic, dintr-o dată. Copiii mei au suferit foarte mult. Am iubit foarte mult clubul, am avut 100 de juniori pe care mi i-a luat CS U. Am avut un proiect ca Hagi, dar am fost raşi de pe faţa pământului. Am fost ca în 1948, când Carmen Bucureşti a fost înlocuită de altă echipă. Mi-au făcut dosar penal, m-au supus unui şantaj. Am făcut şi eu greşeli, pentru că m-am luat cu ei în gură. În 6 ani, am îmbătrânit cu 20. Am primit o adresă că am fost exclus, n-am fost înştiinţat înainte. Mă aflu într-o situaţie incredibil de grea. Mă bâlbâi pentru că am intrat în tensiune. Eu cum pot să-mi recuperez societatea?„, a spus Mititelu.

Ultima zi de fotbal profesionist în România?

Pe 31 mai vom afla verdictul final. În cazul în care se menține sentința de la prima instanță în care FRF și LPF trebuie să achite 240 de milioane de euro, situația fotbalului românesc ar deveni fără ieșire. Având în vedere situaţia deplorabilă în care a ajuns acest sport în România, nu ar fi deloc rău ca instanţa să nu fie sensibilizată de pledoariile ilare ale primilor doi. Aşteptăm cu interes deznodământul!

Sursa: digisport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ