Diverse

ASU Poli Timişoara, succes istoric! Rămâne în B!

Politehnica Timișoara a obținut o victorie categorică la ultima reprezentație pe „Știința” din actualul sezon. Poli Timişoara a trecut cu 4-1 de Dunărea Călărași, în condițiile în care auevoluat încă din minutul 35 în inferioritate numerică, după eliminarea lui Mera. O victorie care încununează o etapă a 33-a extrem de importantă pentru timișoreni, care s-au salvat și din punct de vedere matematic de la retrogradare.

Poli Timişoara, condusă şi în inferioritate din repriza I

Oaspeții păreau favoriții întâlnirii de pe „Știința”, dată fiind și forma excelentă traversată în această primăvară de echipa lui Adrian Mihalcea. Iar calculele hârtiei păreau să se confirme după primele minute ale jocului, gruparea din Călărași fiind mai hotărâtă în fața porții adverse. Şi mai prezentă în jumătatea polistă de teren. În minutul 28, vizitatorii au deschis scorul, după o lovitură liberă executată de Kanda care a lovita bara porții lui Gakos, iar după ricoșeu, Țâră a împins balonul în plasă. Lucrurile păreau să meargă și în continuare în favoarea Dunării: în minutul 35, Mera l-a faultat pe Țâră, iar centralul Marius Omuț i-a arătat căpitanului polist direct cartonașul roșu.

Revenire spectaculoasă pentru „Băieţii în Ghete”

Paradoxal, această eliminare ușoară a fundașului alb-violeților i-a impulsionat pe „Băieții în ghete”. Care au egalat cu două minute înainte de pauză. Printr-un gol de generic marcat de Ghinescu, cu transversala, de la 20 de metri. Înaintea intrării la cabine, oaspeții au mai irosit o șansă uriașă, prin Kanda, care a scăpat singur spre poarta gazdelor. Dar a nimerit doar bara din dreapta lui Gakos. Politehnica s-a descătușat în repriza secundă. În minutul 50, golgheterul Blănaru a adus gazdele în avantaj, cu o reluare din fața porții, în urma unui corner executat de Stancu. Apoi, în minutul 62, același Blănaru a majorat diferența după ce rămăsese față în față cu Lungu. În fine, în minutul 87, Vucea, intrat de doar 30 de secunde în teren, a întreprins o acțiune personală în flancul stâng, a pătruns în careu și a marcat elegant, la colțul lung.

Derby incendiar pe 21 mai: Poli Timişoara – UTA

Succesul cu Dunărea Călărași a încununat o rundă în care alb-violeții au obținut salvarea matematică de la retrogradare. Obiectivul fusese îndeplinit încă dinaintea startului partidei. După ce Metalul Reșița a remizat pe teren propriu, 1-1, cu FC Brașov. În runda următoare, Politehnica va sta. Dar va mai acumula trei puncte, la „masa verde”, cu retrasa Unirea Tărlungeni. Apoi, pe 21 mai, de la ora 19:00, va avea loc mult așteptatul derby cu UTA. Pe stadionul „Dan Păltinișanu”.

Poli Timișoara (antrenor Sorin Brîndescu): Gakos – Motreanu, Mera (cpt.), Bilia, Taub – Nicolescu – Teut, Stancu, Birău, Ghinescu – Blănaru. Au mai intrat Sorescu, Gălan și Vucea.
Dunărea Călărași (antrenor Adrian Mihalcea): Lungu (cpt.) – Țenea, Mardare, Șandru, B. Stancu – Danciu, Preoteasa, Pușcaș, C. Cristea – Kanda, Țâră. Au mai intrat Ibrian, Ciocâlteu și R. Licu.

Sursa: druckeria.ro

 

S-ar putea sa te intereseze

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.