Naționala de Fotbal a RomânieiRapid

Şapte ani fără Sandu Neagu… Nu te vom uita!

Pe 17 aprilie 2010 s-a produs nenorocirea. Sandu Neagu a plecat dintre noi, mult prea devreme. Avea doar 61 de ani… Dar a lăsat atâtea amintiri în urmă, încât ne este nu greu, ci imposibil să-l uităm! Sandu Neagu va rămâne, fără dubiu, pe veci în istoria clubului din Giuleşti. Dacă aruncăm un ochi pe categoria „One-club men” apar şi numele a doi rapidişti. Numai doi fotbalişti din istoria de aproape 94 de ani a Rapidului au jucat toată cariera doar la Rapid! Unul dintre ei este Sandu Neagu. Celălalt, altă legendă, Take Macri.

A luat un titlu şi două Cupe alături de Rapid

Sandu Neagu a evoluat pentru Rapid între 1965 şi 1978, produs fiind al centrului de copii şi juniori al clubului din Giuleşti. Un fenomen, el a contribuit atât la obţinerea titlului din 1967. Nu a jucat foarte mult atunci, dar a fost om de bază în echipa care a luat Cupa în 1972 şi apoi în 1975. A rezistat penitenţei din liga a doua, din dragoste pentru Rapid. S-a născut în Giuleşti, a devenit cineva în Giuleşti. Şi tot din postura de jucător al Rapidului a ajuns eroul de la Guadalajara. În 1970, alături de naţionala României, la celebra Cupă Mondială din Mexic. Sandu Neagu a decis brusc şi neaşteptat să renunţe la cariera de jucător. La numai 30 de ani… Când alţii sunt la apogeul carierei.

Sandu Neagu, al doilea golgheter all time

Dar pentru el cariera se consumase deja la cel mai înalt nivel. A jucat în 268 meciuri oficiale pentru Rapid şi a marcat 110 goluri. Numere fabuloase! Care îi rezervă şi acum locul 2 în topul marcatorilor all-time pe care Rapid i-a avut. În spatele lui Puiu Ionescu, alt atacant legendar. Dar în faţa unor nume fabuloase precum Giussy Baratky sau Daniel Pancu. Din păcate, Sandu Neagu a plecat dintre noi la fel de fulgerător. La numai 61 de ani. Tot pe Giuleşti era, tot cu mingea la picior, când a suferit rănile fatale care i-au adus decesul. Se întâmpla cu puţin timp înainte de meciul Rapid – steaua 5-1 din aprilie 2010.

Durere fără margini acum şapte ani

Meci la care galeria cânta din toţi rărunchii „Tot Giuleştiul plânge, după tine Sandule!” Era imposibil să fii atunci în tribune sau măcar în faţa televizorului şi să nu te treacă fiorii. Vocea suporterilor devenise ceva supradimensional. Nu trebuia să ţii cu Rapid ca să ţi se facă pielea găină. Trebuia să simţi suferinţa din aer. La finalul acelei victorii fabuloase, Cristi Săpunaru a fost primul care i-a dedicat succesul unuia dintre idolii săi. Sandu Neagu îi dăruise lui, simţindu-l mare rapidist, medalia de campion din 1967. Sunt şapte ani de atunci… Nu te vom uita vreodată, Sandu Neagu! Dumnezeu să te ierte!

S-ar putea sa te intereseze

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.