Istorie

Rapid la loc de cinste în muzeul din Liverpool!

În muzeul orașului Liverpool, la loc de cinste, un șorț inscripționat cu stema giuleștenilor amintește de „cea mai mare notă plătită în istorie” de fanii „cormoranilor”. „Mergeți la muzeul orașului, e lângă port. La etajul 2 e un pavilion dedicat fotbalului. Vă așteptă și o surpriză. Românească!”, ne vinde pontul Vlad, un fan al lui Liverpool care locuiește acum în orașul-port din Marea Britanie.

Vişiniul familiar din Liverpool, Rapid Bucureşti

Printre fanioane schimbate la centrul terenului înaintea celui de-Al Doilea Război Mondial, echipamente din epoca în care doar nobilimea dădea cu piciorul în minge, ecrane care rulează meciuri din perioada de glorie a celor două echipe, zărim un vișiniu familiar: Rapid București! Mai exact, un șorț de bucătar inscripționat cu numele clubului! „Îmbrăcămintea chelnerului, 2000”, scrie la baza acestuia. Suporterii au venit cu „captura” după ce Liverpool a întâlnit-o pe Rapid la București, în Cupa UEFA.

„Cea mai mare notă de plată din istorie”

Vizavi găsim fanionul de la meci, dar și un lucru mai puțin obișnuit într-un muzeu. O notă de plată scrisă de mână – „Cea mai mare notă de plată din istorie”, spun scouserii în descriere. Li s-a părut incredibil ca o notă pentru mici și bere să înregistreze o sumă de 1.500.000 lei. Fapt pentru care a ajuns în muzeul orașului. Ce-i drept, suma are atâtea zerouri pentru că, acum 17 ani, nu se făcuse încă trecerea la leul nou. În banii de acum, ar fi însemnat doar 150 lei. În inima fotbalul, pe Merseyside, unde poate nici The Beatles nu prezintă un interes mai mare, se află și o rămășiță a fotbalului nostru romantic. Pentru că Rapid va trăi mereu.

Sursa: gsp.ro

S-ar putea sa te intereseze

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.