Diverse

Mugurel Buga, vedetă la poalele Muntelui Mierii

La mai bine de un deceniu de la sezonul eurofantastic în tricoul Rapidului, mingea se „lipeşte” încă de Mugurel Buga ca în vremurile bune. Golgheterul all-time al Rapidului în cupele europene (14 goluri) este vedetă în Liga a 3-a la AFC Hărman. Micuţa comună de lângă Braşov era cunoscută mai degrabă pentru cetatea medievală fortificată (1240 prima atestare oficială a oraşului). Acum lumea vine la Hărman („Muntele Mierii” în germană) mai mult să vadă jongleriile fostului „brazilian al Rapidului”.

Mugurel Buga, magic şi la 40 de ani

La aproape 40 ani, Buga încă foloseşte ca armă letală „călcâiul său magic” cu care i-a îngenunchiat pe nemţii de la Hamburg. „Ies, cu astea te naşti!”, spune zâmbind fostul idol al Giuleştiului. „Sper să mă ajute Dumnezeu să rămân sănătos şi să mă bucur de fiecare clipă pe care o am în fotbal. Joc din pasiune pentru fotbal! Şi vreau să mă las atunci când simt eu, nu când zic alţii. Mi-aş dori să joc şi în liga secundă pentru Hărman. Chiar dacă am plecat de la Braşov, le doresc totodată şi celor de acolo să promoveze în Liga 1. Cred că zona aceasta are potenţial să aibă mai multe echipe în primele eşaloane”, afirmă Mugurel Buga.

Directorul tehnic, legendă a FC Braşov

Fostul simbol al Braşovului, Ioan Naghi (18 sezoane în tricoul „stegarilor”) este director tehnic la AFC Hărman. Tehnicianul are o relaţie specială cu Pele Buga, fiind chiar socrul său: „E ceva special să îl antrenez pe Mugurel la finalul carierei, deoarece eu i-am îndrumat şi primii paşi în fotbal. A fost făcut pentru acest sport, are mult talent şi se vede cu ochiul liber diferenţa uriaşă între el şi restul fotbaliştilor din Liga a 3-a.”

Jucători experimentaţi la AFC Hărman

Preşedintele clubului, Marius Stoichiţă, a reuşit să atragă la Hărman mai mulţi jucători care au evolua prin Liga 1. Precum Claudiu Ionescu (n.r. – plecat între timp în iarnă), Florin Stîngă (n.r. – antrenor-jucător la Hărman) sau Rareş Forika. Cheia succesului: atmosfera de la club, condiţiile de pregătire şi seriozitatea la plata salariilor. „Ce s-a promis s-a dat, e important să nu minţi jucătorul. Prin fotbal, Hărmanul a evoluat. Despre Cetate şi echipă se vorbeşte acum la nivel naţional, iar comunitatea este încântată de asta. Nimeni nu credea iniţial că vom avea aici foşti jucători din echipa naţională, dar azi ne batem cu echipe a unor oraşe reşedinţă de judeţ şi e un lucru minunat”, afirmă preşedintele clubului, agent şef de poliţie în Hărman.

Şi Forika este încântat de proiect

„Fotbalul la Hărman se face în principal din plăcere. Principalul nostru scop este să îi facem fericiţi pe oamenii care vin la stadion. Avem o galerie frumoasă. Copii repetă toată săptămâna cântecele şi coregrafia şi asta creează o atmosferă frumoasă la club”, a dezvăluit căpitanul Radu Leonte. Fost fundaş în Liga 1 la Corona Braşov şi Voinţa Sibiu, veteranul Rareş Forika (34 ani) explică de ce a ales să îşi încheie cariera la Hărman. „Avem o echipă inimoasă, un grup unit şi sper să o ţinem pe acest drum. Condiţiile de pregătire şi cele organizatorice sunt foarte OK pentru Liga a 3-a. Deci există potenţial şi pentru liga secundă.”

Luptă Buga vs. Ilyeş

AFC Hărman se luptă astfel pentru promovare în liga secundă cu AFK Csikszereda Miercurea Ciuc. Echipa unde Robert Ilyeş este antrenor-jucător. După 22 etape, braşovenii sunt liderii Seriei 1 cu 46 de puncte, cu două puncte mai mult decât ciucanii. Schimbul de locuri în clasament s-a făcut chiar în weekendul trecut. Atunci când AFC Hărman a câştigat cu 2-0 la Sporting Lieşti, în timp ce Miercurea Ciuc a pierdut cu 1-0 la Olimpic Cetate Râşnov.

Sursa: liga2.ro

S-ar putea sa te intereseze

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.