Rapid

EXCLUSIV / De ce nu poate juca Pancu la Rapid

Ianis Zicu spunea în urmă cu câteva luni că ar veni la Rapid oricând dacă clubul ar fi măcar în liga a 2-a. Afirmaţia sa de atunci este susţinută de un cadru real, având în vedere că mai jos de liga a 2-a, în România, statutul este unul de amatorism. Cel mult semiprofesionism în câteva cazuri. Iar pentru un fotbalist profesionist este extrem de complicat să joace într-o ligă de amatori. Mai ales dacă el nu este chiar la finalul carierei. Nu este ideea să vorbim despre Ianis Zicu, ci despre Daniel Pancu. Scrisoarea deschisă publicată de Socios Rapid 1923 şi preluată şi de site-ul nostru nu se vrea un reproş la adresa legendelor.

Pancu: „Vreau neapărat să joc la AFC Rapid!”

Ci mai degrabă un strigăt de durere că nu îi simţim mai aproape de noi. Sigur, fiecare face ceea ce simte în limita timpului pe care îl are. În cazul lui Daniel Pancu însă lucrurile stau un pic diferit. Chiar dacă nu a fost la vreun meci până acum, Pancone şi-a dorit din suflet să joace pentru Rapid Bucureşti în liga a 5-a! Nu, nu este glumă sau vrăjeală. „Mă uit la alte cluburi cu greutate, ca Petrolul, ca Universitatea Cluj. Parcă se descurcă mai bine, parcă unitatea este mai mare decât la Rapid… Vreau neapărat să joc pentru AFC Rapid Bucureşti!”, sunt vorbele aproximative pe care Daniel Pancu le-a rostit în compania apropiaţilor rapidişti. Numai că situaţia nu este aşa simplă…

Regulile AMFB nu i-au permis să se legitimeze

Baţi din palme şi hop, eşti jucător la Rapid. Chiar şi într-o ligă de amatori, cum este a 5-a din Bucureşti, există regulile ei. Daniel Pancu începuse cariera de antrenor secund la Voluntari, între timp însă a plecat de acolo şi a dorit cu ardoare să joace la Rapid. Se întâmpla la începutul lui 2017. Multe telefoane şi drumuri parcurse la AMFB pentru a primi un răspuns. Complicat. Nicio echipă nu putea să mai facă vreun transfer în ultimele şase etape ale sezonului regulat… Şi nu ne permiteam să riscăm. În plus, se pare că Pancone avea nevoie de anume documente pentru a evolua din nou în Grant. În primul rând unul care să ateste încheierea carierei de fotbalist profesionist.

A înroşit telefoanele pentru a rezolva situaţia

Chiar dacă era retras din activitate de mai multe luni, contractul său la FC Voluntari a rămas de fotbalist profesionist. Aşadar acesta era unul dintre primii paşi în vederea obţinerii de undă verde spre tricoul alb-vişiniu. Pe urmă, Daniel Pancu ar fi trebuit să facă o cerere de trecerea la statutul de fotbalist amator. Asta ar fi fost o formalitate, dar primii doi factori nu erau încă rezolvaţi, astfel încât legitimarea lui Pancu în acest sezon este imposibilă. Este o poveste reală, relatată pas cu pas exact aşa cum s-a întâmplat. Au fost săptămâni întregi în care Pancone a înroşit telefoanele în tentativa de a putea juca pentru Rapid în liga a 5-a! Din păcate este imposibil. Dar suntem convinşi că ni se poate alătura în liga a 4-a!

Te aşteptăm la meciuri, Pancone!

Chestiunile acestea le-a declarat şi el în trecut, dar legătura contractuală cu FC Voluntari nu prea îi permitea. Am dezvăluit această poveste în tentativa de a face cunoscută publicului larg felul în care Pancone vede această problemă a Rapidului. E la curent cu totul. Sigur, ne-am dori tare mult ca el să vină măcar la meciuri dacă nu poate juca deocamdată. Ar fi minunat! Alături de Şumudică, Săpunaru, Niculae, Nae Stanciu, Maftei, Lazăr sau alţi fotbalişti pe care i-am idolatrizat. Prezenţa lor în tribune nu ar face decât bine tuturor! Până atunci nu ne rămâne decât să sperăm că situaţia actelor se va rezolva până la vară, iar promovarea în liga a 4-a va fi dublată de bucuria legitimării lui Daniel Pancu!

S-ar putea sa te intereseze

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.