Fotbal internațional

Cristiano Ronaldo, primul om cu 100 de goluri în CE

Datorită dublei de pe Allianz Arena, din prima manșă a sferturilor de finală din UEFA Ligii Campionilor, Cristiano Ronaldo a devenit primul jucător care a ajuns la 100 de goluri marcate în cupele europene. Portughezul a marcat în minutele 47 și 77 ale partidei de la Munchen. Întorcând scorul în favoarea Realului, după ce Arturo Vidal marcase primul în minutul 25. Iar, înainte de pauză, ratase un penalty.

Ronaldo, omul reprizei a doua

Imediat după reluarea reprizei secunde, Ronaldo a înscris, după ce a reluat din prima centrarea lui Toni Kroos, de pe partea dreaptă. Apoi, în ultimul sfert de oră, atunci când Real Madrid evolua cu un om în plus, după eliminarea lui Javi Martinez (două galbene în decurs de trei minute), Cristiano a trimis printre picioarele lui Neuer, după centrarea lui Asensio. Până la primul gol din acest meci, lustianul nu mai marcase de 659 de minute în UEFA Champions League.

View image on Twitter

98 goluri în Liga Campionilor, două în Supercupa Europei

Dintre cele 100 de goluri, doar 16 au fost reușite de către Cristiano Ronaldo pentru Manchester United, restul de 84 fiind marcate pentru Real Madrid. Un alt detaliu ar fi acela că toate 98 au fost înscrise în Champions League, iar două, în Supercupa Europei.
View image on Twitter

14 meciuri jucate, 61 de goluri în alb

În plus, 61 dintre golurile sale europene au fost reușite într-un tricoul de culoare albă (cel de acasă al Realului sau unul dintre cele de rezervă ale lui United).

142 de meciuri a jucat, în total, Cristiano Ronaldo, pentru Sporting CP, Manchester United și Real Madrid, în cupele europene.

Sursa: digisport.ro

S-ar putea sa te intereseze

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.