Diverse

Bogdan Lobont, 20 ani de la transfer

La doar 17 ani, Bogdan Lobonț debuta la Corvinul Hunedoara. Mircea Lucescu auzise de o tânără speranță care face furori între buturi și l-a trimis pe Rică Răducanu să-l urmărească la câteva antrenamente. Ulterior, în 1997, ”Pisica” ajungea în Giulești. ”Tamango” a vorbit la Digi Sport Matinal despre cum l-a descoperit pe Bogdan Lobonț pe când activa la Corvinul Hunedoara. Fostul portar uriaș al Rapidului spune că auzise câteva povești despre Lobonț, dar ce arăta ”Pisica” pe teren era mult mai convingător.

Bogdan Lobonţ, rebel de mic

”La Hunedoara toată lumea zicea că e vagabond, că se ține de bagabonțeli, că trage. Mă rog, și mă trimite Lucescu să-l urmăresc. Ajung acolo, la antrenament. El nu venise, nu ajunsese la pregătire. Și mi-a zis cineva: nu, nu vine așa devreme la antrenamente. Se scoală mai greu, mi s-a mai spus. Dar vedeți voi, ăștia care ”lucrează” noaptea poți lucra cu ei, e mai bine decât unul care o face pe furiș”, a spus Rică Răducanu.

Cu valiza de lemn la Bucureşti

Tânărul portar de atunci l-a impresionat pe trimisul special al clubului, care i-a spus pe loc că va juca pentru Rapid. ”L-am văzut după aia, iute, iute, foarte bun. M-am dus la el și l-am întrebat dacă știe unde e Bucureștiul. L-am trimis la gară, venise, săracul, cu valiza de lemn. Am crezut că vine în armată, i-am zis să le lase că îi dăm noi echipament”, își amintește ”Tamango”. Care i-a transmis pe această cale un mesaj portarului de la AS Roma: ”Dacă te uiți la televizor, mai dă și tu un semn de viață, că te-am făcut om”.

Extrem de respectat la AS Roma

Bogdan Lobonț a împlinit 39 de ani, dar este în continuare unul dintre oamenii de bază ai lui Luciano Spaletti la AS Roma. Chiar dacă nu evoluează ca titular. Activează atât ca antrenor cu portarii și se implică activ în formarea goalkeeperilor la echipa secundă și de la școala de antrenori.

Sursa: digisport.ro

S-ar putea sa te intereseze

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.