Diverse

Povestea lui Ionut Zaina de la Pandurii

Ionuţ Zaina (16 ani) este unul dintre cei mai talentaţi puşti de la grupele de copii şi juniori ale Rapidului. Este născut în Giuleşti, chiar lângă stadion, şi, normal, e rapidist pursânge. La vârsta de 7 ani a mers pentru prima dată la preselecţie şi, din 30 de copii, a fost singurul care a trecut testele. Ca aproape toţi puştii care nu au o situaţie materială foarte bună, el speră ca prin fotbal să se realizeze. Şi să-şi ajute familia în momentul când va ajunge să joace pentru prima echipă a Rapidului.

Zaina, lăudat de Damaschin

„Este un copil care vine dintr-o familie amărâtă, nu lipseşte niciodată de la antrenamente, este profesionist adevărat. Este cel mai bun din grupă, un exemplu pentru ceilalţi copii. Când are mingea la picior, pot să fiu sigur că nu o pierde, tot timpul găseşte soluţii. Iar la vârsta lui acest lucru este o mare calitate”, îl laudă antrenorul său, Iosif Damaschin.

„Cât mai repede la prima echipă”

Deşi are doar 16 ani, micuţul mijlocaş al giuleştenilor vrea ca în maximum doi ani să ajungă la echipa mare. Şi să marcheze împotriva lui Dinamo şi a stelei. Vreau să ajung la prima echipă cât mai repede şi să marchez împotriva lui Dinamo. Îmi place foarte mult de Costin Lazăr. Iar modelul meu este Steven Gerrard, care e unul dintre cei mai buni fotbalişti din lume. Îmi doresc foarte mult să-i calc pe urme„, explică Ionuţ. Giuleştenii vor juca pentru el în meciul cu Dinamo.

Zaina, după şase ani jumate

Materialul prezentat mai sus datează de 6 ani şi jumătate. A apărut în ProSport pe vremea în care Ionuţ Zaina juca la juniorii Rapidului. S-a remarcat încă de atunci ca fiind un fenomen faţă de colegii săi. Din cauza situaţiei materiale şi a lipsei de şansă, el a intrat într-un con de umbră o perioadă. Până la urmă însă, a învins destinul. Iar despre performanţa lui am vorbit în articolul de aici.

S-ar putea sa te intereseze

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.