Diverse

POVESTE / Revanşa lui Raul Costin

Pe Raul Costin nu ai cum să nu-l apreciezi ca rapidist! Nu a jucat la Rapid decât jumătate de sezon, la începutul lui 2016. În liga a doua, fără bani, şi a fost o piesă grea în lupta pe care Rapid a dus-o spre Liga 1. Nu s-a mulţumit însă cu atât. Neplătit şi jucând în condiţii grele, Raul Costin a rămas până la final alături de Rapid. A plecat printre ultimii, atunci când Rapid nu a mai avut nicio şansă să joace în Liga 1. Şi chiar a fost unul dintre cei care au susţinut cu efervescenţă ideea că Rapid nu trebuie să dispară din peisajul de sus al fotbalului românesc. A suferit cel puţin la fel de mult ca Vasile, Drăghia sau Martin. Oameni crescuţi în Giuleşti.

Raul Costin, respins de patron

A refuzat ideea de a juca în altă parte. Până la urmă însă, falimentul l-a obligat să îşi caute club. Calitatea lui nu a lăsat indiferente cluburile din Liga 1. Primul intrat pe fir a fost Dinamo. Andone l-a vrut, conştient de ce poate mijlocaşul de 31 de ani pe atunci. Cine îl putea condamna pe Raul pentru alegerea făcută, având în vedere ce a suportat pentru Rapid? Nimeni! Totul părea OK, dar mica trădare nu s-a mai consumat pentru că, se pare, patronul Ionuţ Negoiţă nu a fost de acord să îl aducă. Din cauza vârstei. Fiindcă România e printre ultimele ţări unde unii pretind să joci fotbal cu buletinul în mână. Valoarea nu mai primează şi rezultatele se văd.

L-a urmat pe Dan Alexa la toate echipele

Raul Costin şi-a văzut de treabă, a mers la ASA Târgu Mureş. Alături de Dan Alexa. A jucat bine acolo în tur, motiv pentru care la începutul lui 2017 şi-a urmat antrenorul la Concordia Chiajna. În ultimul meci nu a fost titular, dar a intrat pe parcursul primei reprize. Tocmai împotriva lui Dinamo. Iar în minutul 31 a tras cu sete din careu şi a făcut scorul 1-0. La final a fost 2-1, motiv pentru care putem spune că Raul Costin a fost decisiv. Iar golul său a fost o palmă dată lui Ionuţ Negoiţă. Şi o lecţie, pentru că un club ca Dinamo se încăpăţânează să transfere nume de fotbalişti care, probabil, au şi jucat fotbal adevărat, în altă viaţă. Nu e nimic, noi ne uităm cu satisfacţie cum Dinamo ratează play-off-ul. Şi ne bucurăm, în aceeaşi măsură, de succesul lui Raul Costin!

S-ar putea sa te intereseze

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.