Adrian Iencsi, mesaj pentru rapidişti

iencsi
Adi Iencsi

Apasa pe luna in care te-ai nascut! Ti-am pregatit ceva special IANUARIE | FEBRUARIE | MARTIE | APRILIE | MAI | IUNIE | IULIE | AUGUST | SEPTEMBRIE | OCTOMBRIE | NOIEMBRIE | DECEMBRIE

 

Adrian Iencsi a acordat un interviu pentru Ziua de Cluj. Actualmente antrenor în liga a treia, la Unirea Jucu, fostul mare fundaş al Rapidului a vorbit despre cariera sa. Despre momentele de glorie de la Rapid, dar şi despre amintirile speciale pe care le are din străinătate. Fireşte, Iencsi nu i-a uitat nici pe suporterii rapidişti, cărora le-a transmis un mesaj. La final, pe care l-am evidenţiat şi noi. Pe Adi Iencsi îl aşteptăm şi noi, în limita timpului disponibil, în tribunele stadionului Giuleşti, pentru a-i vedea la lucru pe Ioniţă, Boian, Berechet sau Dovleac. Oamenii care ţin în viaţă spiritul Rapidului! Lectură plăcută la interviu.

Ai fi tentat să mai intri în acest moment pe teren?

Nu, acum nu se mai pune problema. Îmi place ceea ce fac, îmi place să lucrez cu tinerii, să reușesc să implementez ceva bun.

7 trofee cu Rapid în perioada 1997-2004, din care două titluri interne. Ce a însemnat această perioadă pentru tine?

Au fost cele mai mari performanțe din istoria clubului, o perioadă fantastică pentru mine. Toată lumea știe ce înseamnă Rapidul pentru mine, iar când obții trofee, e ceva unic.

Adrian Iencsi, impresionat de Liverpool

Te-aș putea întreba despre mai multe meciuri importante pe care le-ai avut la Rapid, dar mă voi opri la dubla cu Liverpool, din turul 1 al Cupei UEFA, în 2000. Cum ai trăit-o?

Am avut multe meciuri în cupele europene. Ce pot să spun, a fost o experiență nemaipomenită, mai ales că în Anglia am obținut un rezultat de egalitate (0-0 – n. red.), noi practic am ratat calificarea la București, unde am fost învinși cu 0-1.

CITEȘTE ȘI  NEWS ALERT | Ce au declarat rapidiștii după FC Rapid 1923 - ASU Poli 1-0

L-ai avut ca și adversar pe Steven Gerrard, care a jucat doar în partida de pe Anfield.

Pe atunci era doar un puști, dar mai erau Robbie Fowler, Michael Owen, vedeta echipei, au fost mai mulți. Liverpool era o echipă foarte bună în acel moment.

În 2004, ai ajuns la Spartak Moscova. Cum a fost această experiență pentru tine?

Am petrecut doi ani acolo. A fost o experiență fantastică, Spartak fiind unul dintre cele mai importante cluburi din Rusia, dacă nu primul. E formația cu cei mai mulți suporteri, o echipă foarte iubită, atât acasă, cât și în deplasare. În meciurile de pe teren străin, aveam vreo 10-20.000 de suporteri, iar acasă peste 45.000. În derby-ul cu ȚSKA Moscova ajungeam și la 80.000. Am jucat la o echipă mare și sunt mândru de acest lucru.

A avut de două ori ocazia să antreneze Rapid

În 2009, ai revenit la Rapid, pentru un sezon. Cum ai găsit echipa față de cum era când ai plecat?

Am revenit la Rapid ca antrenor secund și jucător. A fost o mare mândrie să îmbrac din nou tricoul „alb-vișiniu”, îmi și doream acest lucru. Aveam vreo 34 ani pe atunci și nu-mi venea să cred. A fost o perioadă foarte bună, chiar dacă nu am obținut și performanțe.

Ți s-a ivit oportunitatea să antrenezi Rapidul după ce ai agățat ghetele în cui?

Da, de două ori mi s-a ivit această șansă, dar am considerat că nu e încă momentul potrivit.

Ai un mesaj pentru suporterii Rapidului?

Fanii Rapidului știu prea bine că îi iubesc foarte mult, m-au susținut mereu, țin legătura cu ei tot timpul, pentru că sunt foarte mulți care mă sună, și același respect îl am și eu pentru ei. Le doresc tot binele din lume, să fie sănătoși și să aibă aceeași ambiție de a-și susține favoriții până la capăt.

LĂSAȚI UN MESAJ