Dragoş Feroiu şi două goluri istorice

feroiu
feroiu

Dragoş Feroiu are 17 ani. Nu a debutat încă la echipa mare a lui Mihai Iosif, dar este om de bază la juniori. Joacă pe postul lui Dovleac, cel de mijlocaş stânga. Motiv pentru care e greu să îl scoată din schemă pe unul dintre cei mai în formă oameni ai Rapidului. Mai mult, pe aceeaşi parte este şi Marius Pilă, un jucător cu ceva mai multă experienţă decât majoritatea din lotul AFC Rapid. Va veni însă şi momentul lui Dragoş. Momentan, Feroiu a jucat într-un meci istoric. Chiar dacă la juniori. Acum ceva mai bine de zece zile am scris despre acea partidă. Rapid a jucat cu Venus la grupa de juniori 1998 – 1999 şi a învins cu 5-2. Iar două dintre reuşite i-au aparţinut mijlocaşului stânga.

Feroiu a marcat golurile de 2-1 şi 3-1 cu Venus

Două goluri chiar foarte importante în economia jocului, venite după pauză. Oaspeţii conduseseră cu 1-0, Boian a egalat, iar la cabine s-a intrat cu 1-1. Apoi, Feroiu a marcat de două ori şi a dus scorul la 3-1. Aproape de unul de tenis a fost urcat de Andrei Dovleac. Acesta, intrat pe parcurs, a reuşit la rândul său o dublă. Cum Boian şi Dovleac sunt deja oameni de bază în prima echipă, iar poveştile lor au fost deja expuse, acum a venit rândul lui Feroiu. „Sunt rapidist de mic şi ştiu ce înseamnă rivalitatea cu Venus. Am fost determinat, mi-am dorit tare mult să îi batem. Chiar dacă sunt slabi şi îi mai batem de fiecare dată dacă mai jucăm de două ori cu ei, cele două goluri şi victoria cu 5-2 sunt foarte importante pentru mine”, ne-a declarat Dragoş Feroiu.

CITEȘTE ȘI  Mihai Iosif a vorbit la finalul meciului Miercurea Ciuc - FC Rapid 1923 0-1

Este la Rapid de un deceniu

Şi, într-adevăr, fiindcă este primul meci oficial şi, totodată, prima victorie a Rapidului în faţa fostei mari rivale din perioada interbelică, după ce aceasta s-a reînfiinţat. Cum istoria meciului a fost scrisă, noi continuăm cu istoria mijlocaşului de 17 ani. Mai are un an până la majorat, dar tocmai a sărbătorit un deceniu în tricoul vişiniu. Pentru că Feroiu joacă în Giuleşti de când s-a apucat de fotbal. „Am crescut în Giuleşti, ţin cu Rapid de când exist. Este ceva transmis din tată în fiu. M-am apucat la 7 ani de fotbal, pentru că îmi plăcea foarte mult. Am venit direct la Rapid. Împreună cu bunul meu prieten de la bloc, Borţoneanu, care acum joacă la Metalul Reşiţa, în liga a II-a. Primul antrenor pe care l-am avut a fost Ciprian Niţă”. Cam aşa sună începutul unei poveşti sută la sută alb-vişinii.

A jucat pentru echipa mare la 16 ani, în amical

Dragoş Feroiu aşteaptă cu nerăbdare debutul la echipa mare, dar ştie că toate vin la momentul lor. Până atunci mai rememorează câteva episoade din trecutul său rapidist. „Am lucrat cu domnii Silvian Dobre şi Florică Drăghici la juniori. Iar unul dintre momentele speciale pentru mine a fost când am jucat pentru echipa mare într-un amical cu Domneşti. Acum cam un an şi câteva luni. Jucătorii nu au vrut să se prezinte, că erau neplătiţi, aşa că am jucat noi, juniorii. Ne-au bătut cu 4-1, dar acele 30 de minute jucate la Chiajna au însemnat enorm pentru mine… Jucam fundaş stânga în trecut, acum am urcat un pic. Şi aştept cu nerăbdare să debutez la echipa mare, pe Giuleşti. Ar fi un vis devenit realitate!”, ne mărturiseşte puştiul care nu poate uita vreun meci pe care l-a trăit din tribunele bătrânului stadion.

CITEȘTE ȘI  Daniel Niculae a vorbit despre inaugurarea RAPID ARENA

Marcat de Rapid – steaua 5-1 din 2010

„Am fost la multe meciuri pe Giuleşti. Foarte multe! Dar nici unul nu se poate compara cu acel magnific Rapid – steaua 5-1 din 2010. Aveam doar 11 ani, dar ce fericit am fost!”, sunt vorbele lui Dragoş. Care tocmai a marcat de două ori într-un alt meci la finalul căruia în dreptul numărului de goluri ale Rapidului era indicată cifra cinci. Sigur, Rapid – Venus nu se mai dispută acum pentru trofee. Nici măcar nu a fost o partidă disputată între echipele de seniori ale celor două formaţii. Dar este un început. Şi când începi de jos, de multe ori, este cu atât mai frumos! Îl aşteptăm pe Dragoş Feroiu să ne bucure cu goluri marcate şi pe Giuleşti!

feroiu-dragos

LĂSAȚI UN MESAJ