Rapid

Cea mai frumoasă victorie pentru Rapid!

Pentru puştii lui Mihai Iosif ziua de 25 noiembrie 2016 e una aparte. Băieţii joacă în nocturnă pe Arena „Ion Ţiriac”, vizavi de Cora Pantelimon. Iluminarea e modestă, se văd mai mult umbre, dar Rapid nu are voie să facă paşi greşiţi. Dobroeşti, o echipă acceptabilă pentru liga a 5-a. Pe margine sunt vreo 700 de suporteri. Cu fulare, steaguri şi tobe! De la un meci la altul, galeria se aude tot mai tare. Şi tot mai mulţi sunt lângă Rapid. Puştii de pe teren arată o stare amestecată între entuziasm şi anxietate. Sunt la cârma jocului, dar de pe margine, de printre copaci, se vede o uşoară timorare. Nici unul nu epatează. Dovleac încearcă, ajunge mereu în careu. Doar că de fiecare dată driblingul în plus îl trădează. Ceilalţi nu sunt în zi mare, dar se joacă doar în jumătatea Dobroeştiului.

Ursescu, cel mai important gol pentru Rapid

Contrar cursului jocului, gazdele lovesc. Suntem conduşi şi nu prea e OK. Pentru prima dată în acest sezon Rapid este condusă în deplasare. Imediat însă ne amintim de meciul de pe Giuleşti cu Asalt. A fost 0-2, dar s-a terminat 8-4. Şi totuşi Unirea nu e la acelaşi nivel. Timpul totuşi trece. De pe margine galeria cântă, mânată şi de frigul tot mai pătrunzător. Sunt 2°C. Vreme „ideală” pentru fotbal. Se pot scoate şi ghilimelele, că o asemenea temperatură te îndeamnă să alergi. Rapid atacă. Şi egalează dintr-o fază fixă! Ioniţă execută bine un corner, Ursescu pluteşte peste defensiva Dobroeştiului şi catapultează mingea cu capul în plasă. Al doilea său gol pentru Rapid şi unul foarte important în acest meci.

ursescu

Probleme pentru Berechet şi Dovleac

Lumina difuză a nocturnei pare tot mai slabă. Jucătorii se disting cu greu, mai ales dacă îi priveşti de la câteva zeci de metri. Doar că am învăţat primul unsprezece. După pauză terenul pare în pantă, cu înclinare spre poarta apărată de amuzantul portar al Unirii. Cu toate că gazdele sunt cele cu ocazia uriaşă! O neînţelegere în apărare a fost la un pas să ne coste iar. Din fericire, căpitanul Boian rămâne pe linia porţii şi respinge precis. Scăpăm! Mihai Iosif încearcă să schimbe ceva. Intră Dinu, apoi Pilă. După şi Ţonea. Berechet şi Dovleac părăsesc terenul cu probleme medicale. Fiindcă terenul, deşi unul sintetic, pare mai mult unul de rugby. Asta din cauza felului în care sare mingea atunci când ia contact cu suprafaţa. Exact cum se întâmplă cu una ovală…

Capac ca la NBA, busculări în careu şi 11 metri transformat de Bimbarec

Rapid vrea să bată. Trebuie să menţinem seria de victorii. Din păcate mingea nu vrea să intre. Până la final. Neputincioşii adversari se apucă mai mult de lupte sau baschet. Motiv pentru care în minutul 87 un brav băiat în verde pune un capac á  la NBA în careu. Stupoare! Nu se dă 11 metri. Gazdele prind curaj la neregularităţi, iar câteva zeci de secunde mai târziu, Petre e busculat în careu. Andreea Ene arată punctul cu var! „Bărbaţii” organizatori îşi arată masculinitatea strângându-se în jurul ei pentru a protesta. Andreea e fermă şi fără teamă. Nu ca „băiatul” care a arbitrat cu pampers la meciul cu Băneasa de frica lui Vanea şi a celorlalţi şaormari care înjurau non-stop. Noi ne vedem de treabă şi marcăm golul victoriei. Alberto Bimbarec Stancu nu putea rata de la punctul cu var!

„Jucătorii” de la Dobroeşti s-au dat în stambă

Mai sunt doar câteva minute. Doar o formalitate. Şi ce credeţi că fac băieţii strămutaţi din Ilfov în Bucureşti? Păi refuză, băbăiatule, să mai joace! Din cauza faptului că, chipurile, penalty-ul nu a fost corect. Menţionăm că la meci a fost prezentă din nou o echipă de la PRO TV. Şi cum putea ieşi ei în evidenţă? Fotbal nu ştiu, măcar aşa… Cu înjurături la adresa suporterilor Rapidului şi cu un protest ilar. Andreea a aşteptat conform regulamentului şi a oprit meciul. S-au luat şi câteva roşii, chiar dacă ele nu se asortează cu verdele… Iar tăranii – la propriu, că doar Dobroeşti e localitate rurală – au început cu înjurăturile. Atât pot, păcat! Noi vrem să rămână 2-1! O victorie extrem de frumoasă pe fundal de tobă şi steaguri alb-vişinii. Şi, mai important, acompaniată de aproximativ 700 de suflete de pe margine! HAI RAPID!

Foto: Alex Paraschiv

S-ar putea sa te intereseze

One Comment

  1. OLE OLE MULTUMIM RAPIDULE…..SI ACESTOR COPII,ANTRENORILOR TOT STAFULUI TEHNIC SI MAI ALES SUPERBEI GALERI…..DAR RAPIDISTI DIN TOATE ORASELE…TARILE SA FACEM CA ACESTI COPII SA AIBA CONDITII (UN CANTONAMET)SA FACEM O CHETA PT 22JUCATORI SA MEARGA 6-7ZILE LA MUNTE(POATE SE GASESTE UN PATRON CU O LOCATIE LA MUNTE)SI SA FIE DE ACORD MISTER IOSIF….RAPIDUL NU MOARE FORZZAAA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.