Dumitru DragomirFotbal internaționalNaționala de Fotbal a României

Dulca, mai aproape de Premier League

Fotbalul românesc produce jucători tineri cu potenţial pe bandă rulantă, iar Marco Dulca (17 ani), mijlocaşul juniorilor de la Swansea, face parte din clubul select al oamenilor pe care ar trebui să se bazeze peste câţiva ani prima reprezentativă. Fiul lui Cristi Dulca, fost internaţional şi căpitan la Rapid, a semnat cu gruparea galeză anul trecut, în august. Mijlocaşul central a făcut junioratul la Universitatea Cluj – „ţine şi cu U, dar şi cu Rapid, povestea în trecut tatăl său pentru ProSport.

Pasă de gol pentru Marco Dulca la Swansea U18

În week-end, în ultima etapă a campionatului englez U 18, a jucat 80 de minute pentru Swansea, în remiza de pe teren propriu cu Arsenal, scor 1-1 (1-0). Înlocuit pe final cu Tom Price, Dulca junior a pasat decisiv în minutul 25, (1-0), pentru căpitanul echipei, Cullen. „Cei din club au o părere foarte bună despre Marco, el se află la al doilea sezon la Swansea şi este foarte apreciat. Anul trecut, la insistenţele mele, el a mers la o probă de joc şi a reuşit. Eu am de mult timp o relaţie foarte bună cu oficialii clubului din Premier League, iar pentru mine e o dublă satisfacţie pentru că este fiul fiul bunului meu prieten şi coechipier de la Rapid, Cristi Dulca”, explică pentru ProSport, Lucian Marinescu (44 de ani), impresarul fotbalistului.

Marinescu: „Dulca s-a adaptat imediat la Swansea”

Fost jucător la Mondialul din 1998, Marinescu pune câteva tuşe pe portretul românului de la formaţia galeză: „Este un jucător foarte puternic, deosebit de serios şi face lucrurile extrem de simplu, ceea ce este foarte dificil în fotbalul de azi. Prinde imediat indicaţiile antrenorilor şi la Swansea s-a adaptat extrem de rapid. El îşi vede de treaba lui şi este apreciat de oamenii din club şi pentru calităţile lui: generozitate, respect, ambiţie, devotament”.

Dulca: „M-a impresionat disciplina”

Provenit dintr-un fotbal cu mari deficienţe la nivelul copiilor şi juniorilor, Marco Dulca a precizat, în urmă cu câteva luni, pentru www.frf.ro, cum a răspuns noii sale provocări. „Prima dată mi s-a părut complicat antrenamentul din sală, pentru că nu eram pregătit sută la sută fizic. Dar acum nu am nicio problemă cu acest aspect. Nu au fost multe astfel de momente, dar familia a fost mereu alături de mine şi m-a încurajat. Chiar dacă de la distanţă. Am primit şi sfaturi bune de la colegii mei, care între timp mi-au devenit adevăraţi prieteni. M-a impresionat disciplina! Nu doar cea din teren, dar mai ales cea din afara lui. În plus, am văzut jucători de mare calitate”, a povestit fotbalistul ardelean pentru sursa citată.

Care este programul zilnic al lui Marco Dulca

„Ziua începe cu micul dejun la academie, după care avem de făcut teste. La ora 10:00 avem mobilitate, iar apoi urmează o oră şi jumătate de antrenament în sală. Ieşim apoi pe teren la şedinţa de pregătire. De trei ori pe săptămână avem şi colegiu dimineaţa”
„Să nu credeţi să sunt subiectiv, dar Vlad Dragomir, colegul meu de la naţionala Under 17, va ajunge un fotbalist mare în câţiva ani. Este un jucător talentat, apreciat la Arsenal, şi are tot viitorul în faţă”, a declarat Marco DULCA (17 ani, Swansea), pentru siteul FRF.

Marco Dulca aşteaptă debutul în Premier League

Dulca loveşte bine mingea cu ambele picioare şi impresionează prin disponibilitatea sa la efort. Apropiaţii susţin că atitudinea pe care o arată în joc devine unul dintre atuurile sale principale. Lucian Marinescu dezvoltă: „La ce să ne aşteptăm, ce perspective are? Să crească de la meci la meci şi să continue la Swansea. Cu toţii ne dorim să ajungă să debuteze în Premier League. Dacă va continua ca până acum, are şanse foarte mari”. Pe el şi pe alţi puşti care au ales să-şi cizeleze tehnica şi să se formeze ca sportivi peste hotare ar putea să se bazeze naţionala în câţiva ani. „Orice jucător îşi doreşte să îmbrace tricoul primei reprezentative, dar ştiu că mai e mult de muncă până la acel moment. Aş fi fericit dacă în doi-trei ani aş avea această oportunitate de a juca pentru naţionala României”, a mai spus fiul lui Cristi Dulca pentru sursa mai-sus menţionată.
Sursa: www.rapidtv.info

newsletter

Alatura-te comunitatii 1923.ro

indicates required

S-ar putea sa te intereseze

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.