ANALIZĂ / Ce se întâmplă cu Rapid SA?

Mulţi s-au grăbit să afirme că, odată cu înscrierea AFC Rapid în liga a patra / cincea, avem de-a face cu două echipe. Aceasta nu este însă decât o chestiune aparentă. Pentru că pe 24 august se judecă din nou suspendarea deciziei de faliment. Atunci, dacă, prin absurd, se obţine această decizie, marile probleme vor fi ale LPF. Dar, aproape sigur, nu se va întâmpla asta. De ce? Simplu! Pentru că Valerii Moraru nu a plătit vreun ban şi nu are vreun temei legal oprirea lichidării.

Liga 1 e utopie

Dacă se va întâmpla asta, iar Moraru, prin marea lui societate sau cu ajutorul unor asociaţi imaginari, va achita măcar jumătate din datorii, aşa cum a afirmat în scris, datele se schimbă. În bine. Înseamnă că s-ar putea suspenda decizia, iar Rapid SA va putea juca în Liga 1. O mulţime de meciuri ar trebui reprogramate, iar echipa lui Valerii Moraru ar trebui să primească şi ceva despăgubiri. Acum însă, dacă se dă decizia asta, ne întrebăm cu cine putem juca în Liga 1! Că toţi jucătorii, normal, au plecat. Şi aşa au stat de săptămâni bune pe promisiuni.

Te asteptam in FAN SHOP 1923 cu preturi accesibile si produse EXTRAORDINARE. In plus, LIVRAM RAPID! APASA AICI

Nu este în vreo competiţie

S-o gândi stimabilul la juniori, cine ştie. Că poate ajungem aşa un Şoimii Pâncota la nivelul Ligii 1, care să ia peste 10 goluri pe meci. Sigur, ar veni însă nişte bani din drepturile TV. Bani mulţi pentru unii, care îşi freacă palmele numai când se gândesc la ei. Fireşte, asta e varianta optimistă, care ar face ca, într-adevăr, să avem două echipe. Acum nu avem, pentru că Rapid SA nu este angrenată în vreo competiţie şi nici angajaţi nu mai are. De nici un fel. Aşadar? Despre ce vorbim? Cum probabil nu se va da nici pe 24 august decizia de suspendare a falimentului, toate gândurile se vor îndrepta spre luna octombrie.

CITEȘTE ȘI  Rapid - CFR Cluj 2-0. Iosif: "Într-o lume capitalistă, moralitatea nu-și mai are locul"

Falimentul definitiv, iminent cel mai târziu în primăvară

Atunci s-ar putea da sentinţa definitivă de faliment. Şi cum Rapid SA nu mai joacă nicăieri şi nici nu mai este o societate productivă din punct de vedere financiar, în mod cert falimentul definitiv nu mai este departe. Aşadar din nou pică orice idee că acum ar fi două echipe ale Rapidului. Mai mult, şi dacă Rapid SA ar trece anul acesta competiţional, în primăvară nu mai poate evita falimentul. Datoriile cresc, iar din punct de vedere legal nu se mai poate prelungi nici planul de reorganizare, mai ales în aceste condiţii, şi nici decizia de faliment nu mai poate fi întoarsă! Am mai scris despre asta.

AFC Rapid, fondator al societăţii controlate de Moraru

Aşadar, cel mai urât scenariu pentru rapidişti ar fi ca două echipe de fotbal cu acelaşi nume să joace timp de un sezon în paralel. Adică Rapid SA în prima ligă şi AFC Rapid la judeţeană. Nici dacă, prin absurd, acest lucru s-ar putea întâmpla nu ar fi o mare tragedie. În sensul că oricum, teoretic, după ce Rapid SA se radiază ca urmare a unei decizii definitive de faliment, palmaresul şi însemnele revin automat la AFC Rapid. De ce? Simplu, pentru că acest lucru este stipulat în statut şi pentru că AFC Rapid este unul dintre fondatorii Rapid SA şi, în consecinţă, ar trebui să fie continuatorul legal al societăţii.

Suntem atenţi la suspiciuni, dar nu ne aruncăm în capcana teoriilor conspiraţioniste

Lucrurile sunt mai simple decât par la prima vedere, iar rapidiştii trebuie să înţeleagă asta. Există şi anumite dubii, pe care noi, 1923.ro, le vom monitoriza cu mare atenţie. În momentul în care informaţiile ne vor parveni, vi le vom oferi de îndată. Indiferent de natura lor. Până atunci, ne place să credem că AFC Rapid chiar continuă tradiţia Rapid SA, cu sprijinul CS Rapid pentru ca, de fapt, să ne bucurăm de RAPID! Nu luăm, deocamdată, în considerare zvonurile conspiraţioniste care vorbesc despre faptul că în spatele lui Horia Manoliu stau alţi oameni. Cel puţin nu atât timp cât în hârtii aceştia nu apar.

1 Comment

  1. VEDETI CA A MAI APARUT UN CRRA CCRA PID.ACU I DILEMA CARE-I CLONA SI CARE ORIGINALUL.??,,

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.