Rapid

ANALIZĂ / Rapid are o singură şansă!

Am citit un material în GSP destul de plauzibil, dar scris mai mult după ureche. Bine, nu ne mai miră, având în vedere că oamenii au dat în ediţia tipărită de acum câteva zile o exclusivitate… Despre care noi am vorbit în premieră acum 2 ani, iar restul presei a dezbătut-o destul de amplu acum vreo trei luni. Nu e nimic, băieţii se prind mai greu. Abia acum au înţeles că Moraru a luat pe numele lui Rapid doar pentru a folosi acţiunile în numele unui împrumut personal la Marfin Bank, luat în 2008. Nu mai contează. Băieţii de la acea publicaţie dezbat acum posibilitatea de a apărea mai multe echipe Rapid.

Datorii la întreţinere?

Moraru şi Vamă sunt, bineînţeles, în prim plan. Moraru însă nu are decât în vis cum să înfiinţeze un nou Rapid. Adică omul, conform informaţiilor 1923.ro, are, inclusiv, la întreţinere datorii. Da, pentru propria locuinţă. Aşa că… despre ce vorbim? Şi nu credem că ar mai îndrăzni să stea lângă Rapid după ce a nenorocit actuala echipă. Bun, ca dacă nimeni nu îi atrage atenţia într-un mod mai insistent, nesimţirea lui n-ar cunoaşte limite. Delirul de care suferă încă îl face chiar şi pe el să creadă că nu a făcut nimic rău la Rapid. Sigur, Moraru acum speră altceva.

Nu a investit nimic, dar vrea despăgubiri!

Ca după modelul Mititelu să obţină câştig de cauză şi despăgubiri. Dar pentru asta trebuie să ai bani de avocaţi, de procese, trebuie să eviţi falimentul unei societăţi pentru care tu n-ai plătit NIMIC. Cum să ai câştig de cauză vreodată? Ochii probabil îi sticlesc la gândul că se va alege cu câteva milioane. N-o să se aleagă cu nimic, pentru că vom avea grijă să demascăm toate neregulile făcute de acest personaj semicaricatural până la capăt. Doar că sunt unii care consideră că omul chiar are bani şi că va plăti datoriile în această vară!!!! HAHA! Dacă Moraru achită măcar jumătate din sumă până pe 24 august, aşa cum scrie în acel comunicat semianalfabet postat pe pseudositeul clubului, păi ne cerem scuze oficial!

Amintiri cu Cartoon Network

Sigur, Rapid va intra în faliment, iar el va zice că fix atunci voia să achite toată suma. INTEGRAL! El nu minte că vrea, ci pentru că aşa crede, aşa simte. E deja ceva patologic şi este, se pare, caz de control medical. Doar că unii rapidişti cred asta. Şi e cel mai trist. La fel cum e de trist că doi aşa-zişi suporteri acţionari au devenit principalii susţinători lui Moraru. Nu le spunem deocamdată numele, că oricum lumea îi ştie după porecle. Exact precum personajele din desene animate. Acţionari pe care îi rugăm, PUBLIC, să ne arate ce au INVESTIT la Rapid! Că aşa… acţionar poate fi oricine.

Au alungat legendele, dar trag cu Moraru… 🙂

Măcar proporţional, acolo. Sau ce au făcut în această perioadă pentru Rapid. Că, de exemplu, Adrian Matei, alt suporter acţionar, s-a ocupat destul de intens de treburile de la Tribunal. Dar este altă discuţie. Cei doi porecliţi au făcut, e adevărat. I-au alungat pe Şumudică, Pancu, Iencsi, Niculae, Săpunaru. Dar îl susţin până în pânzele albe pe Moraru. Oare de ce? 🙂 Ehe… Nu spunem că au vreun interes, măcar din ăla mărunt! Doamne fereşte! Am vrea totuşi să primim nişte răspunsuri… Au creat un grup pe care îl influenţează, au alungat tot ce înseamnă simbol rapidist, dar îl susţin pe Moraru. Năzdrăvani 🙂

Pancu-Săpunaru-Niculae, o ipoteză mai veche 

Interesant. Foooarte interesant! Unde vrem să ajungem? Nu, acest material nu este despre ei. Mai aşteptăm puţin până să îi facem vedete… Ne orientăm acum atenţia spre numele de mai sus. Săpunaru, Pancu, Şumudică, Niculae sau Iencsi. Pentru că doar ei pot salva Rapid! Şi pot porni din liga a cincea fără probleme. Despre ideea preluării echipei de Pancu-Săpunaru-Niculae am mai auzit încă de acum mai bine de un an. Nu ar fi ceva nou. Acum, Şumudică susţine public un astfel de proiect. Rapid, pornit din liga a cincea sau a patra cu un astfel de fundament ar fi, în primul rând, extrem de credibil.

Numele lor ar atrage sponsori

Financiar, până în liga a treia inclusiv, probabil că aceşti oameni ar putea susţine. Fireşte, cu ceva sponsori alături, că aşa e normal. Potenţial există. Unii pot sprijini şi din teren, măcar pentru imagine. Este unicul Rapid care merită susţinut. Cei menţionaţi mai sus nu au nevoie să facă bani de pe urma Rapidului, dar ar face, în mod cert, cel mai nobil lucru. Aşa că, preluarea palmaresului, a culorilor şi a istoriei Rapidului de către aceşti oameni ar fi minunat. Să vedem un Rapid, chiar şi în liga a cincea, cu Pancu, Săpunaru, Niculae, Şumudică, Iencsi sau Măldărăşanu ar fi minunat.

Dinu Gheorghe şi Valerii Moraru, nicio legătură cu Rapid

Jucători s-ar găsi, la fel şi sponsori, probabil. Nu trebuie vedete din Liga 1 şi nici firme care să pompeze mulţi bani. În liga a 5-a, a 4-a sau chiar a 3-a Rapid s-ar descurca bine. Trebuie însă ca acest grup de oameni să aibă, într-un fel sau altul, controlul. Pot fi chiar consiliaţi cumva de Copos. Dacă el tot nu se mai implică, măcar să nu lase ce are pe mâinile lui Dinu Gheorghe. Cel poreclit Vamă ar avea mai mari interese şi o capacitate intelectuală oricum mai ridicată decât a lui Valerii Moraru să încerce ceva. Dar nu are voie. Este un alt personaj care a demonstrat de ce e capabil şi care nu mai are ce căuta lângă Rapid.

Până în liga a treia alături de Rapid

Nu, pentru început trebuie să îi avem alături pe cei enumeraţi mai sus. Sau măcar o parte dintre ei. Aşa reuşim sigur dacă o luăm de jos. Nu cu alţii. Dacă Moraru sau Dinu Gheorghe, prin absurd, ar încerca ceva, totul e mort din faşă. Iar chestia asta nu trebuie să se întâmple. Sunt personaje care, pur şi simplu, nu mai au voie să aibă vreo legătură cu Rapid. Bun, să zicem că Săpunaru, Niculae, Şumudică, Pancu, Iencsi, Măldărăşanu etc. s-ar implica în renaşterea Rapidului. În mod logic, mai sus de liga a treia ei nu ar trebui decât să îşi ofere decât suportul fotbalistic. Ca jucători, manageri, oficiali. Orice. Financiar?

Apoi, oameni din categoria „Taher” sau „Valvis”

Păi, teoretic, ar trebui atraşi destui sponsori care să se lipească de această echipă restartată şi curată. Doar că pentru renaşterea şi valorică este nevoie, fără îndoială, şi de un om potent financiar la cel mai înalt nivel. Unul din categoria lui Fathi Taher sau Jean Valvis. Oameni care au bani pe bune şi care nu ar dori altceva decât să construiască o fundaţie solidă pentru o afacere de succes. Iar Rapid este unul dintre brandurile importante ale României, iar gestionat cum trebuie chiar poate deveni o afacere de succes. Cam ăsta este planul pe care noi îl vedem cel mai bun în acest moment.

Voi cum vedeţi renaşterea Rapidului?

Să sperăm că el va prinde contur cât mai curând. Fireşte, noi aşteptăm şi alte păreri din partea voastră. Poate nu este cel mai bun plan existent, dar altul mai bun deocamdată nu a apărut pe piaţă. Iar cei care vor mai contesta de azi înainte nume grele precum Pancu, Iencsi, Săpunaru, Niculae sau Şumudică ar trebui să ştie că Rapid nu are nevoie de astfel de personaje. Când conteşti file din istoria Rapidului înseamnă că ai probleme serioase. Iar dacă acei contestatari îl susţin pe Moraru, atunci îi sfătuim să facă o vizită pe la Obregia.

S-ar putea sa te intereseze

10 Comments

 1. BINE ATI VENIT LA COMPANIEI „AVANT CREDIT”
  Căutați un împrumut autentic? Sunteți în locul potrivit pentru soluțiile dvs. de împrumut chiar aici! „AVANT CREDIT” oferă împrumuturi companiilor și persoanelor fizice la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 2%. Acordăm o sumă maximă de 500.000.000,00 în următoarea monedă: Dolari americani de stat, Euro și marii britanice (GBP) Vă rugăm să ne contactați prin e-mail prin intermediul (sarahmichael385@gmail.com)
  Mulțumesc

 2. Pe mine sa ma lăsați cu clubul aristrocratic ! De cand exista nu a facut nimic special pt Rapid iar acum nu au existat si nu au mișcat un deget ! In plus Nahoi a declarat ca a fost prins cu evenimentele europene …..rusine !

 3. Puneti bazele unei ‘Asociatii a suporterilor rapidisti” cu statut juridic, cu un consiliu de conducere format din reprezentanti reali ai tuturor factiunilor ce se considera rapidiste (maxim 12-15 persoane, remunerate simbolic cu maxim 100 lei( fara deconturi si alte vrajeli), care prin vot sa poata lua hotarari.Banuiesc ca avem si noi printre acesti reprezentanti oameni potenti financiar sa-si suporte singuri costurile activitatii; un contabil,un jurist sau mai multi,etc. Emiteti carnete de membri cotizanti pentru noi,cei pasivi (100 lei anual,minim( daca cineva doreste,poate contribui cu mai mult)-fara nici un drept, doar ca suntem membri si vrem sa contribuim-(vedeti sa nu se bage mana in bani,decat pentru salariile simbolice de mai sus si costurile reale ale echipei) si in 3-4 ani aveti bani sa tineti o echipa in prima liga . Daca exista seriozitate si mai ales unitate o sa aveti membrii cotizanti de ordinul miilor si zecilor de mii ((inmultit cu minim 100 lei\membru vedeti la ce sume se poate ajunge in 2-3 ani) cu o popularizare buna ,cu respect si multa daruire se poate. Odata constituita aceasta asociatie se poate intocmi un contract de performanta cu entitatea sportiva construita de fostele noastre glorii.

 4. Este o idee ca, cu cei mentionati sa o luam de la capat.
  Ca sursa de venit… s-ar putea proceda la fel cum au procedat cei de la Poli timisoara, „cutia milei” ( parca se numea ), unde se adunau meci de meci sume de bani. Si daca tinem cont ca la Rapid ar veni mai multi suporteri ( cred ) s-ar strange sume frumoase la fiecare meci care ar putea fi folositi pentru deplasari si alte cheltuieli.
  De restul…cred ca se pot ocupa cei mentionati mai sus. Antrenor ar fi… si jucatori..cred ca ar veni si altii care au jucat la Rapid. Este greu si drum lung dar cred ca ar merita ca in 4, 5 ani sa ajungi acolo sus. Satisfactia ar fi mult mai amre cand stii ca ai facut ceva cu mana ta de la 0 si ca ai pus umarul pentru a ajunge acolo.

  FzR <3

 5. Exact despre ce vorbeam. Sunt doua lucruri distincte: Noul Rapid, suporterii si veleitarii. Lasatii pe Sapunaru,Niculae ,Pancu ,etc ,fostele noastre glorii sa faca cum gandesc ei , ei sa ocupe toate functiile din noua entitate(au atata experienta in spate,au si ei avocati si ce mai este necesar pentru ligile inferioare) iar suporterii sa lase orgoliile deoparte si fiecare factiune sa-si desemneze cate 2-3 reprezentanti intr-o mare si unica asociatie a suporterilor care poate incheia un contract de performanta(promovare,lot,etc) cu noul Rapid.Mai mult ca oricand trebuie unitate acum. Asociatia ar putea strange fonduri,gasi sponsori pentru a ajuta real echipa si( in baza contractului) sa-si expuna propunerile si obiectiile in managerierea noului Rapid. Ar cam trebui deja sa se inceapa construirea acestei unice asociatii rapidiste, sa se uneasca toate gruparile,sa aiba statut juridic, sa emita carnete de membrii cotizanti,etc, si apoi sa faca contractul de performanta cu noul Rapid.

 6. In sfarsit a deschis cineva ochii si a gasit adevaratii vinovati pentru faliment. Eu am sustinut si sutin in continuare ca Moraru nu are nicio vina. Pe el nu l-a interesat decat propriile interese si este normal. Nu-l condamn. El nu este rapidist si nici macar roman. El nu a iubit si nici nu a urat Rapidul, ci a urmarit anumite interese, dar in schimb suporterii actionari care au ales sa ia clubul pentru al da la altul sunt vinovati pentru ca au ascuns intentiile acestui escroc pe care ei l-au adus. Pozau in salvatorii Rapidului, dar nu te numesti salvator atunci cand ei un naufragiat din mare pentru al arunca in oceanul plin cu rechini privind nepasator cum este atacat si in final devorat.

 7. Evident ca esteo IDEE excelenta. Sa vedeminsa FAPTELE. Pacat ca acel club aristocratic nu misca nimic. Banuiesc ca sunt oameni ce cunosc avocati buni, potentiali finantatori sau cel putin pot contribui la un plus de imagine, acum cand despre Rapid se va vorbi doar pe net.

 8. Uite care este parerea mea despre cum trebuie sa o luam de la capat, nu spun renastere pt ca Rapid nu a murit si nu moare, cineva a falimentat o societate comerciala atat !
  1- trebuie recuperate PALMARESUL, SIGLA, CULORILE, totul am inteles ca este evaluat la 1 mil de euro sau asa zice lichidatorul judiciar, trofeele…etc..totul trebuie pus bine undeva probabil aici CS RAPID ne poate ajuta cu un spatiu, inclusiv cu pastrarea sediului fan shop cel putin pana se demoleaza stadionul apoi undeva in sala Rapid sa avem un colt al nostru
  2- ar fi bine sa se implice toate fostele glorii in noul proiect dar asta nu este garantia succesului, Nico, Sapun, Pancone, Malda, Stanciu, Sumi..etc au fost f buni fotbalisti dar cine spune ca sunt si f buni manageri ? rolul lor va fi imens in partea cu jucatorii, antrenorii, impresarii, dar mai departe….trebuie vazut, ei nu sunt 100% garantia succesului sunt garantii unor ganduri curate si cunoscatori ai fenomenului dar nu este destul asta….
  3- si la fel de important ca punctul 1, finantare si forma de organizare, SOCIOS, o societate pe actiuni in care suporterii sa fie actionarii, totul sa fie trensparent totul sa se faca democratic prin vot, indiferent de liga in care vom fi nu trebuie sa dam iar Rapidul PRIZONIER in mana nimanui, sa asistam neputinciosi la ce am asistat vara asta, daca noi suporterii, cati or mai fi + sponsori..etc reusim sa tinem echipa asta si sa o crestem an de an, bine, daca nu, un alt investitor / creditor pentru mine cel putin nu este o varianta
  Sunt convins ca sunt rapidisti care vor sa cumpere actiuni la o noua societate pusa pe baze corecte, ca sunt Rapidisti buni manageri care coaguland impreuna un statut si un mod de functionare bazat pe performanta sportiva si economica au mari sanse de succes.
  FZR si Doamne ajuta !

 9. Pai daca nu Sumudica,Pancu,Sapunaru,Iencsi,Maldarasanu,Rada,Niculae, rapidisti pursange prin tot ce au aratat ( nu mercenari conjuncturali ) atunci cine sa o faca? Este de dorit ca eventuali veleitari,fripturisti,plesnitori sa se abtina,pentru ca niciun sponsor adevarat nu da bani la ilustrii necunoscuti . Numele celor de mai sus reprezinta o garantie. Cine vrea sa ajute, este liber sa o faca ,dar fara niciun fel de pretentii. In rest sa-i lasam pe baietii de mai sus sa-si faca treaba si sa le uram succes. Niciun rapidist onest nu le-ar pune bete in roate sau sa-le faca concurenta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.