Vlad Tudorache, noul Rică Răducanu

Juniorii 2000 ai Rapidului, cei de 15-16 ani au ieşit campioni municipali anul acesta. Distincţia este cam cea mai importantă la nivelul lor, având în vedere că turneul final pe ţară, între campioanele fiecărui judeţ nu se mai organizează. Din lipsă de bani, logic. Puştii lui Sică Damaschin, printre care se numără şi Vlad Tudorache, au trecut de Concordia Chiajna şi Dinamo pentru a cuceri trofeul, fapt deloc de neglijat, având în vedere că aceste două cluburi oferă condiţii incomparabil mai bune juniorilor. Şi chiar domină cam tot ce înseamnă competiţii regionale de juniori. La toate nivelele!

elefant.ro%20

Echipa 1923.ro a asistat la meciul decisiv, cel care a adus victoria necesară pentru ca Rapid să iasă campioană la grupa 2000. 3-1 cu FC Voluntari pe terenul deplorabil de la Energoutilaj. Despre acest meci am mai vorbit însă. Titlul s-a decis, de fapt, cu o etapă înainte, la Chiajna, acolo unde Rapid a bătut cu 2-1. Dincolo de reuşita remarcabilă de pe tabelă, alte detalii nu pot surprinde la prima vedere. O victorie importantă pentru nişte puşti ambiţioşi şi talentaţi. Chiar foarte talentaţi! Un scor normal în fotbal, cu nimic ieşit din comun.

Elementul surpriză nu a lipsit totuşi. Ambele goluri au fost marcate din lovituri de la 11 metri. De portar! Dublă pentru Vlad Tudorache, cel cunoscut şi drept “Pecanha” printre coechipieri. Rapid 2000 are puşti, mai ales în ofensivă, foarte talentaţi. Care au marcat destule goluri în campionat. Mai exact 54 în 19 meciuri. Cu toate astea, la 11 metri, aşa cum se întâmplă şi pe la echipa mare, oamenii au dat chix de multe ori. Aşa că “Pecanha” a decis: “Bat eu!” La antrenamente, omul care se roagă înaintea fiecărui meci, chiar între buturi, nu a dat rateuri.

rapid 2000 damaschin pecanha

Bătea prea bine ca antrenorul să îi spună ceva. Vlad a luat mingea. O dată, gol! De două ori, gol! 2-1 la final şi toată lumea era în extaz! Încă trei puncte şi Rapid devenea campioană, iar spre Giuleşti se îndreaptă un nou Rică Răducanu. Omul care a marcat ceva goluri pentru ai noştri. Unde mai punem că în meciul decisiv, “Pecanha” a fost iar determinant în faţa punctului cu var. Dar nu din postura de marcator, nu, ci la celălalt capăt al lui. Fiindcă la 3-1 a parat o lovitură a unui jucător de la FC Voluntari şi ne-a scutit de emoţiile de final.

“Primul executant este Stoica, golgheterul nostrum, dar cum acesta a obtinut penalty-ul, domn profesor a spus să nu bată. Apoi l-am auzit pe domn profesor spunând: „Pecanha, trage tu!”. Am luat mingea, toată lumea era surprinsă, dar am marcat in dreapta portarului. Povestea celui de-al doilea penalty este mai emoţionantă, deoarece mai erau trei minute, iar scorul 1-1. Acelaşi Stoica a scos 11 metri. Am avut emoţii, deoarece toţi îmi spuneau să dau gol, să mă concentrez. Am schimbat colţul, am dat în stânga portarului”, a povestit Vlad Tudorache pentru 1923.ro.

După ce ne-a expus acest moment, Vlad Tudorache a vorbit puţin şi despre istoricul său de fotbalist la Rapid: “Fotbalul l-am inceput la Rapid în 2010. Domnul Silvian Dobre, antrenorul de la grupele 1997/1998, m-a chemat la dânsul la un antrenament, iar atunci Pecanha era la Rapid. Cum nimeni nu ştia cum mă cheamă, iar asemănarea fizică dintre mine si Pecanha este puţin cam evidentă, m-au strigat “Pecanha”, iar de atunci toţi mă ştiu după poreclă.”

rapid 2000 pecanha

11 meciuri din 19 a jucat Vlad Tudorache pentru grupa 2000 în acest sezon, în restul apărând David Duţu, cel care a prins şi lotul echipei mari între timp

Aboneaza-te la newsletterul 1923.ro

indicates required

LĂSAȚI UN MESAJ