Rapid

De ce Dan Alexa trebuie să rămână!

Într-o ţară civilizată, la un club civilizat, antrenorul care promovează o echipă precum este Rapidul nu are cum să nu rămână şi în Liga 1. La noi în schimb se pune problema ca el să nu mai rămână. Nu ar trebui să se întâmple asta! Este absurd! Evident, omul despre care legenda ar spune că este patronul Rapidului, Valerii Moraru, a spus că nu ştie dacă Dan Alexa rămâne pe bancă. El nu ştie nimic, nu spune nimic, nu face nimic. Doar datorii… Dar asta nu mai contează acum, pentru că totul este despre Alexa.

Este adevărat, echipa a arătat în multe meciuri lacune mari, nepermise pentru o echipă de talia Rapidului. Poate că nici Dan Alexa nu este un antrenor care să garanteze un sezon fără emoţii în Liga 1, dar nici nu e uşor să lucrezi cu nişte fotbalişti care nu au fost plătiţi cu lunile şi să îi motivezi doar prin faptul că o promovare dă bine la CV-ul lor şi că joacă la Rapid, că îi vede lumea, că viitorul va fi mai bun. Fotbalul nu se joacă pe burta goală, dar, din păcate, la Rapid cam asta se face de ceva timp.

Asta ca să nu mai spunem că Dan Alexa nu şi-a luat salariul de jumătate de an. Poate că a deranjat că a spus acest lucru public. Adevărul doare şi unora nu le convine să fie deconspiraţi. Poate de asta nu se ştie dacă mai rămâne. Sau poate pentru că Dan Alexa a scos din buzunarul lui bani să îl aducă în Giuleşti pe Vlad Morar, fotbalist decisiv în retur cu 9 goluri în 15 meciuri. Aproape sigur Dan Alexa nu stă nici în salariul de la Rapid şi nici în banii pe care i-a dat pentru Morar. Dar problema este alta. E ceva moral.

Să se pună problema schimbării antrenorului care îţi aduce în buzunar peste un milion de euro numai din drepturile TV e o absurditate colosală. Aşa am făcut şi acum doi ani, când l-am uşchit pe Viorel Moldovan. Cei care trebuie să decidă să o facă bine! Că dacă pleacă Alexa, poate ne trezim cu vreun Ionel Ganea pe la echipă care îşi aduce nişte rebuturi de jucători care retrogradează Rapidul dinainte să se joace măcar un sfert de campionat.

Este adevărat, că nici cu Dan Alexa nu ai garanţia că rezişti, mai ales dacă nu faci o campanie de transferuri de nivelul Rapidului, dar măcar îi oferi şansa pe care o merită. Asta dacă nu cumva vrem să angajăm la echipă vreun nume gen Jupp Heynckes. Dan Alexa trebuie să rămână, pentru că această promovare este doar a lui, a staff-ului său şi a jucătorilor! Nici măcar Marius Şumudică sau Răzvan Lucescu, să numim doi antrenori rapidişti consacraţi, nu ar putea face acum mai mult decât el.

Aboneaza-te la newsletterul 1923.ro

indicates required

S-ar putea sa te intereseze

One Comment

  1. Dan Alexa trebuie sa ramina. Dar si Ionel Ganea este un antrenor bun. La vremea lui, Ionel Ganea trebuia pastrat. Cu jucatorii adusi in retur, Ganea facea mai multe puncte decit Pustai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.