Istorie

Marius Şumudică, de 3 ori într-un an!

Marius Şumudică a ieşit campion cu Astra! Nu de două ori într-un an, aşa cum spune, având în vedere că a câştigat atât sezonul regulat cât şi play-off-ul. Ci de trei ori! Da, primul campionat pe care l-a câştigat Marius Şumudică a fost pe 24 mai 2015, atunci când a bătut cu Astra cu 3-1 pe ASA şi le-a luat mureşenilor şansa să ia în premieră campionatul. Toţi ştim unde a mers, n-are rost să le pomenim numele… Dar adevăratul câştigător a fost Marius Şumudică. Nu şi-a pătat cinstea şi onoarea. Era foarte uşor să piardă atunci.

A jucat corect, cinstit, chiar dacă însemna să dea un brânci spre titlu clonei de la Moscova care nici măcar nu mai are un nume. Fotbalul şi destinul l-au răsplătit însă, iar Marius Şumudică a reuşit cu Astra să facă un sezon minunat, pe care îl câştigă de două ori (cum am explicat mai sus) după 36 de meciuri jucate. Este, în primul rând, meritul lui. În sezonul regulat ASA nu l-a iertat şi i-a dat 5-1 şi 3-1, dar în play-off lucrurile au revenit la normal. Marius Şumudică a ştiut să construiască o familie. Aşa, după Cupă, după Supercupă, la Giurgiu ajunge şi titlul.

Vor veni şi adversari tari de tot în calea grupelor Ligii Campionilor. Dar adversari tari au fost şi Lyon. Şi West Ham! Dar ambele au fost eliminate de Astra în anii precedenţi. Sigur vor veni rândul şi altora. Astra este creaţia lui Daniel Isăilă, iar desăvârşirea i-a fost dată de Marius Şumudică. Este prima dată când devine campion după 17 ani. Atunci era jucător. Şi golgheter! La Rapid, alături de care a ridicat primul titlu al echipei după 32 de ani! O seară minunată de Paşte pentru rapidistul nostru. Şi soarta a vrut ca ea să fie posibilă şi datorită lui Cristi Săpunaru, omul pe care Becali susţinea că e în vizorul DNA.

Aboneaza-te la newsletterul 1923.ro

indicates required

S-ar putea sa te intereseze

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.