Diverse

Dosar penal în cazul mortii lui Ekeng

S-a deschis dosar penal în cazul morţii Patrick Ekeng, fotbalistului camerunez de la Dinamo. Este o investigaţie in rem deocamdată – vizează aşadar condiţiile în care a murit sportivul, nu este îndreptat împortiva cuiva anume. Patrick Ekeng s-a prăbuşit pe gazon în timpul meciului cu Viitorul şi a murit apoi la spital. Ofițerii Serviciului-Omoruri vor investiga condițiile în care a murit fotbalistul. Chiar de astăzi vor începe audierile. Există  controverse în privinţa ultimelor momente din viaţa fotbalistului şi a modului în care s-a intervenit.

Vor fi audiați medicul de pe ambulanța privată, medicul, o femeie despre care suporterii au spus că mânca semințe și fuma în tribune, șoferul ambulanței, staff-ul medical al echipei și alți reprezentanţii ai clubului.  Polițiștii vor stabili de ce ambulanța a intrat doar după trei minute pe teren pentru a începe manevrele de resuscitare. Mai mult, ambulanța nu ar fi fost dotată cu defibrilator. Medicii au încercat vreme de o oră şi jumătate să-l resusciteze pe Patrick Ekeng, dar n-au mai putut face nimic pentru tânărul de 26 de ani.

Vă reamintim că, vineri seara, la meciul Dinamo-Viitor, unul din jucătorii alb-roşilor, camerunezul Patrick Ekeng, s-a prăbuşit pe gazon şi a murit. Era minutul 70 al partidei dintre Dinamo şi Viitorul. Mijlocaşul camerunez Patrick Ekeng, intrat pe gazon de doar câteva minute, se prăbuşeşte inexplicabil la mijlocul terenului. Fotbaliştii şi echipa medicală a lui Dinamo îşi dau seama că e vorba de ceva grav şi se reped să-i acorde primul ajutor. Durează însă aproape trei minute până când jucătorul e urcat în ambulanţă şi transportat la Spitalul de Urgenţă Floreasca. Iar asta nu e tot.

A fost adus cu o ambulanță fără manevre de resuscitare, din câte știm. În stop cardio-respirator la Camera de Gardă. S-au inițiat manevre de resuscitare care au durat o oră și 30 de minute. Au rămas fără rezultat”, a spus Cristian Pandrea, medic Spitalul de Urgenţă Floreasca. Potrivit DigiSport, doctorul care ar fi trebuit să fie în ambulanţă s-ar fi aflat în tribune. De altfel, medicul echipei Dinamo spune că el a fost cel care a încercat să-l resusciteze pe fotbalist.

Da, primul lucru se face masaj. Se eliberează căile respiratorii. Se face masaj cardiac. (S-a făcut pe teren?) Da, de mine. (Aproape 3 minute să ajungă ambulanța nu e prea mult?) Probabil”, a spus Liviu Bătineanu, medic Dinamo. Medicul mai spune că nu ştie ca Patrick Ekeng să fi avut probleme de sănătate. „Orice sportiv nu-și poate exercita activitatea dacă nu are aviz. La Institutul de Medicină Sportivă se face examen complex”, a adăugat Liviu Bătineanu, medic Dinamo. Tragicul eveniment le-a adus aminte dinamoviştilor de moartea lui Cătălin Hâldan. În 2000, cel căruia suporterii alb-roşii îi spun „Unicul Căpitan”, s-a stins în condiţii asemănătoare.

„E ceva ce nu cred nici în aceste momente că s-a întâmplat. E un coșmar pentru întreaga echipă și suflarea dinamovistă. Nu-mi găsesc cuvintele. E mult prea mult”, a spus Ionel Dănciulescu, directorul sportiv al echipei Dinamo. Patrick Ekeng avea 26 de ani şi era la primul sezon la Dinamo. Era căsătorit şi avea o fetiţă de doi ani.

Sursa: digi24.ro

S-ar putea sa te intereseze

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.