REPORTAJ / Celălalt Rapid, ăia micii

Rapid nu mai are echipa a doua de ceva ani aşa că, luând-o logic, această titulatură poate fi primită de juniorii A ai echipei antrenate de Dan Alexa. Puştii născuţi în 1997 şi antrenaţi de Silvian Dobre au avut pe 9 aprilie meci important. Aflaţi la ceva distanţă de primele două locuri, republicanii aveau nevoie să bată Oţelul, echipa clasată pe primul loc. Nu s-a ştiut dacă joacă. Clubul este în faliment şi incertitudinea asupra acestei deplasări a planat mult timp. Se vorbea că Oţelul nu se va mai prezenta.

juniori 1997

Dar gălăţenii au venit. Din postura unei echipe mai închegate şi, în fapt, aproape aceeaşi formaţie care a jucat şi împotriva Rapidului lui Dan Alexa în liga a doua, şi care a pierdut cu 3-0. Atunci am spus că acei copii nu au prea multe în comun cu fotbalul. Din fericire mi-au dat încă o dată dreptate, iar juniorii noştri au făcut instrucţie cu moldovenii. Pe o vreme excelentă pentru fotbal, în jur de 25 de grade în termometru, partida a fost una echilibrată.

Te asteptam in FAN SHOP 1923 cu preturi accesibile si produse EXTRAORDINARE. In plus, LIVRAM RAPID! APASA AICI

juniori 97

Rapid a jucat acasă. Doar că acest cuvânt este doar unul de conjunctură pentru că acasă pentru Rapid juniori A înseamnă terenul de la Energoutilaj, undeva la marginea Bucureştiului, unde poţi ajunge fie cu maşina personală, fie cu autobuzul 202, care în weekend circulă din oră în oră, fie pe jos dacă mai mergi vreo 20 de minute de la Luică, pe strada Pogoanele. Vreme bună de fotbal, condiţii deloc, fiindcă nu poate fi vorba de aşa ceva pe un tăpşan unde, probabil, când nu este meci, se dă liber la păscut. Dar rapidiştii noştri au fost motivaţi.

CITEȘTE ȘI  Rapid - Gaz Metan 1-2. Joc fără orizont al vișiniilor

razvan petre sare

Novac, Petre, Constantin, Stan, Pleşa sau Marinescu au intrat decişi să bată. Şi au reuşit! Un 3-1 frumos, reuşit datorită unui joc excelent. Dar şi mulţumită inspiraţiei lui Silvian Dobre care la pauză l-a băgat pe Alberto Stancu, acesta marcând dintr-o lovitură liberă de la aproape 20 de metri golul de 2-1. Ceva în genul golului marcat de Morar la Galaţi. Numitori comuni? Acelaşi portar şi numele Rapid pe tabelă în dreptul combatantei câştigătoare. Bine, tabelă… Cea din mintea celor aproximativ 150 de oameni care au asistat la meci.

juniori 97 bucurie gol

Fie din tribuna acoperită, fie din cârciuma transformată în peluză la poarta unde golgheterul Novac a închis balul cu un gol pe care Iosif Stan i l-a pus pe tavă, după ce i-a furat mingea unui adversar care a alunecat în careu în timp ce o avea sub control. Şi apropo de pasatori, să nu-l uităm pe căpitanul Răzvan Petre care i-a pus mingea pe tavă lui Lozan la primul gol şi, tot el, a fost cel care a obţinut lovitura liberă în urma căreia a rezultat golul 2. Rapid are un an 2016 excelent la acest nivel de vârstă şi chiar speră la una dintre primele două poziţii care le-ar asigura calificarea la faza pe ţară.

atac juniori 1997

Oţelul, deşi încă este mult în faţă, are şanse foarte mari să se retragă din campionat, context în care lupta decisivă se va da cu Dunărea Galaţi, echipă pe care băieţii lui Silvian Dobre o întâlnesc în deplasare săptămâna viitoare. Ar fi ceva ca puştii noştri să meargă mai departe şi să facă o figură frumoasă la nivel naţional. Merită mai mult, iar câţiva dintre ei poate că ar trebui să primesacă o şansă şi la echipa mare. Celălalt Rapid trebuie să înflorească şi să fie îngrijit cum se cuvine. Băieţii trebuie să înlocuiască rapid smocurile de iarbă încâlcite de pe Energoutilaj cu ceva mai bun.

CITEȘTE ȘI  Andrei Drăghia: "Este extraordinar să fim pe locul 3"

bucurie victorie juniori 1997

Nu de alta, dar şi ei ne-au oferit ochilor un fotbal decent. Chiar bun având în vedere condiţiile. Şi să reuşeşti să baţi, cam la fel, aceeaşi echipă pe care şi Rapid a învins-o cu 3-0 nu e de colea. Bun, Rapid nu a forţat atunci, dar nici copiii noştri nu au avut extrem de multe dificultăţi. I-a motivat posibilitatea locului 2. Poate şi vreamea, poate şi un pic de bucăţica de fotbal mare care i-a însoţit. Cum care? Mingea pe care au utilizat-o, una pe care era scris numele Cupei Mondiale din 2014. Probabil era replică, fiindcă un original doar Denis Alibec îşi permite.

bucurie gol 2 juniori 1997

Bravo, copii! Să vă calificaţi. 1923.ro şi rapidtv.info vă susţin! Acum depinde şi de voi să arătaţi că de la anul puteţi juca pe Giuleşti. Cel puţin o parte sigur ar merita să fie acolo. Chiar de acum! Şi nu doar în tribune… Să revenim la primul unsprezece pe care Silvian Dobre l-a aliniat în faţa Oţelului şi care a adus o victorie frumoasă: Dragne – Pleșa, R. Petre (cpt), A. Constantin, Marin – Iosif, Popică, Tonea, Novac – Lozan, G. Marinescu. Au mai intrat Rotaru și A. Stancu.

teodor lozan

alberto stancu

alberto

andrei constantin

andrei plesa 2

andrei plesa

bucurie gol 3 juniori 1997

bucurie gol novac

cosmin novac

cosmin popica 1

cosmin popica

g marinescu

george marinescu

gol cosmin novac

iosif stan 2

iosif stan

juniori 1997 atac

marinescu 2

marinescu

orlando tonea

petre novac

popica

razvan petre degajare

razvan petre

reazvan petre plesa

stancu alberto

Aboneaza-te la newsletterul 1923.ro

indicates required

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.