Diverse

Record superb pentru Daniel Pancu!

Cu golul marcat la Ploieşti, în meciul Petrolul – Voluntari 1-2, Daniel Pancu a devenit cel mai bătrân marcator al unui gol în prima divizie din România, în ultimii 10 ani. „Ronaldo din Giuleşti” a urcat pe locul 1, cu golul marcat la 38 de ani şi 7 luni, reuşită cu care l-a detronat pe fostul său coleg din Grant, Robert Ilyeş, care a înscris ultimul gol în Liga 1 la ASA Tg Mureş-Ceahlăul, 4-3, în luna mai a anului 2012, când avea 38 de ani şi trei luni.

Golul lui Pancu este unul foarte important atât pentru el, cât şi pentru echipa ilfoveană, mai ales dacă ţinem seama de relaţia cu antrenorul Ionel Ganea. Scos din lotul primei echipe în iarnă, Pancu a preferat să meargă în cantonament cu echipa secundă a Voluntariului, apoi să tragă tare la prima echipă până când Ganea a decis că merită să joace. Atacantul care în august va împlini 39 de ani a înscris golul victorie în minutul 85. Ilyeş a ajuns la 42 de ani, împliniţi în februarie, şi încă mai joacă la formaţia din Miercurea Ciuc, în Seria a V-a din liga a III-a. La vârsta lui, mijlocaşul joacă în continuare câte 90 de minute pentru AFK Csikszereda Miercurea Ciuc, locul 6.

„Am văzut golul lui Pancone şi nu sunt supărat că m-a depăşit în acest clasament. Nu mai sunt cel mai vârstnic marcator din primele trei ligi ale României… Mă bucur pentru el, mai ales că e vorba despre un prieten şi fost coleg de la Rapid. E posibil să mă las de fotbal la vară pentru că joc în echipă cu tineri care sunt mai mici ca unul dintre copiii mei. Dar încă mă simt excelent, picioarele mai duc. Cea mai mare fericire a mea e ca există jucători care demonstreaza că nu e corect să te uiţi doar în buletin, ci şi la jucător. Mai ales în România, unde peste 30 de ani eşti considerat bătrân”, a povestit Robert. Ultima echipă din prima ligă pentru care a jucat a fost ASA Tg Mureş.

„Mă simt extraordinar din punct de vedere fizic, chiar dacă am anii pe care îi am. Nu mă gândesc ce va fi de la vară încolo, îmi doresc enorm să continuăm perioada bună prin care trecem la Voluntari. Sper să pot modifica datele clasamentului, să mai marchez până la finalul sezonului”, a declarat şi Pancu.

Sursa: digisport.ro

S-ar putea sa te intereseze

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.