Sumudica va putea sta pe banca pana la sfarsitul sezonului

Șumudică
Șumudică

Comisia de Recurs a Federației Române de Fotbal (FRF) a decis să reducă la două luni şi să suspende până la finalul actualului sezon sancţiunea de șase luni aplicată antrenorului formației Astra Giurgiu, Marius Şumudică, de Comisia de Disciplină, pentru activitate de pariere. Suspendat iniţial pentru jumătate de an şi amendat cu suma de 100.000 de lei, antrenorul Astrei va putea sta pe banca echipei sale în etapele de play-off şi în semifinalele Cupei Ligii. Suspendarea de două luni se va activa în startul sezonului 2016-2017 şi va expira în luna septembrie 2016. „Mi-au redus şi amenda la 50.000 de lei. Vor fi acum două meciuri grele cu un adversar rănit. Va fi un play-off interesant”, a declarat Şumudică la ieşirea din sediul FRF.

Antrenorul de la Astra a fost apărat în faţa Comisiei de Recurs chiar de fostul preşedinte al acestei comisii, Dorin Silviu Sabău. Dintre cei cinci membri actuali ai comisiei, doi au lucrat în echipă cu avocatul Sabău.

Avocatul Dorin Silviu Sabău a spus că prima pedeapsă pentru pariere dată în fotbalul românesc nu trebuia să fie una exemplară, pentru că ar fi însemnat „să ne întoarcem în perioada anilor ’50”.

În 1990, actualul avocat Dorin Silviu Sabău a fost, potrivit mărturiei judecătorului Dorin Viorel Ursu, ajutorul acestuia la procesul lui Nicu Ceauşescu, fiul lui Nicolae Ceauşescu. În 1995, Dorin Silviu Sabău a fost eliberat din funcţia de judecător militar la Curtea Supremă de Justiţie, printr-un decret prezidenţial semnat de Ion Iliescu. În 2009, Sabău a fost numit de Mircea Sandu în funcţia de preşedinte al Curţii de Arbitraj pentru Fotbal, o instanţă supremă pe linie internă înfiinţată în 2006 şi desfiinţată în urmă cu câţiva ani.

LĂSAȚI UN MESAJ