Diverse

Modelul Zlatan Ibrahimovici

Zlatan Ibrahimovici este, poate, cel mai popular fotbalist al lumii în acest moment. Suedezul de 34 de ani scrie istorie la Paris şi are întreaga Franţă la picioare. Mai mult, şi-a calificat şi ţara, Suedia, la EURO 2016, aşa că acest an va fi, aproape sigur, unul perfect pentru atacant. Dincolo de faptul că Ibrahimovici este unul dintre cei mai în formă fotbalişti ai Planetei, el rămâne şi o figură excentrică şi plină de carismă. Numeroasele acte caritabile pe care le-a făcut şi le face nici nu mai trebuie reamintite pentru că, suntem convinşi, că toţi iubitorii fotbalului le cunosc.

Nici măcar despre aparenta sa aroganţă nu are rost să detaliem prea mult. Cine înţelege psihologia lui Zlatan înţelege şi faptul că nu este nicidecum vorba de aroganţă ci de o dovadă că el nu este doar un produs de marketing al fotbalului, că nu este subjugat de bani şi nici de interesele altora. Zlatan este independent, face ce vrea, chiar dacă şi-a valorificat la maximum şi din punct de vedere financiar talentul cu care l-a înzestrat natura. Ibrahimovici a spus, recent, că nu rămâne la Paris decât dacă în locul turnului Eiffel va fi ridicată statuia lui.

De fapt a fost un mod excentric prin care a explicat clar că nu mai vrea să rămână la Paris. Ibrahimovici nu este omul care să jure dragoste veşnică unui club. D-aia a jucat la Ajax, Juventus, Inter, Barcelona, Milan şi PSG. Probabil că urmează Premier League. Dacă va fi United, Chelsea, Liverpool, City sau Arsenal, e greu de spus. În mod cert toate îl vor, iar Zlatan sigur îşi doreşte o nouă provocare. Chiar şi aşa, să atentezi verbal la unul dintre cele mai mari simboluri ale turismului mondial denotă o tărie de caracter feroce, cu mult peste media acestei Planete.

În fapt, Zlatan Ibrahimovici chiar arată ca un fotbalist care joacă exclusiv din plăcere. Cu toate că ia mulţi bani din fotbal. Foarte mulţi! Chiar şi la aproape 35 de ani. Totul pentru că merită şi pentru că nu îi pune pe primul loc. În autobiografia sa apare o frază pe care agentul său, Mino Raiola i-a zis-o: „Nu te gândi la bani, gândeşte-te să fii cel mai bun. Banii vor veni de la sine!” Se pare că Ibra aşa face, iar dovezile sunt la tot pasul. Lunganul lăudăros şi antipatizat de unii are toate motivele să fie aşa. De ce? Pentru că a dat 445 de goluri oficiale în cariera sa. Iar numărătoarea nu s-a oprit.

Totul în 783 de meciuri! Nu e o medie tocmai rea, nu? Puţini fotbalişti se pot lăuda cu asemenea palmares. Nici despre cele aproape 30 de trofee majore din palmares nu mai are rost să spunem prea multe. Doar că îi lipseşte Liga Campionilor. Pe care ar putea-o câştiga anul ăsta cu PSG. Şi poate o figură frumoasă cu Suedia la EURO. Aşa, şansele ca statuia să fie ridicată cresc! Că doar PSG n-ar vrea să-l piardă… Doar că Ibra sigur nu mai rămâne, iar dacă statuia apare în locul turnului Eiffel, probabil că o va cumpăra ca să o păstreze el şi va cere reinstalarea simbolului Parisului la locul lui. 🙂

Aboneaza-te la newsletterul 1923.ro

* indicates required

S-ar putea sa te intereseze

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.