Interviuri

Tomas Josl: „Vreau să ajut Rapidul să promoveze!”

Tomas Josl, 30 de ani, s-a întors la Rapid pentru că se consideră dator să ajute clubul să se întoarcă în Liga 1.

Fundașul spune că are încredere în familia Moraru, în ciuda zvonurilor legate de situația financiară precară a clubului. Printre altele, Josl mărturisește că a moștenit stilul agresiv de la tatăl său.

-Tomas, ce te-a făcut să te întorci la Rapid?
– Vreau să ajut Rapidul să promoveze pentru că și Rapidul mi-a acordat mie o șansă cînd m-a adus să evoluez în Liga 1, deși veneam după o perioadă mai puțin bună.

-Ești mulțumit de salariu?
-Actualul salariul este mai mic decît cel pe care l-am avut aici sezonul trecut, dar e normal pentru că vom juca în Liga a doua. Oricum, cel mai mult mă interesează să joc fotbal, pentru mine banii sînt pe locul doi.

-Ce jucători mai cunoști din echipă?
-Știu că au rămas Drăghia, Nicky Vasile, am înțeles că sînt discuții și cu Daniel Niculae. Aceștia sînt jucători de primă ligă. Mai mult, doamna Moraru mi-a spus că vor mai veni jucători curînd pentru că tot ce contează este promovarea, nu există altă variantă pentru conducere.

-Totuși, mai mulți antrenori au refuzat să preia echipa din cauza problemelor financiare…
-Știu, sînt la curent cu tot ce ține de Rapid, chiar și cu discuția despre plecarea din cantonament a antrenorului și a președintelui. Chiar am sunat-o pe doamna Moraru să văd despre ce vorba pentru că nu mi s-a părut în regulă.

-Și?
-Am înțeles că s-au văzut la București pentru a negocia mai multe transferuri. Familia Moraru m-a asigurat că există bani suficienți pentru plata salariilor jucătorilor și a angajaților clubului. Sper să se țină de cuvînt.

-De Florin Marin ai auzit?
-Îl știu din campionat, a antrenat-o pe Astra, parcă. Am înţeles că e genul de antrenor experimentat, care a văzut mult fotbal, mai mult nu pot să spun pentru moment.

-Lumea din România te știe ca un fotbalist agresiv…
-Așa am fost învățat de mic, de tata. Și el a fost fotbalist în liga a doua cehă. Acesta e stilul meu, nu îmi place să mă vait și să stau întins pe jos și nici să evit un contact. Sînt un fotbalist simplu, nu evit contactul, încerc mereu să urc în terenul advers și să centrez pentru atacanți.

-Te mai gîndești la sezonul trecut, cînd Rapid a retrogradat?
-Îți dai seama, a fost foarte neplăcut pentru că lotul a avut calitate, dar așa se întîmplă cînd se schimbă antrenorii, jucătorii sînt bulversați și e greu să te repui pe șine.

„Fanii Rapidului sînt senzaționali, unici, nicăieri în cariera mea nu am mai întîlnit atmosfera de pe Giulești. Am auzit că au existat certuri între ei, dar e normal, așa e la fotbal, ne certăm noi, jucătorii, în vestiar, dar apoi ei în peluză” Tomas Josl

„Cristiano Bergodi este cel mai mare antrenor pe care l-am cunoscut în viața mea. Impune un respect incredibil în vestiar. Nu am să uit niciodată perioada în care m-a antrenat la Rapid” Tomas Josl

Sursa: gsp.ro

Aboneaza-te la newsletterul 1923.ro

* indicates required

S-ar putea sa te intereseze

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.