Interviuri

EXCLUSIV / Interviu Burcă, partea a II-a

Aşa cum v-am promis azi este rândul celei de-a doua părţi a interviului cu Ovidiu Burcă, preşedintele Rapidului, să fie publicată. Dacă în prima parte am discutat despre cariera sa de fotbalist, în aceasta vom insista asupra celei de oficial pe care a început-o în urmă cu jumătate de an, la Oţelul Galaţi. Conform mărturiilor sale pentru 1923.ro, omul decisiv în aducerea lui Ovidiu Burcă la conducerea Rapidului este Ioan Andone.

Cum ai ajuns preşedinte la Rapid?

M-am văzut, în primă fază, cu domnii Moraru şi Ioan Andone la o cafea pentru a discuta, pentru a face cunoştinţă, schimb de idei. Apoi, domnul Moraru m-a sunat, mi-a făcut o ofertă concretă după ce se mai gândise, pe care eu am acceptat-o fără vreo ezitare.

Aşadar, Ioan Andone este cel care te-a adus la Rapid?

Eu am avut mereu susţinerea domnului Andone, este un om cu care am relaţii foarte bune şi vorbesc des cu dumnealui, mă sfătuiesc. E mult spus că el m-a adus la Rapid, dar, în mod cert, el este cel care m-a recomandat ca preşedinte în Giuleşti.

Nu ţi-a fost teamă să vii la Rapid în conducere într-un asemenea moment?

Nu mi-a fost teamă deloc, ci dimpotrivă, văd acest lucru ca o mare provocare profesională pentru mine. Sper să am până la capăt susţinerea familiei Moraru, este foarte important pentru mine. Consider că mi-ar fi fost mult mai dificil să vin la Rapid într-un moment în care echipa se lupta la titlu, la Cupele Europene, avea o forţă mare. Poate atunci ar fi fost greu, acum însă e un moment potrivit pentru mine.

Care sunt obiectivele tale la Rapid?

Pe termen lung să rămân foarte mulţi ani aici, ca preşedinte! Asta ar implica, în mod firesc, multe rezultate bune. Pe termen mediu îmi doresc ca Rapid să revină în Cupele Europene sub conducerea mea, iar pe termen scurt… Pe termen scurt să promovăm. Am sosit aici într-un moment critic, fără jucători, dificultăţi financiare, situaţia nu e roz deloc, dar eu cred că există un potenţial de creştere.

Legat de procesul de scoatere din insolvenţă ce noutăţi sunt?

Am discutat despre acest lucru cu domnul Moraru şi vrem ca acest proces să aibă loc cât mai repede. Sperăm la anul, fiindcă vrem să promovăm, iar apoi să ne luptăm pentru un loc în Cupele Europene, pe care să-l putem obţine cât mai rapid, motiv pentru care este necesară ieşirea grabnică din insolvenţă.

Care este importanţa suporterilor pentru Rapid în acest moment?

Mă văd ajungând cu acest club la cel mai înalt nivel naţional şi nu numai, chiar european. Este un brand uriaş, care trebuie exploatat. Vreau să facem iar un brand cu care suporterii să se mândrească. Acum noi avem foarte mare nevoie de ei, fiindcă în aceste momente trebuie să rămânem uniţi, ataşamentul lor este cel care a diferenţiat mereu Rapid de celelalte echipe. Clubul trebuie construit în jurul suporterilor, iar ei vor ajunge să fie iar fericiţi şi mândri de Rapid! Avem câteva planuri de fidelizare, sper să iasă totul cum trebuie.

Ai noutăţi legate de procesul de reconstrucţie al stadionului Giuleşti, în vederea EURO 2020?

Am discutat cu doamna Caciureac şi mi-a spus că dosarul a fost întocmit, iar acum aşteaptă aprobare. Dar, aproape sigur, va fi vorba despre renovare, nu reconstrucţie. În proporţie de aproape sută la sută procesul va avea loc, dar nu ştiu, momentan, care va fi termenul de începere. Se poate să fie de doi ani, de trei. Doi sau trei ani, cam aşa.

Există şanse ca peluza dinspre teatru să fie redeschisă?

Am vorbit şi pe această temă cu domnul Moraru. El a făcut solicitările necesare unui arhitect, s-au făcut nişte măsurători, dar nu s-a primit un răspuns momentan. Mi-aş dori să redeschidem peluza, dar trebuie să se şi poată, fiindcă nu vrem să punem pe nimeni în pericol.

Ai discutat cu Bozovici, Săpunaru şi Daniel Nicuale. Care sunt şansele ca vreunul dintre ei să joace la Rapid în noul sezon?

Cred că zero. Bozovici este extracomunitar, iar pentru a-l legitima un club aflat în insolvenţă nu trebuie să aibă vreo datorie la stat. Săpun îşi doreşte foarte mult să joace afară, în timp ce Nico mi s-a părut puţin confuz. Nu ştiu ce să zic, dar eu nu cred că e vreo şansă ca vreunul dintre ei să mai vină acum la Rapid.

Consideri un eşec profesional faptul că Pancu a plecat de la echipă sub comanda ta?

Mie îmi pare foarte rău că Pancu a plecat! E un adevărat lider, de care Rapid avea mare nevoie, ar fi putut aduce în jurul lui multă lume. Dar el când a plecat mi-a spus că nici eu şi nici staff-ul nu avem vreo vină, mi-a zis clar că din cauza conflictului dintre suporteri a ales să plece. Plus că a avut ocazia să mai joace în prima ligă. Ca drept dovadă că între noi nu există vreo problemă, mă sună zilnic fiindcă este foarte interesat de absolut tot ce se întâmplă la echipă.

Nicolae Vasile este noul căpitan al echipei, la doar 19 ani. Consideri că poate fi un lider?

Problema asta mă depăşeşte puţin, fiindcă nu eu stabilesc căpitanul de echipă, ci staff-ul tehnic. E adevărat, noi am avut o discuţie cu el. Aşteptările de la el au fost foarte mari, însă evoluţia sa a stagnat. Noi acum vrem să-l ajutăm, să depăşească statutul de speranţă, iar anul ăsta să fie al lui, să fie cel mai bun pe care l-a avut până acum!

Aboneaza-te la newsletterul 1923.ro

* indicates required

S-ar putea sa te intereseze

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.