Interviuri

EXCLUSIV / Interviu Ovidiu Burcă, partea I!

Ovidiu Burcă este preşedinte la Rapid la doar 35 de ani. Echipa 1923.ro a stat de vorbă cu fostul fundaş central chiar în biroul său de la ProRapid, iar ceea ce a ieşit vă va fi prezentat într-un interviu compus din două bucăţi. Prima parte este destinată amintirilor de fotbalist ale actualului oficial, dintre care un an şi jumătate s-au consumat în tricoul alb-vişiniu. De fapt ultimul an şi jumătate din cariera unui fotbalist care a evoluat în cele mai exotice colţuri ale lumii şi care a făcut parte din ultima mare echipă a Rapidului, cea din sezonul 2011 – 2012.

Ovidiu, cum a fost perioada în care ai jucat la Rapid?

Extraordinară! Mai ales în primul sezon, cu Răzvan Lucescu antrenor. Am fi putut lua campionatul la pas cu ce trupă aveam atunci, dar până la urmă am terminat pe locul 4, fiindcă am făcut câteva greşeli. Îmi aduc aminte cel mai bine meciul cu Târgu Mureş când am fost egalaţi în minutul 90+4… Am ajuns şi în finala Cupei pe care însă, din păcate, am pierdut-o… Plus că am jucat şi în grupele Ligii Europa. Am avut un sezon foarte bun care nu s-a terminat cum ar fi trebuit.

De ce nu aţi continuat şi în anul următor pe aceeaşi linie?

Dacă rămâneam acelaşi nucleu, sigur luam campionatul în sezonul următor. Dar a venit Ioan Ovidiu Sabău în locul lui Răzvan Lucescu, a schimbat structura, echipa era complet nouă şi aici am avut foarte multe de pierdut. Părerea mea!

echipa legia

Cum ai ajuns la Rapid?

Domnii Dinu Gheorghe şi Răzvan Lucescu m-au adus. Nu mai lucrasem cu ei până atunci, dar avusesem un campionat foarte bun cu Poli Timişoara, am fost vicecampion al României şi m-au plăcut mult, aşa că am ajuns la Rapid şi apoi am jucat acolo un an jumate.

După care te-ai retras la 33 de ani. Nu a fost prea devreme?

A venit nebunia cu insolvenţa şi mi s-a comunicat că nu mai este nevoie de mine… Am fost foarte, foarte dezamăgit. Întâi Timişoara a fost retrogradată din cauze financiare, acum la Rapid aceleaşi probleme grave. Pur şi simplu nu am mai avut motivaţie să consider. Nu mi-a părut rău. Consider că am sscos maximum din talentul cu care m-a înzestrat Dumnezeu. Sunt mulţumit cu ce am realizat, aşa că nu am regrete din cauza retragerii.

Cariera la seniori ţi-ai început-o în… Ecuador! Cum ai ajuns acolo?

Într-adevăr! Eram încă la Şcoala de Fotbal Gică Popescu, junior, iar un impresar din Spania mi-a propus să merg acolo, să încerc această experienţă. Financiar a fost OK, aşa că m-am întrebat de ce să nu încerc? Am mers acolo, la Emelec, trăind o experienţă care m-a maturizat foarte mult. Chiar dacă a fost foarte greu din cauza altitudinii, a climei… Mie mi-a plăcut, m-a ajutat mult. Plus că am învăţat şi o limbă străină, spaniola.

ovidiu burca

Apoi a urmat Japonia!

Da, exact. Acolo antrena Nae Zamfir, avea nevoie de juniori, sub 20 de ani, iar eu mă potriveam criteriilor, motiv pentru care m-a tentat şi această experienţă. Acolo nu am reuşit să învăţ limba, decât chestiile uzuale, dar a fost o experienţă foarte interesantă de asemenea. Mâncarea mi-a plăcut cel mai mult. Absolut toată mâncarea a constituit cel mai bun lucru pe care l-am experimentat în Japonia.

34 de meciuri oficiale a jucat Ovidiu Burcă pentru Rapid între 2011 şi 2012, marcând şi două goluri

Citiţi zilele următoare partea a doua, cu Ovidiu Burcă preşedintele. Aflaţi detalii despre ieşirea din insolvenţă, renovarea stadionului sau despre omul care a stat în spatele aducerii sale la Rapid!

Aboneaza-te la newsletterul 1923.ro

* indicates required

S-ar putea sa te intereseze

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.