Rapid

Comunicat oficial al Azuga Waters

Cred ca nu este o persoana din fotbalul mondial, mai putin unii “Presedinti” de cluburi de fotbal din Romania care sa nu cunoasca, ca un club isi formeaza echipa in baza unui buget care se aproba de catre actionari, iar la un club in insolventa procedura este si mai dificila, deoarece bugetul care se aproba in AGA actionarilor, urmeaza a fi aprobat de comitetul creditorilor si ulterior de catre administratorii judiciari. Toata aceasta procedura legala dureaza min 45 zile. Astfel, in AGA din 14 iulie a fost aprobat un buget de 1,5 mln euro pentru sezonul 2015/2016, care consideram ca este decent pentru liga 2,  depasind considerabil bugetele oricarei echipe din aceasta competitie. Acest buget in proportie de peste 70% este asigurat si garantat de creditorul majoritar si finantatorul Azuga Waters, care va contribui 1,1 mln euro in urmatoarele 10 luni, cate 110 mii euro lunar. Azuga Waters a depus un angajament de plata cu bilete la ordin pentru plata acestor contracte, in suma totala de 1,1 mln euro.

azuga-waters-peluza

In baza acestui buget s-au purtat negocieri cu mai multi fotbalisti, s-au trimis oferte si contracte cadru aprobate preventiv de catre comitet, contractele finale urmand sa fie semnate dupa aprobarea lor de catre comitetul creditorilor care a fost convocat pentru data de 19 august si de catre administratorii judiciari. Majoritatea contractelor au fost intocmite in baza ofertelor aprobate de creditorul principal care trebuia sa asigure garantii pentru plata atat a acestor contracte, cat si a taxelor aferente, mai putin cateva contracte, care au ajuns la comitetul creditorilor si la administatorii judiciari intr-o redactie complet diferita: pe o perioda mult mai lunga, care prevedea dublarea salariilor pentru anul viitor si sume foarte mari de prime de meciuri, diferite de restul contractelor + prime majore de promovare, si comisioane de transfer de min 50,000 euro in tara si 100,000 euro in afara. In total, aceste contracte depaseau bugetul echipei pentru acest an cu peste 200,000 euro; mai mult, aceste contracte angajau clubul la cheltuleli de sute de mii de euro pentru anii viitori, pentru care nu existau bugete  aprobate.  Bineinteles ca nici comitetul, nici administratoarele judiciare, nu aveau cum sa aprobe aceaste contracte, acestea fiind ilegale, deoarece depaseau considerabil bugetul cat si garantiile depuse de creditor.

Astfel comitetul creditorilor a imputernicit conducerea sa alinieze aceste contacte cu cele deja aprobate si semnate, in asa fel incat sa se incadreze in bugetul aprobat si garantat de catre creditorul prinicipal Azuga Waters.

Cred ca ar trebui sa va intrebati de ce doar cateva contracte au fost diferite, fiind introduse prime si bonusuri fara obiective de performanta, si comisioane de sute de mii de euro? Aceste diferentieri nu creaza decat conflicte in interiorul echipei.

Consider ca este corect sa informez suporterii si ceilalti jucatori care au contracte valide si aprobate, pentru ca sa nu fie dusi in eroare de anumite persoane. In privinta jucatorilor cu contractele neaprobate, noi suntem interesati sa semnam aceste contracte in cadrul bugetului aprobat si le inregistram la FRF, dar nu putem sa o facem decat in cadrul legal.

Cu stima,
Violeta Moraru,
Administrator creditor majoritar Azuga Waters

Sursa: fcrapid.ro

Aboneaza-te la newsletterul 1923.ro

* indicates required

S-ar putea sa te intereseze

One Comment

 1. In traducere libera, „astia sint banii, altii nu avem”. Este, oarecum, mai bine decit pe vremea lui Birlic si a lui Zamfir. Sa ne amintim si vorbele fostului vice-prim-ministru: „cind am venit la Rapid, jucatorii se spalau la o cismea”.

  Cristi si Nico pot sa spuna ce vor insa mie mi se pare un mare pas inainte faptul ca am scapat de Vama si de Zotta.

  Vina principal a Morarilor este ca „nu baga bani la echipa”. De unde nu este, nici Dumnezeu nu cere.

  A doua vina a Morarilor este ca trateaza jucatorii diferentiat, in functie de nationalitate. Sigur, nimeni nu-I perfect, dar speram ca Dumnezeu sa le lumineze tartacutele si sa le bage mintea la cap.

  Altfel, daca terminam sezonul regulat pe locurile 5-6, ma declar multumit. Nu ca m-ar speria adversarii, dar harababura actuala nu ma face sa sper la mai mult. Cind vom avea antrenor confirmat in luna mai, lot de jucatori stabil la 1 iunie si program de pregatire cu meciuri multe si grele, voi spera la mai mult.

  A remarcat cineva ce program a organizat Rudi Garcia pentru AS Roma? Sigur, noi nu sintem Roma sa jucam cu City si Real Madrid, dar o Vojvodina, o Hoverla, un Litex, un Turkeyspor, ceva, se puteau organiza. Vreo sase-sapte partide de’astea mi-ar fi dat sperante.

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.