Rapid

Sponsor nou pentru Rapid şi un proiect de viitor!

Rapid Bucureşti revine pe harta handbalului feminin, Liga Naţională, după o pauză de 5 ani! Cu Vasile Mărgulescu revenit în Giuleşti, unde a fost însoţit de mai multe jucătoare pe care le-a avut sub comandă şi la CSM Bucureşti, legendara echipă din handbalul românesc a reuşit să promoveze fără probleme pe prima scenă. Aşadar, jucătoare precum Alina Dobrin, Roxana Bodârlău, Cristina Niculae, Andreea Cruceanu şi Dana Dinescu revin în prim planul reflectoarelor după un an de pauză.

Echipa giuleşteană a trecut printre cele mai negre perioade ale istoriei după ce Vasile Mărgulescu şi 9 handbaliste au plecat în 2009 la CSM Bucureşti. Confruntată cu mari probleme financiare, Rapid Bucureşti s-a prăbuşit şi a retrogradat în liga secundă. Soarta a făcut ca formaţia care a câştigat inclusiv Cupa Campionilor Europeni să revină în prima ligă tot cu Mărgulescu, care s-a întors la Rapid însoţit, în mare, de acelaşi grup important de jucătoare cu care a colaborat şi la CSM.

„Rapid Bucureşti a revenit în prima ligă după 5 ani. Eu am lăsat echipa în prima ligă atunci când m-am dus la CSM Bucureşti, formaţie cu care am promovat imediat, cu care am ocupat apoi locul 3 şi cu care am eliminat SPR Lublin în Cupa EHF, fostă câştigătoare a competiţiei. M-am întors la Rapid după ce conducerea CSM Bucureşti mi-a propus postul de director tehnic. Sunt lucruri pe care le voi spune la timpul oportun despre plecare mea de la CSM Bucureşti”, a declarat Vasile Mărgulescu.

Chiar înainte de startul sezonului, Rapid a dat şi o lovitură extraordinară, şi-a asigurat liniştea financiară pentru următorul sezon după ce a semnat un parteneriat cu Uniunea Sindicatelor Libere Metrou. De fapt, echipa giuleşteană va avea în viitorul sezon o nouă denumire, Rapid USL Metrou Bucureşti. „În primul an de zile ne dorim să acumulăm, apoi vom vedea. Încă nu ne gândim departe”, a susţinut Vasile Mărgulescu, care a adus la echipă şi un campion mondial, pe Valentin Samungi, fostul director executiv al CSM Bucureşti cu care a şi colaborat în perioada 2009-2013.

Argintul viu al echipei va fi aceeaşi Alina Dobrin, care la 39 de ani joacă încă la un nivel foarte ridicat şi încă poate fi decisivă pentru Rapid.

Sursa: prosport.ro

Sursa foto: Alex Paraschiv

Aboneaza-te la newsletterul 1923.ro

* indicates required

S-ar putea sa te intereseze

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.