Interviuri

Iencsi explică de ce n-a rămas antrenor la Rapid

Adrian, cum s-au derulat evenimentele, în ultimele zile, între tine şi Rapid?
Am avut cele dintâi contacte la sfârşitul lui mai. Cred că am fost primul tehnician căruia i s-a propus în această vară să preia Rapidul. Apoi au venit tratativele cu Miriuţă, cu Grigoraş, iar eu am vorbit din nou cu domnul Moraru la mijlocul săptămânii trecute, când mi-a spus că i-ar plăcea să colaborăm pentru readucerea echipei în Liga 1.

Şi?
I-am zis că îmi doresc să antrenez Rapidul, unde am trăit atâtea momente frumoase şi fanii mă îndrăgesc. Eram dispus să încep, chiar dacă s-a pierdut o lună din pregătirea pentru noul sezon! M-am dus la discuţii conştient la ce mă înham. În primul rând, nu ştiam jucătorii, în afară de Cerlincă, Martin, Vasile şi Drăghia. De altfel, în urmă cu o lună, i-am şi sugerat patronului că indiferent de ce antrenor şi preşedinte va alege ori indiferent ce trialuri se organizează, ar fi bine pentru club să se grăbească pentru a le oferi oamenilor timp suficient să se organizeze pe partea sportivă.

În weekend, părea însă totul în regulă în legătură cu numirea ta!
Vineri şi sâmbătă am încercat să mă apropii de problemele echipei, să intru în pâine, cum se spune. Deja contactasem multă lume pentru jucători, intrasem în nişte detalii de transfer. Am întrebat şi despre situaţia lui Drăghia, pe care aş fi vrut să-l păstrez, fiindcă-i ştiu potenţialul, dar mi s-a răspuns că nu poate rămâne, din motive necunoscute mie. Am aflat apoi că Perjă nu va mai fi în organigrama administrativă. Asta m-a deranjat foarte tare!

De ce?
Nu era plăcut să vin antrenor, iar Dănuţ, de al cărui sprijin aş fi avut nevoie, să plece. El a rămas la Rapid în momente foarte grele, cunoaşte clubul şi meseria. În plus, m-aş fi simţit inconfortabil să trec printr-o asemenea situaţie cu un fost coleg, alături de care am cunoscut clipe extraordinare pe gazon. Dar punctul culminant s-a atins când mi s-a refuzat cooptarea unui preparator fizic. Aş fi vrut să-l aduc pe Dan Didiţă, care a mai lucrat la Rapid, cu Sabău.

Ţi s-a refuzat omul sau postul?
Ar fi trebuit să lucrez pentru promovare fără preparator fizic! Or, când te numeşti Rapid şi vrei să atingi un obiectiv important în lipsa unui staff minim necesar e o problemă! L-am sunat pe patron, i-am spus că renunţ în acel moment, pentru că nu pot să mă joc cu soarta unui club şi cu aşteptările suporterilor. Până la urmă, responsabilitatea cădea pe umerii mei. Am nişte principii, vreau doar să lucrez profesionist şi aşa cum consider pentru a face performanţă. Pur şi simplu, m-am retras fără scandal, nu doresc să creez presiune, ci mă dau la o parte elegant şi discret, dacă apreciez că nu sunt întrunite condiţiile decente pe care mi le doresc.

Crezi că, de fapt, Moraru vrea să vândă acum clubul?
Nu! E de apreciat că a preluat Rapidul într-un moment greu, a schimbat radical faţa bazei de la ProRapid, care arată acum impecabil şi sînt sigur că, după refuzul antrenorilor, va fi şi mai ambiţios să demonstreze că face lucrurile cum trebuie. Nu ştiu cât e de potent financiar, dar am convingerea că e un om de bună-credinţă în privinţa Rapidului.

Sursa: gsp.ro

Aboneaza-te la newsletterul 1923.ro

* indicates required

S-ar putea sa te intereseze

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.