Rapid

EXCLUSIV / Rontea al III-lea la Rapid

Andrei Rontea are 18 ani, este mijlocaş la închidere, iar în acest sezon ar putea debuta la prima echipă a Rapidului. Puştiul a venit în iarnă în Giuleşti, după ce a făcut o bună parte a junioratului la Dinamo, dar iubirea sa pentru Rapid are rădăcini puternice, având în vedere că atât tatăl, cât şi bunicul său, au jucat în trecut pentru Rapid.

În ordine cronologică, trebuie să începem cu Ilie (23.07.1950), bunicul, care între 1971 şi 1981 a evoluat la Rapid, cu o pauză de un sezon, în 1972, când a fost plecat la Brăila. Acolo a devenit golgheter, fiind atacant de meserie. În Giuleşti a jucat peste 130 de partide, el evoluând alături de Rapid atât în prima cât şi în a doua ligă. Mai mult, a făcut parte şi din echipa istorică din 1975, care a cucerit Cupa României, învingând Dinamo, Jiul, Ceahlăul, Steaua şi Craiova, chiar dacă se afla în eşalonul secund.

ilie rontea

A urmat Constantin, coleg de generaţie cu Nicolae Stanciu, el fiind promovat la prima echipă în 1991, unde a rămas până în 1997, atunci când s-a transferat în Germania la Wuppertaler. Într-o echipă cu nume grele, acesta nu s-a impus ca titular, dar a reuşit să joace aproximativ 50 de meciuri din postura de fundaş central sau fundaş dreapta. Constantin Rontea, născut pe 19 septembrie 1972, a făcut parte din lotul cu care Rapid a abordat meciul retur cu Inter din Cupa UEFA, câştigat de italieni cu 2-0 la Bucureşti.

constantin rontea

constantin rontea nae stanciu

RonteaConstantin9798

În fine, acum a venit rândul celui de-al treilea membru al familiei, Andrei Rontea (16.01.1997), să primească şansa să îmbrace tricoul Rapidului, desăvârşind astfel un fapt extrem de rar în fotbalul mondial, anume ca trei generaţii diferite să evolueze pentru aceeaşi echipă. Andrei este caracterizat prin agresivitate, o trăsătură esenţială pentru postul pe care joacă, dar a dat dovadă şi de o bună viziune a jocului în cele câteva luni de când a venit la Rapid. Să-i urăm succes şi să-i depăşească atât pe tatăl, cât şi pe bunicul său.

Andrei Rontea

Andrei Rontea

Aboneaza-te la newsletterul 1923.ro

* indicates required

S-ar putea sa te intereseze

7 Comments

  1. Pacat la Rapid au fost si sunt juniori talentati dar dun anumite motive au fost dati afara sau nu au fost bagati in seama.In locul lor au fost adusi alti copii care si au facut juniorarul pe la alte echipe.Intrebarea mea este :Antrenorii de la echipa mare erau Rapidisti?!interesati va ce juniori erau si cum ii chema si incercati sa aflati ce darnici erau parintii lor

  2. Pacat la Rapid au fost si sunt juniori talentati dar dun anumite motive au fost dati afara sau nu au fost bagati in seama.In locul lor au fost adusi alti copii care si au facut juniorsrul pe la alte echipe.Intrebarea mea este :Antrenorii de la echipa mare erau Rapidisti?!

  3. Nea gigi sa ti zic ceva asa personal baiatul meu a jucat la rapid dupa sa transferat la Dinamo cu care a iesit campion national deci o performanta ok? dupa a zis ca vrea la Rapid inapoi ca nu mai vrea la dinamo la rapid sunt suporterii minunati cu o galerie superba.Sa intors la Rapid la echipa mare lig 2 Alexa antr un mare rapidist si presedinte Burca iar un mare rapidist au jucat pr rapid ani buni de zile de mici au fost rapidisti.vrei sa ti spun cum se juca la Rapid?Pentru ca respect Rapidul ma abtin

  4. Sunt multi copii Rapidisti care fac, dintr-un motiv sau altul, junioratul la Dinamo, dar care, fara frica de repercusiuni, isi arata dragostea pentru Rapid. Despre unul dintre ei am scris AICI

  5. Daaa, asa de mari radacini rapidiste are ca si-a facut junioratul la Dinamo. :))) Hai ca-i buna..

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.