Rapid

EXCLUSIV / Ce atacant am ratat în iarnă!

Într-un moment în care Rapid se zbate la coada clasamentului, iar soluţiile în atac în afara lui Daniel Niculae şi Daniel Pancu, accidentat în ultimele trei meciuri pe care le-am pierdut, nu prea sunt, iese la iveală o poveste interesantă. În pauza de iarnă, oficialii giuleştenilor au avut câteva discuţii cu Andrei Cristea, atacant cu 67 de goluri în Liga 1 şi cu 90 în întreaga sa carieră. Un fotbalist care a jucat la celelalte echipe din Bucureşti, dar care nu a avut niciodată ceva de împărţit cu noi. Dincolo de acest subiect, Cristea a evoluat şi pentru echipe aflate în situaţii dificile la salvarea cărora, fără excepţie, a contribuit din plin.

andrei cristea brasov

Cea mai cunoscută dintre ele a fost Poli Iaşi, la a cărei salvare de la retrogradare a contribuit atât în 2008, cât şi în 2009, jucând în ambele retururi pentru moldoveni. Situaţia s-a repetat şi în 2011, când transferat de formaţia de liga a doua germană, Karlsruher, a contribuit decisiv, cu şase goluri, la menţinerea formaţiei în al doilea eşalon. Acolo a jucat tot numai în retur. Singurele sezoane pe care le-a dus cap-coadă pentru echipe aflate în zona grea a clasamentului au avut loc în 2003 – 2004 şi 2013 – 2014. Vom începe cu ultimul dintre ele, fiindcă Andrei chiar a fost crucial pentru FC Braşov.

Andrei Cristea
Ardelenii au dus o luptă crâncenă pentru salvarea de la retrogradare, pe care au evitat-o în chiar ultimele etape, graţie, în bună măsură, golurilor lui Cristea, opt la număr, dar cele mai multe în partidele de final. O situaţie oarecum asemănătoare s-a petrecut şi în primul an în care a fost om de bază la FCM Bacău. Cele şase goluri pe care Cristea le-a marcat atunci pentru moldoveni într-un sezon i-au adus la final Bacăului locul 13, din 16 echipe.

 
andrei cristea salernitana

Este trist că am ajuns că comparăm Rapidul cu acele formaţii, dar trebuie să acceptăm realitatea şi să înţelegem că anul acesta, salvarea de la retrogradare este exact la fel de importantă precum câştigarea unui trofeu. De aceea, considerăm că Andrei Cristea în atac, pe post de vârf împins, alături de Niculae şi Pancu ar fi putut contribui decisiv la marcarea unui număr şi mai mare de goluri mai ales în situaţiile în care, vreunul dintre ceilalţi doi ar fi fost indisponibil. Din păcate totul a rămas în iarnă doar la stadiul de discuţii, pentru că pe fir a intrat Salernitana, iar aceştia s-au mişcat mult mai repede. Formaţie din Italia care, în mod ironic, are tot vişiniul drept culoare reprezentativă.

cristea nationala

Cristea are 10 selecţii la echipa naţională şi 14 selecţii la echipa naţională de tineret.

Aboneaza-te la newsletterul 1923.ro

* indicates required

S-ar putea sa te intereseze

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.