Rapid

Povestea lui Casillas din Giuleşti

Andrei Stamate este portar la Rapid de când s-a apucat de fotbal. În acest sezon a intrat doar o repriză, dar asta pentru că a lipsit opt luni de pe teren, din cauza unei rupturi de ligamente la genunchi. Acum, blondul pe care Pecanha l-a poreclit „Iker”, datorită asemănării fizice şi ca stil de joc – este stângaci – cu legendarul portar spaniol, este refăcut complet şi aşteaptă să ajungă să apere poarta primei echipe. Echipa visurilor sale.

stamate sportul

Până atunci, 1923.ro, vă prezintă povestea numărului pe care Andrei îl poartă pe spate, 70. Cu un tricou galben fosforescent în dotare, cel care a jucat inclusiv la prima echipă, pe când avea 16 ani, 30 de minute într-un amical cu Sportul – foto sus (!!!) – , are scris pe spate „Andrei”, nume sub care apare şi numărul 70. Atipic din orice punct de vedere, pentru orice jucător, dar mai ales pentru un portar care joacă la juniori. Povestea din spatele său este însă una extrem de frumoasă.

rapid republicani

Andrei nu s-ar fi recuperat niciodată atât de bine după o accidentare aşa gravă fără eforturi financiare considerabile, care au fost suportate, integral, de părinţii săi. Din acest motiv, puştiul a ales să-şi pună pe tricou numărul care indică anul naşterii tatălui său, Petre. „Eu aveam 77, dar am ales să-mi pun 70 în onoarea tatălui meu, fiindcă a făcut şi face multe pentru mine. M-a susţinut mult, pentru că el s-a lăsat de fotbal din cauza unor probleme la genunchi şi ştia ce înseamnă… A jucat la Electroaparataj şi Victoria!”, ne povesteşte Andrei, căruia îi dorim să facă pasul cât mai repede la echipa mare!

Aboneaza-te la newsletterul 1923.ro

* indicates required

S-ar putea sa te intereseze

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.