Interviuri

EXCLUSIV / Interviu de exceptie cu Ilijoski

Baze Ilijoski nu a jucat la Rapid decât câteva luni, în 2012, dar golgheterul macedonean speră ca într-o zi să îmbrace iar tricoul echipei la care s-a simţit cel mai bine în cariera sa. Şi a evoluat la destule, opt mai exact! Omul care a marcat peste 110 goluri în carieră a acceptat să stea de vorbă cu 1923.ro şi să ofere un interviu savuros legat de experienţa pe care a trăit-o la Rapid, mărturisind şi care a fost singurul impediment ca în această iarnă să se întoarcă la echipa pe care o simpatizează atât de mult. În plus, Ilijoski susţine că ar evolua pentru formaţia de lângă Podul Grant chiar şi în liga a doua!

Ai jucat puţin la Rapid, dar totuşi ne poţi spune despre experienţa ta din Giuleşti?

A fost una dintre cele mai frumoase perioade ale carierei mele, chiar dacă am jucat foarte puţin în Giuleşti! La Rapid m-am simţit ca acasă. Mi-e dor de tot ce am trăit acolo!

Te-ai întoarce la Rapid dacă ai avea ocazia?

Da, clar! Ar fi plăcerea mea să joc acolo din nou! De altfel chiar în această iarnă au fost unele discuţii să vin la Rapid, dar, din păcate, pentru că se află în insolvenţă, nu am putut fi legitimat. Eu sunt macedonean, deci extracomunitar, şi nu aveam cum să fiu transferat…

571150-550047-cp-8791-ilijoski

Eşti cunoscut drept un atacant care marchează des. Totuşi, la Rapid nu ai marcat decât foarte puţin. Care au fost cauzele?

În acea perioadă erau probleme la club care nu aveau legătură cu fotbalul şi au afectat toţi jucătorii. Era normal ca noi să nu fim concentraţi sută la sută în acele condiţii şi să nu dăm randament. Tocmai ăsta este unul dintre motivele pentru care vreau să joc iar aici: să dovedesc că pot da goluri, multe goluri pentru Rapid şi pentru fanii minunaţi ai acestei echipe.

Cum descrii atmosfera pe care ai trăit-o pe Giuleşti?

Fenomenală! Cea mai tare atmosferă, creată de cei mai tari fani! Incredibilă!

Dacă ar fi să faci un top al echipelor la care ai jucat în carieră, Rapid pe ce loc ar fi?

Pe primul loc, fără niciun dubiu! M-am simţit minunat acolo, totul a fost unic.

Care este cea mai frumoasă amintire pe care o păstrezi din Giuleşti?

Grupul de jucători şi atmosfera Giuleştiului sunt cele mai frumoase amintiri cu care un fotbalist care a jucat pentru Rapid în acea perioadă poate rămâne!

Blaze-Ilijoski

Dar cel mai frumos meci?

Cel cu CFR Cluj! Am bătut cu 3-2 după ce eram conduşi cu 2-0 şi jucam în zece! Eu am dat atunci primul gol. Tocmai ce îmi schimbasem numărul de pe tricou din 9, că-mi aducea ghinion, în 88, şi uite ce rezultate a dat! A fost un meci de neuitat, de povestit nepoţilor!

Dacă ai primi oferte de la Rapid, Dinamo şi Fcsb în acelaşi timp, ce ai alege?

Cred că Rapid! Adică aşa am făcut şi în 2012, când Dinamo şi FC Vaslui m-au mai dorit. Dar eu am vrut să joc la Rapid şi nu regret nici acum alegerea făcută!

Ai accepta să joci pentru Rapid şi în liga a doua, dacă clubul ar avea o situaţie financiară stabilă?

Da, bineînţeles! La ce momente frumoase am trecut acolo, pentru mine n-ar fi o ruşine să evoluez pentru Rapid nici într-o ligă inferioară.

Aboneaza-te la newsletterul 1923.ro

* indicates required

S-ar putea sa te intereseze

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.