Istorie

Campion european, răpus de Rapid!

Jupp Heynckes este, fără îndoială, unul dintre numele de legendă ale fotbalului mondial. Neamţul s-a impus atât ca jucător, cât şi ca antrenor la nivel înalt. În drumul său spre glorie însă, a cunoscut şi câteva decăderi, iar una dintre ele s-a produs în faţa a 20.000 de fanatici care au venit pe Lia Moanoliu. Rapid a jucat în ediţia 1994-1995 a Cupei UEFA şi, după ce le-a eliminat Valletta şi Charleroi, ai noştri s-au trezit în faţă cu Eintracht Frankfurt. O fostă vicecampioană a Europei care venea la Bucureşti din postura de mare favorită.

Cu atât mai mult cu cât pe banca lor se afla tocmai Jupp Heynckes, cel care deja cucerise două titluri în Germania cu Bayern Munchen. De altfel, nemţii au şi deschis scorul în minutul 64, iar visul frumos părea să se facă scrum. Doar că Alexandru Andraşi şi Rodin Voinea au marcat golurile care au aruncat adus o victorie colosală, una dintre cele mai frumoase pe care Rapid le-a obţinut în Cupele Europene.

 19_Heynckes_frankfurt-scaled

Viorel Hizo îl învingea pe marele Heynckes şi pentru câteva zile Giuleştiul a fost în sărbătoare. Din păcate, în retur, băieţii noştri n-au putut rezista şi în numai nouă minute (între 10 şi 17, dar şi între 65 şi 66) s-au prăbuşit complet, primind cinci goluri. Ce mai conta când Heynckes fusese îngenunchiat de Rapidul nostru? Omul care a câştigat Liga Campionilor cu Real Madrid şi mai apoi cu Bayern Munchen, zdrobind Barcelona lui Guardiola!

Aboneaza-te la newsletterul 1923.ro

* indicates required

S-ar putea sa te intereseze

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.