Istorie

Fiorii nebuniei în tramvaiul 41!

Parcă a fost ieri! Acea zi de aprilie 2010, când Rapid a spulberat cu 5-1 fcsb cu greu îmi poate ieşi din minte. Bucuria şi emoţia de la finalul meciului m-au făcut să mă îndrept euforic spre casă, printre trăiri ce aduceau a momente de levitaţie. Pur şi simplu! Parcă aşa am şi intrat în tramvaiul 41, că mi-era lene să merg o staţie pe jos până la metrou la Crângaşi. Fericirea mă obosise. Mă făcuse să mă simt diferit, o trăire inexplicabilă, de necuantificat! În RATB-ul care a venit, au mai urcat alte câteva zeci care erau la fel ca mine.

2010.04.18_5-1_coregrafia

Am început cu toţii să cântăm şi să sărim. Eu nu cunoşteam pe nimeni, fiindcă în momentele alea eram singur, dar ce mai conta? Tramvaiul trepida să se răstoarne, dar nici asta nu mai avea importanţă… Ah, doar pentru vatman, care l-a oprit de vreo patru ori pe parcursul distanţei dintre două staţii. Săracul… Bine ar fi fost să fie şi el rapidist! Nu ştiu cu cine ţinea, dacă era microbist, dar ştim că noi, suporterii fericiţi după victoria cu 5-1, am transformat vehiculul într-un soi de organism viu cu armură metalică. Nu exista geam care să nu fie deschis de la acel 41 şi pe care să nu iasă un steag alb-vişiniu fluturând.

rapid steaua 5-1

Probabil că aşa au mai fost câteva tramvaie care au mai circulat prin acea zonă după momentele memorabilei şi impresionantei victorii. Îi zdrobisem la propriu într-un meci în care am fi putut să le dăm mai mult de cinci. Au fost bune şi alea, nu de alta, dar dacă mai intrau şi altele, probabil că chiar am fi deraiat tramvaiul ăla şi la câţi eram în el, nu cred că era ceva de bine. Bucuria n-a avut atunci nicio limită. S-a simţit precum o celebrare brutală, aproape ilegală, dar a fost atât de frumos, în ciuda pericolului care ne păştea! Acei fiori nu pot fi descrişi în cuvinte.

imagine000

Să sperăm că Pancone, Nico şi Săpun ne vor ajuta să retrăim astfel de momente la finalul acestei luni, chiar dacă meciul nu se va mai juca pe Giuleşti, ci, probabil, pe Arena Naţională. La ieşirea din stadion nu mai găsim tramvaiul 41, dar este numărul 40. O aşa apropiere nici nu mai dă importanţă acelui unu lipsă. Victorie să fie, că avem noi grijă ca şi bătrânul 40 să treacă prin aceleaşi emoţii şi prin aceiaşi fiori. Hai, băieţi, se poate! Arătaţi-ne că-i putem bate iar, dacă nu cu 5-1, măcar cu 1-0. Vă rugăm din suflet!

img-6044-resize

 


Aboneaza-te la newsletterul 1923.ro

* indicates required

S-ar putea sa te intereseze

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.