ANALIZĂ | FC Rapid 1923 – Progresul Spartac 2-0. Cum s-au mișcat achizițiile

FC Rapid 1923 Progresul
FC Rapid 1923 Progresul

Cu toate că meciul s-a jucat pe terenul Prefabricate, ce aparține Progresului Spartac, am decis să-i punem pe vișinii primii pentru că oricum este doar un meci amical. Acum, la finalul acestei partide, scor 2-0, putem analiza prestația FC Rapid 1923 și, mai ales, a noilor veniți, fiindcă Nicola Grigore a schimbat integral primul unsprezece de la o repriză la alta. Așadar, iată cum s-au mișcat lucrurile pe Intrarea Vrabiei de la granița dintre Berceni și Ferentari.

FC Rapid 1923 repzriza I: Devenish-Mears – Florică, Dandea, Zunici, Goge – Pănoiu, Jorza, Drăghiceanu – Ursu, Bălan, Ilie

Dintre nou veniți sau nou legitimați pe teren au fost Devenish-Mears, Florică, Zunici și Ursu. Prestația nu poate fi pecetluită, însă merită să discutăm mai ales că adversarul avut în față a fost unul extrem de modest. Devenish s-a achitat bine de puținele sarcini pe care le-a avut în poartă, însă relevanța nu este una uriașă. Pentru că tu, ca club care țintește către Liga 1, în fața unei echipe de Liga 3 ar trebui să poți juca în poartă și cu Ovidiu Burcă, de exemplu, că tot este el un tip extrem de multifuncțional și, fără ironie, chiar se menține bine după ce s-a lăsat de fotbal.

Zunici pare a fi ce trebuie, Florică, nimic notabil

În rest, o bilă albă pentru Ursu care a încercat o execuție pretențioasă din unghi, care se putea lăsa cu gol. Florică a jucat, până la urmă fundaș stânga și a abuzat de pasele înapoi, iar Zunici pare promițător. Doar că fundașul central pare să aibă nevoie de încă 2-3 meciuri pentru a se integra perfect lângă Dandea. În rest, evoluția jucătorilor a fost aceeași, plictisitoare și anostă cu care ne-au „terorizat” și în prima jumătate a campionatului. Sigur, cum e perioadă de pregătire, asta nu e neapărat o chestie condamnabilă. Acum contează prea puțin acum, doar că perspectivele nu par de senzație.

CITEȘTE ȘI  NEWS ALERT | FC Rapid 1923, victima hackerilor! Care a fost impactul

Jorza fundaș central, Goge… fundaș dreapta!

Alex Dandea a dezamăgit fiind eliminat în minutul 30, dar el revine după o perioadă de inactivitate. În schimb, un câștig important pare a fi tocmai Adi Bălan care în două meciuri amicale a marcat deja trei goluri. Sperăm să se comporte la fel și în liga a doua. Două ultime aspecte de menționat sunt trecerea în centrul apărării a lui Amir Jorza, după eliminarea lui Dandea. Mai ales că mijlocașul arădean s-a descurcat decent acolo, în condițiile în care el nu este fundaș de meserie.

A mai fost și poziționarea lui Goge pe banda dreaptă a apărării, pentru a-i face loc nou-venitului Florică pe stânga. Practic, mijlocașul stânga dovedește astfel că e, poate, cel mai polivalent jucător din lot la ora actuală. Polivalent care poate acoperi și bine mai multe posturi. Pentru că Goge nu a jucat deloc rău nici ca fundaș dreapta.

FC Rapid 1923 repriza a II-a: Drăghia – Leasă, Nastos, Ignat, Finica – Barbu, Lazăr, Sefer – Ioniță I, Ernest, Hlistei

La pauză, așa cum spuneam, Nicolae Grigore a schimbat integral garnitura integral, iar dintre nou-veniți au intrat Barbu, Ioniță I și Ernest. Primul, șters, cam conform așteptărilor, dar complicat de evaluat din scurt. Cert este că perspectivele nu par a fi grozave. Să nu uităm, totuși, că urmează perioada de cantonament și atunci vom avea altă imagine asupra întregului lot, deci și asupra lui.

Ioniță I mai șters decât ne așteptam

Ioniță I a părut surprinzător de moale având în vedere experiența sa și faptul că vine din Liga 1, însă este clar că nivelul pe care l-a avut în sezonul 2009-2010 este o bornă pe care ar mai putea-o atinge cu greu, doar dacă se antrenează și el, ca Mamele, câte patru ore pe zi. A dat un gol, anulat pentru ofsaid, dar capacitatea sa de efort pare scăzută. Sperăm și la el ca perioada de cantonament să aducă un om mult mai periculos în fața porții adverse.

CITEȘTE ȘI  CLASAMENT | FC Rapid 1923, egal dramatic și locul 3. Cum arată ierarhia

Emmanuel Ernest, surpriza plăcută

Dintre nou veniții utilizați, Emmanuel Ernest s-a mișcat, de departe, cel mai bine. Deși nu a marcat și nu a avut vreo ocazie imensă, el fiind atacant, capacitatea sa de efort și determinarea par să-l ajute. Sigur, faptul că are numai 20 de ani ajută, însă liberianul a părut a fi pe tot terenul și pare a fi o mutare inspirată a conducerii rapidiste. Trebuie să primească ceva încredere și dacă va evolua la fel nu are cum să nu se facă remarcat și, mai important, să dea goluri.

Lazăr, nesigur. Hlistei, incisiv

În rest, aceiași jucători… Poate au surprins un pic stângăciile lui Lazăr care, de regulă, oferă siguranță în centru. Cu toate că asta însemna multe pase înapoi și lateral. De data asta a părut un pic defazat. În rest, de remarcat mai nimic. Și ca să nu criticăm după numai două meciuri, o să punem pe tapet, totuși, evoluția bună a golgheterului Hlistei. Cu toate că a avut gol marcat doar din 11 metri, el a mai lansat, totuși, două șuturi extrem de periculoase care au fost respinse în corner.

Urmează U Cluj pentru FC Rapid 1923

Puse cap la cap cele două reprize trebuie să punctăm că primele meciuri ale anului pentru FC Rapid 1923 sunt pozitive doar prin prisma victoriilor. Pentru că evoluțiile, în fața unor adversari care aproape nu există în lumea fotbalului mai lasă destul loc de îmbunătățire. Sigur, după cantonamentul de la Snagov s-ar putea ca echipa să arate altfel și ca unii jucători să arate mai mult spirit de sacrificiu. Vă vom ține la curent, fiți fără grijă. Mai ales că în câteva zile urmează o altă partidă de verificare. De data aceasta cu U Cluj, club din divizia secundă.

CITEȘTE ȘI  FOTO | Putea fi noul stadion Giulești mai mare decât se construiește?

LĂSAȚI UN MESAJ