Se face transferul! Alex Ioniţă va juca la Fotbal Club Rapid

alex ioniţă
Alex Ioniţă, comparat cu Messi

ABONEAZA-TE PENTRU O COLECTIE DE CANTECE RAPIDISTE

* indicates required

Fotbal Club Rapid a promovat matematic în Liga 2 cu trei etape înainte de finalul sezonului Ligii 3. Iar antrenorul Daniel Pancu a anunţat că în capul listei de achiziţii îl are pe Alex Ioniţă (24 de ani), de la CFR Cluj. Jucător crescut în Giuleşti şi care trece printr-o perioadă proastă a carierei sale. Mutarea este foarte aproape de realizare, scrie ProSport. Ioniţă, fan declarat al Rapidului, nu e în graţiile lui Dan Petrescu. Astfel, deşi campioana a plătit un milion de euro către Astra pentru transferul său, nu prinde prea multe minute şi stă mai mult în tribună.

Alex Ioniţă ar putea fi luat definitiv de giuleşteni

Din informaţiile ProSport, mijlocaşul urmează să fie împrumutat la Fotbal Club Rapid în această vară şi va încasa un salariu de 10.000 de euro lunar. Jumătate din acesta fiind suportată de CFR Cluj. În plus, campioana României lasă o opţiune de cumpărare giuleştenilor, Alexandru Ioniţă având şanse mari să fie transferat definitiv la echipa de suflet dacă trupa lui Pancu promovează în Liga 1. Formaţia condusă de Daniel Pancu nu a fost singura formaţie interesată de fotbalistul crescut în Giuleşti. ProSport a aflat că CSU Craiova a încercat să ofere un milion de euro pentru Ioniţă, plus Cristi Bărbuţ şi un alt jucător al oltenilor. Totuşi, mutarea a picat, iar „aripa” dreaptă a CFR-ului are şanse foarte mari să ajungă la Fotbal Club Rapid.

Ce a declarat Alex despre o posibilă sosire la Fotbal Club Rapid

Înaintea meciului cu Craiova, Ioniţă a spus la DigiSport că e dispus să revină la Rapid: „Trebuie să mă antrenez în continuare şi să demonstrez că merit să fiu în echipă. Nu am avut nicio discuţie cu domnul Dan Petrescu. Avem un lot echilibrat şi valoros, a fost decizia dânsului. Nu am decât să mă supun. Sper să câştigăm titlul în această seară. Îi felicit pe cei de la Rapid că au reuşit să promoveze în Liga 2. Am auzit şi eu de această posibilitate. M-aş întoarce la Rapid oricând. Îmi doresc să mă duc să-i ajut să promoveze în Liga 2. Pentru mine, Rapid este tot. Rapid este casa mea! Mi-aş dori să fac parte din proiect, să-mi închei cariera acolo. Aş vrea să scriu istorie acolo. Aş da oricând cele trei titluri pe care le am pentru a promova cu Rapidul”.

După sosirea la CFR Cluj, de la Astra Giurgiu, pentru un milion de euro, Ioniţă a fost departe de forma arătată la giurgiuveni. Mijlocaşul a fost folost în 30 de partide, din toate competiţiile, reuşind doar două goluri şi o pasă decisivă.

23 de meciuri, în care în doar 12 a început ca titular, şi 2 goluri sunt cifrele lui Alexandru Ioniţă în acest sezon de Liga 1 la CFR Cluj

Reamintim că Fotbal Club Rapid a mai anunţat deja un transfer peste liga a doua. Este vorba de alt fotbalist care a mai jucat în Giuleşti, George Tudoran.