Rapid

Merită primarul Dan Tudorache tricou şi medalie de câştigător al ligii a 3-a?

La finalul victoriei cu Unirea Slobozia, primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, a primit tricou şi medalie de campion al ligii a 3-a. Se pare că unii suporteri ar fi fost deranjaţi de asta… Au dreptate? Păi haide să vedem… De vreo trei ani, în familia rapidistă domneşte haosul. Numai că de doi ani el s-a estompat din ce în ce mai mult. Pentru că, trebuie să fim corecţi şi să recunoaştem, momentul în care Primăria Sectorului 1, alături de Daniel Pancu şi Daniel Niculae, dar şi de Ovidiu Burcă şi Andrei Nicolescu, a însemnat canalizarea energiilor pe o singură undă. Încă există trei echipe de fotbal cu numele Rapid. Doar că nu se poate aştepta o eternitate ca totul să se reglementeze în Justiţie.

Dan Tudorache şi Primăria Sectorului 1 au creat un climat favorabil

Academia Rapid, actualmente Fotbal Club Rapid, a pornit la drum pe repede înainte. Cu primarul Dan Tudorache la timonă, chiar dacă el a repetat în nenumărate rânduri – aşa cum 1923.ro a continuat să scrie, fără ironie, că susţinerea este una morală şi logistică. Pe alocuri. Ce ne interesează cu adevărat sunt rezultatele. Deja nimănui nu îi mai pasă care este continuatoarea de drept legal a clubului intrat în faliment în 2016. Atât timp cât la un meci de liga a 3-a, cu o echipă din lumea a 10-a a fotbalului au venit 9.000 de oameni. Pentru că, aşa, cu csa steaua, în liga a 4-a au venit 14.000 pe Giuleşti şi 36.000 pe Arena Naţională. Impact imens. Câteva mii constante la fiecare meci. Nu e puţin. Ca să nu mai vorbim de climatul creat pentru venirea unor sponsori importanţi. Precum Superbet sau Greenfield.

Dacă Fotbal Club Rapid pierde procesele… cine câştigă…?

Dacă de fiecare dată când a fost o problemă am taxat-o şi la fel vom proceda pe viitor, acum trebuie să spunem cu fermitate: da, primarul Dan Tudorache merită medalia şi tricoul de campion! Pentru că fără implicarea Primăriei Sectorului 1, probabil, nu s-ar fi ajuns niciodată atât de repede ca suporterul vişiniu să trăiască din nou cu speranţe în suflet. Până unde se pot întinde ele, nu ştim. Procese încă sunt pe rol. Fotbal Club Rapid poate avea încă mari probleme în ceea ce priveşte identitatea. Dar, chiar şi aşa… Dacă le-ar pierde… cine ar avea de câştigat? Implicarea politicului în fotbal nu mai este un subiect tabu, este ceva necesar, mai ales într-un fotbal abject cum este cel din România. Nu se poate altfel. L-am avut pe George Copos şi l-am forţat să plece pentru că ne-am crezut mai presus de Rapid. Uneori, cel mai des de fapt, la noi nu este bine nicicum…

Burcă merită în egală măsură un tricou şi o medalie de campion!

Dan Tudorache merită aceste distincţii! Cum, în egală măsură le merită şi alt om care nu a apărut în cadre. Ovidiu Burcă! Şi nu este loc din lume unde a fost arătat mai des cu degetul decât pe 1923.ro. Numai că aşa cum ştim să criticăm când este cazul, trebuie să acordăm şi merite atunci când se impun. Înţelegem că Burcă e un tip discret, dar parcă modestia asta în exces strică. Şi poate nu ar strica să îl vedem cu un tricou de campion şi o medalie. Are tot dreptul! Pentru că implicarea sa, în ceva cazuri stângace, a fost totuşi constantă şi perseverentă. Iar rezultatele sunt sub ochii tuturor! Sigur, se vede că el nu este politician, nu gestionează la fel astfel de momente… 🙂 Este însă o altă discuţie… Ceea ce contează este prezentul şi ce laşi în urma ta. Iar Dan Tudorache mai are o misiune şi mai importantă, pe care vrem să credem că o va duce la capăt. Evident, vorbim despre stadionul Giuleşti.

Dan Tudorache TREBUIE să se îngrijească de construcţia Giuleştiului

Pentru cei care, poate, nu ştiu, el este situat în Sectorul 1 şi tocmai a fost dărâmat complet. Primul pas spre un vis a zeci de mii de rapidişti. Acela de a avea o casă nou-nouţă. Termenul de finalizare este 2020. Exact când expiră mandatul primarului care, porbabil, va candida din nou. Finalizarea arenei ar fi un pretext excelent în vederea unei campanii electorale solide şi credibile. Noi credem, mai mult ca oricând, că acest lucru se va întâmpla. Cu toate că CNI şi nu Primăria este responsabil. Cu toate că Erbaşu SA şi nu Primăria îl va construi efectiv. Cu toate că proiectul e vechi… Cu toate că, cu toate că… Vor spune unii. Adevărul este însă că în România au existat milioane de proiecte grandioase de care nici măcar nu s-a apucat nimeni. Indiferent de partid! Aşa că acum, când suntem la mijlocul drumului, ne gândim că, totuşi, politicul are şi părţile lui bune.

S-ar putea sa te intereseze

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.