MERCATO / Cele cinci mutări pregătite de Fotbal Club Rapid pentru Liga 1

Fotbal Club Rapid
Fotbal Club Rapid

Promovarea matematică în liga a 2-a s-a obținut, așa că pregătirile pentru Liga 1 sunt cele mai importante pentru Fotbal Club Rapid. Vișiniii au acontat deja un jucător, pe care l-au prezentat în iarnă, iar alte patru nume importante sunt în discuții avansate cu oficialii din Regie. Mai jos vom face o scurtă analiză a celor cinci oameni care ar trebui să ajute echipa giuleșteană să promoveze după numai un sezon în Liga 1.

George Tudoran

Mijlocașul celor de la Pandurii Târgu Jiu a fost prezentat deja și ve evolua din vară pentru echipă. Marele avantaj al acestuia este că a mai evoluat în Giulești și înainte de faliment, motiv pentru care cunoaște foarte bine fanii și atmosfera. Format de Viitorul Ovidiu, Tudoran nu a apucat să joace, totuși, decât în liga a 2-a. Pentru Rapid, Olimpia Satu Mare și Pandurii Târgu Jiu.

Alexandru Ioniță II

Fotbalistul format de Rapid nu mai are nevoie de vreo prezentare. Plecat din Grant la începutul lui 2015 pentru a juca la Astra, Ioniță a luat trei titluri de campion al României. Unul cu giurgiuvenii și două cu CFR Cluj. Într-o formă modestă la echipa din Ardeal, Ioniță pare să fi acceptat deja un împrumut pe un sezon în Giulești. Acolo unde va avea 10.000 de euro pe lună salariu. Jumătate fiind suportat de Fotbal Club Rapid.

Relu Stoian

1923.ro a anunțat acest transfer din urmă cu o lună. Portarul de rezervă al celor de la Sepsi Sfântu Gheorghe este rapidist convins și a fost deja contactat de conducerea echipei care acum evoluează în Regie. Cel mai probabil, acesta ar urma să se lupte cu Andrei Drăghia pentru un post de titular. Relu Stoian a fost portarul titular alături de care Juventus București a promovat pentru prima dată în istoria ei în Liga 1.

Alexandru Ioniță I

Atacantul crescut de Rapid a avut un sezon bun de liga a doua cu Sportul Snagov. Cu 10 goluri în 21 de meciuri, atacantul de 29 ani care în 2010 pleca la FC Köln pe 2,5 milioane de euro, este golgheterul echipei. O performanță remarcabilă, mai ales că ilfovenii, acum pe 5, s-au bătut destul timp pentru promovarea în primul eșalon. Alexandru Ioniță I a mai jucat și pentru Rapid în 2009 și 2010, dar și între 2012 și 2013.

Facundo Mallo

Fundaș central uruguayan sub contract cu Dinamo București, acesta nu a jucat prea mult în Ștefan cel Mare. În vârstă de 24 ani acesta este un specialist al promovărilor. Obținând în țara sa natală două cu două echipe diferite în Liga 1. Cea mai mare parte ca carierei a jucat-o la Liverpool. Evident, nu cea din Anglia. Ci echipa omonimă uruguayană. Acesta ar acoperi un compartiment destul de problematic pentru Fotbal Club Rapid.

Mercato promițător pentru Fotbal Club Rapid

Astfel, această perioadă de transferuri pare cel puțin promițătoare. Cu Tudoran deja semnat, cu Ioniță II în discuții extrem de avansate, este greu de crezut că pot apărea probleme reale cu realizarea celorlalte trei mutări. Evident, perioada de mercato va fi, probabil, mult mai bogată. De aia trebuie să rămâi pe 1923.ro pentru a afla toate detaliile.

LĂSAȚI UN MESAJ