Răzvan Lucescu scrie istorie! PAOK Salonic este campioană după 34 ani!

Răzvan Lucescu ProSport
ProSport scrie despre o victorie colosală a lui Răzvan Lucescu

PAOK Salonic a reuşit imposibilul! Cu Răzvan Lucescu antrenor, echipa din nordul Greciei a cucerit titlul de campioană după o pauză de 34 de ani. Asta fără a cunoaşte gustul înfrângerii, în cele 29 de etape scurse până acum. Pentru că da! Alb-negrii au reuşit să ia titlul cu o etapă înainte de final, în faţa temutei Olympiacos Piraeus. Echipă pe care a ţinut-o la distanţă mai mereu. Şi nu una mică, ci aproape întotdeauna, la şase-şapte puncte cel puţin. De această dată, în penultima etapă, PAOK a învins, pe propriul teren, acolo unde s-a dezlănţuit fiesta la final, pe Toumba.

Răzvan Lucescu l-a învins pe Dragoş Balauru

Adversară a fost o echipă deja retrogradată la care, culmea, este legitimat un rapidist. Portarul Dragoş Balauru a evoluat în acest retur la Levadiakos. Penultima clasată în Grecia. PAOK Salonic s-a impus, categoric, cu 5-0. Rezultatul a fost, practic, pecetluit după primele opt minute. Când tabela arăta deja 2-0. Ca şi la pauză, de altfel. Băieţii lui Răzvan Lucescu chiar şi-au permis să rateze o lovitură de la 11 metri în prima repriză. După pauză au urmat celelalte goluri. La foc automat. Titlul este la Salonic, după 34 de ani. O aşteptare mai mare decât a avut Rapidul între 1967 şi 1999! Când antrenor era, aţi ghicit, Mircea Lucescu.

PAOK Salonic vs. restul Greciei

Pentru a explica şi mai clar amploarea acestui titlu obţinut de Răzvan Lucescu, după 29 de etape, cu 0 înfrângeri, vă facem o trecere în revistă a trofeelor pe care le-a câştigat până acum PAOK Salonic.

  • număr de titluri câştigate: 2 (1976, 1985);
  • număr de Cupe: 6 (1972, 1974, 2001, 2003, 2017, 2018);

Opt trofee, atât are un club care este iubit peste măsură de suporteri. Comparativ, celelalte echipe mari din Grecia au cucerit… ei bine, vă lăsam pe voi să vedeţi mai jos:

  • Olympiacos: 29 titluri, 27 cupe;
  • Panathinaikos: 17 titluri, 18 cupe;
  • AEK Atena: 10 titluri, 15 cupe;

Cu alte cuvinte, diferenţă uriaşă de istorie. Pe care însă Răzvan Lucescu a reuşit să o anuleze creând o echipă de senzaţie. Salonicul este în petrecere!

LĂSAȚI UN MESAJ