Amintire fabuloasă cu George Copos: „M-a pus să mă întorc cu spatele!”

ProSport George Copos
George Copos ProSport

ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER-UL 1923.RO

* indicates required

ProSport expune o poveste excepţională, veche de două decenii. Daniel Chiriţă (44 de ani), fost fotbalist la Rapid, a dezvăluit la ProSport Live cum procedau cu contractele conducătorii giuleştenilor la sfârşitul anilor ’90. Episodul avându-i în prim-plan pe Chiriţă şi Copos s-a petrecut în 1999. Omul de afaceri a încercat să profite de faptul că fundaşul a venit la negocieri fără agent şi l-a pus să semneze două contracte.

ProSport scrie despre contractul şterpelit

„Semnasem pe trei ani şi jumătate cu Rapid. Nu ştiam atunci, eram copil, eram fără impresar. Am semnat două contracte, nu mi-am dat seama. Unul pe şase luni şi unul pe trei ani. La un moment dat am fost să iau şi eu contractele. Mi-am cerut copiile după contract. A deschis preşedintele de la acea vreme, Dinu Drăgan, fişierul în care era dosarul meu. Când m-am uitat, avea două contracte, dar unul nu era înregistrat la FRF! Când nu s-a uitat el, am luat un exemplar din cel de-al doilea contract, pe trei ani, care nu era cu ştampila FRF, şi l-am băgat în sân. După ce au trecut cele şase luni, nu m-am mai dus la antrenament. Ei mă sunau, îmi ziceau că îmi fac rele dacă nu merg, că am contract cu ei. Eu le spuneam că nu mai am, ştiam că un original era la mine. Până la urmă, le-am trimis o copie după exemplarul pe care-l aveam acasă şi m-au chemat la negocieri”, a declarat Chiriţă la ProSport Live.

Clauza care i-a fost refuzată lui Copos

În cele din urmă, Copos a acceptat condiţiile fotbalistului: M-am dus la Copos şi mi-a arătat contractele. Pe unul era o semnătură, dar nu a mea – nici n-avea cum să fie, pentru că exemplarul respectiv era acasă la mine. M-a pus Copos să mă întorc cu spatele, să amestece contractele, ca să vadă dacă îmi dau seama care e falsificat. M-am întors de vreo două ori şi a pus de fiecare dată mâna pe cel care nu era semnat de mine. Şi-a dat seama că ştiu. Am început să negociem, venisem cu impresarul, cu Mircea Petescu, dar nu am acceptat iniţial propunerea şi am plecat. Ne-au chemat înapoi după vreo oră, iar am negociat, iar nu ne-am înţeles. Copos voia să mă pună să semnez o clauză, că-mi primesc banii dacă joc 50% sau 75% din meciuri. Eu nu voiam. Până la urmă am semnat în condiţiile mele”, a mai declarat Chiriţă pentru ProSport.

Daniel Chiriţă garantează pentru corectitudinea lui Copos

„Contractul era de 4.000 de dolari pe lună în primul an, 4.500 pe lună în al doilea şi 5.000 pe lună în al treilea. Era un salariu foarte bun pe vremea aia. Copos era foarte corect cu banii. Se întârzia maximum o lună, dar plătea mereu. N-am ce să reproşez. Cât au fost el şi nea Mircea Lucescu la echipă, n-au existat probleme cu banii, a încheiat fostul fundaş conform ProSport.