UPDATE / Fotbal Club Rapid va juca cu echipa lui Dragnea!

steaua - Academia Rapid ProSport
steaua - Academia Rapid 1-3 şi audienţele prezentate de ProSport

ABONEAZA-TE PENTRU O COLECTIE DE CANTECE RAPIDISTE

* indicates required

UPDATE / S-a decis! Fotbal CLub Rapid va juca în șaisprezecimile Cupei României cu Turris-Oltul Turnu Măgurele. Unul dintre cei mai modești adversari posibili, care poate facilita misiunea unei calificări glorioase, pe Giulești, în optimi! Ce este mai interesant e că patronul echipei este Valentin Dragnea. Nimeni altul decât fiul președintelui Camerei Deputaților și aprig susținător rapidist, Liviu Dragnea!

„Nu există nicio presiune din partea lui Valentin Dragnea. El susține financiar echipa și vine la meciuri ca simplu spectator„, a dezvăluit atacantul Marian Constantinescu pentru Monitorul Expres, în urmă cu câteva zile. Este a doua echipă din Teleorman pe care echipa susținută de Primăria Sectorului 1 o întâlnește în acest sezon după AFCM Alexandria.

———————————————————

ProSport scrie despre tragerea la sorți a șaisprezecimilor Cupei României. Imediat după ce se stabileşte ultima echipă calificată în 16-imile Cupei României, la Casa Fotbalului are loc evenimentul în care se trag la sorţi meciurile fazei în care intră în competiţie şi cluburile din Liga 1. Flacăra Moreni – Chindia Târgovişte începe la ora 15:00, în timp ce tragerea la sorţi debutează la ora 17:00, anunță ProSport.

ProSport scrie despre existența a două urne

Până acum se cunosc 31 din cele 32 de echipe care se vor afla în urne, 17 câştigătoare din turul 4, respectiv 14 echipe din Liga 1. Ultima calificată în 16-imi va fi Flacăra Moreni sau Chindia Târgovişte. În cazul în care echipa din Liga 3 va trece mai departe va fi repartizată în urna B, în timp târgoviştenii vor fi repartizaţi în urna A, deoarece în ediţia trecută au ajuns până în optimi, mai amintește ProSport.

Cele două urne pentru tragerea la sorţi sunt următoarele:

URNA A – echipele care au ajuns în optimile Cupei României din sezonul precedent:

fcsb
CS U Craiova
Astra
Gaz Metan Mediaş
Viitorul
Dinamo
FC Botoşani
Politehnica Iaşi
FC Hermannstadt
CS Mioveni
Universitatea Cluj
Chindia Târgovişte*

URNA B – celelalte echipe care s-au calificat în faza şaisprezecimilor de finală:

CFR Cluj
Sepsi OSK Sfântu Gheorghe
Dunărea Călăraşi
Concordia Chiajna
FC Voluntari
Academica Cliceni
Sportul Snagov
UTA Arad
Energeticianul
ASU Politehnica Timişoara
Luceafărul Oradea
Dacia Unirea Brăila
Turris Oltul Turnu Măgurele
AFK Csikszereda Miercurea Ciuc
Unirea Alba Iulia
Bucovina Rădăuţi
Sporting Lieşti
Progresul Spartac
Fotbal Club Rapid
CSM Slatina
Flacăra Moreni*

CSM Slatina, singura echipă de liga 4 rămasă în competiție!

La tragerea la sorţi se grupează echipele din urna A cu echipe din urna B şi, în continuare, echipele rămase în urna B vor fi grupate între ele. Astfel, avem şansa ca în 16-imi să întâlnim meciuri între echipe din Liga 1 şi inclusiv din Liga 2. CS Mioveni, ”U” Cluj şi, posibil, Chindia, fac parte din prima urnă. Alte cinci cluburi din prima ligă sunt în urna B, tot acolo unde e repartizată şi CSM Slatina, singura echipă din Liga 4 rămasă în competiţie.
Pentru jocurile din optimi, sferturi de finală şi semifinale echipele calificate vor fi repartizate în aceleaşi urne valorice ca şi în cadrul şaisprezecimilor, cu excepţia prevederilor art. 30, alin. 5.1 din ROAF, tragerea la sorţi urmând să se efectueze în mod similar.

Meciurile se joacă la finalul lunii

Meciurile din cadrul şaisprezecimilor Cupei României vor avea loc în perioada 24-30 septembrie cu începere de la ora 16:30, cu excepţia jocurilor televizate, programul acestora urmând a fi stabilit ulterior. Jocurile din şaisprezecimile, optimile şi sferturile de finală se dispută în sistem eliminatoriu, într-o singură manşă, pe terenul echipei de categorie inferioară sau mai slab clasată în campionatul precedent. În cazul în care jocurile din Cupa României urmează să fie televizate în direct şi sunt programate în nocturnă, iar clubul organizator nu dispune de un stadion dotat cu instalaţie de iluminat, jocul se va programa pe un stadion din localitatea cea mai apropiată, care îndeplineşte condiţiile regulamentare necesare disputării jocului şi televizării. În caz de egalitate după 90 de minute de joc, se procedează la prelungiri şi, după caz, la executarea loviturilor de departajare din punctul de pedeapsă, încheie ProSport.

3 COMENTARII

  1. Ha, ha,ha, Nimeni altul decât fiul președintei Camerei Deputaților și aprig susținător rapidist, Liviu Dragnea!

  2. Nimeni altul decât <<>> și aprig susținător rapidist, Liviu Dragnea!.
    Ha, Ha, Ha. Dragnea este… femeie…..