REMEMBER / Vi-l mai amintiţi pe Rui Duarte? Ce replică tăioasă i-a dat Pancu!

Rui Duarte ProSport

ProSport scrie despre Rui Duarte. Prin vocea lui Nicolae Grigore. Unul dintre puţinii stranieri cu peste 100 de meciuri în Liga 1, Rui Duarte, le-a dat mereu bătăi de cap antrenorilor. Pentru că obişnuia să-şi prelungească vacanţa de vară, fără acordul clubului. Invitat la emisiunea ProSport LIVE, fostul său coleg de la FC Braşov şi Rapid, Nicolae Grigore, a recunoscut că fundaşul lateral putea ajunge mult mai departe dacă era mai serios.

Nicolae Grigore vorbeşte în ProSport despre Rui Duarte

„Era un fotbalist foarte bun. Haios este că venea în pregătire după ce începea campionatul. A fost unul dintre cei mai buni stranieri. Dacă ar fi fost şi serios… Amuzante sunt explicaţiile sale din momentul în care se întoarcea. De fiecare dată ne pregăteam în vestiar şi ne întrebam oare ce ne mai spune Rui de data asta. Probabil nici lui nu îi era confortabil în momentul în care dădea ochii cu cei care stăteau în cantonament. Întâmplările haioase nu erau neapărat cu Rui Duarte, ci cu înlocuitorii săi. Îmi amintesc că în ultima perioadă era Ionuţ Voicu, cel care acum este la Rapid. În pregătire alerga, centra, juca bine, iar în vestiar îl linişteam. Îi spuneam: <<Stai liniştit. Ai jucat bine, dar o să vină Rui Duarte şi o să stai în tribună>>”, a rememorat Nicolae Grigore, în cadrul emisiunii ProSport LIVE.

Te asteptam in FAN SHOP 1923 cu preturi accesibile si produse EXTRAORDINARE. In plus, LIVRAM RAPID! APASA AICI

Rapid l-a transferat de la FC Braşov

Rui Duarte a părăsit Portugalia pentru prima dată în 2008, când a fost transferat de FC Braşov. După doi ani petrecuţi sub Tâmpa, fundaşul lateral a semnat cu Rapid. 48 de meciuri oficiale a adunat Rui Duarte pentru FC Braşov. În timp ce pentru giuleşteni a evoluat în 71 de jocuri, reuşind să marcheze un gol. În aproape fiecare sezon petrecut în România portughezul era lăsat în afara lotului din cauza faptului că lipsea nemotivat de la antrenamente. Chiar şi aşa, nu trecea mult timp până când Rui Duarte redevenea titular şi nu mai putea fi scos din primul 11.

Daniel Pancu a pus piciorul în prag

„A fost ziua lui, acum îl aşteptăm. Nu e treaba noastră ce i se va întâmpla (n.r. – pentru absenţă nemotivată), dar e păcat. Pentru că suntem un colectiv şi nu sunt normale astfel de lucruri. Dar asta e mai mult problema conducerii, pe noi ne preocupă mai puţin, avem altele de făcut”, spunea Pancu în 2011, după ce Duarte nu s-a prezentat la antrenamentul echipei. În ziua respectivă fundaşul portughez împlinise 30 de ani, astfel că a decis să profite şi să plece pentru scurt timp în Portugalia, mai scrie ProSport.

Record pentru Rui Duarte, a întârziat 80 zile!

Recordul lui Duarte a fost stabilit la începutul anului 2011, când şi-a prelungit vacanţa cu 80 de zile, chiar dacă echipa intrase în cantonament. Atunci când antrenor la Rapid era Marius Şumudică, Rui Duarte a repetat isprava, iar la întoarcerea în ţară a spus: „Soţia m-a convins să mă întorc. Mi-a spus că mă pune în bagaj şi mă aduce aici”. Giuleştenii l-au amendat cu 1000 de euro la momentul respectiv. După despărţirea de Rapid, Duarte a evoluat pentru scurt timp în Cipru, la Anorthosis, iar în 2015 şi-a încheiat cariera în ţara sa natală, încheie ProSport.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.