Daniel NiculaeRapid

Daniel Niculae, cuvânt cu cuvânt. Consecinţele unei rupturi antologice

Daniel Niculae a plecat de la FCRB și rămâne ferm pe poziții, atunci când afirmă că nu mai există cale de întoarcere la clubul pe care îl iubește încă din copilărie. Mai mult, spune a pus capăt definitiv prieteniei cu Daniel Pancu, cel pe care l-a considerat un idol de-a lungul timpului. Atacantul în vârstă de 35 de ani este dezamăgit că Pancu a continuat, în ciuda faptului că i-a dat dreptate în neînțelegerile cu Andrei Nicolescu și Ovidiu Burcă. Niculae a vorbit pe larg despre întreaga situație care l-a făcut să părăsească Giuleștiul, la numai un an de la înființarea echipei, scrie digisport.ro. După ce v-am prezentat, la cald, cele mai important puncte expuse de Daniel Niculae, acum este rândul să citiţi fiecare cuvânt pe care legendarul atacant l-a rostit la emisiune.

Începutul unui proiect mort din faşă…

„În vara trecută, am început împreună proiectul alături de primarul sectorului 1, domnul Dan Tudorache, de Andrei Nicolescu și de Ovidiu Burcă. Suntem cu toții de acord că dacă nu am fi fost eu și Pancone, probabil nu ar fi demarat proiectul și nu s-ar fi creat atât de mare emulație în jurul acestui proiect. Trebuia să ajungem la un numitor comun privind structura clubului. Pe imaginea mea și pe imaginea lui Pancone nu am fi acceptat niciodată să fim conduși de altcineva, pentru că, până la urmă, noi suntem trași la răspundere și acum, și pe viitor.”

„Dacă nu voi mai rămâne eu, lumea nu va ști cine e la birouri, ci va ști că această echipă e condusă de Daniel Pancu. Și cred că e și el conștient de acest lucru. Au fost niște discuții, eu l-am propus pe Pancu să rămână președinte și eu să fiu în structura clubului – amândoi să rămânem și jucători – și Ovidiu Burcă manager general. În schimb, Andrei Nicolescu se ocupa și de acte, el fiind și avocat”, a declarat Daniel Niculae, în cadrul emisiunii „Fotbal Club”, de pe Digi Sport 1.

Daniel Niculae oferă detalii şocante

„Au fost câteva discuții, s-a bătut palma și am început proiectul, cu mult timp în urma tuturor echipelor. Știam lucrul acesta, pe partea sportivă știam că vom avea de suferit, însă mă așteptam ca din punct de vedere juridic și din punctul de vedere al actelor să fim puși la punct, ceea ce nu s-a întâmplat. În organizarea clubului, am stabilit că atunci când vor fi decizii de luat ne vom strânge cu toții și vom vorbi. Până la urmă, cred că mai mulți ochi văd lucrurile mai bine decât o singură pereche de ochi.”

„Au fost niște discuții contradictorii, eu am luat atitudine. Au fost mici lucruri, care nu erau așa de mici. M-au deranjat, nu era o transparență atât de mare pe cât mi-aș fi dorit. Indiferent ce se întâmpla la club, trebuia să știu, fiind președinte. De fapt, nu am fost niciodată președinte și nici Pancone nu a fost director tehnic. Am fost doar fotbaliști, dar asta este altă discuție”, a mai spus atacantul.

Daniel Niculae minţit de cuplul Burcă – Nicolescu

„Am tras un semnal de alarmă, au spus că lucrurile se vor reglementa, pentru că am început pripit. Din păcate, am continuat în același ritm, am avut și o a doua discuție. Sunt total de acord că oricine poate greși în viață și chiar și eu o pot face. Tocmai de aceea ne-am la o masă, să discutăm și să luăm decizii pentru binele Rapidului. Am tras al doilea semnal de alarmă, am avut o discuție doar cu Nicolescu și cu Burcă, undeva la Giulești.”

„Le-am explicat că lucrurile nu pot continua așa. Au spus că e OK, că nu se mai întâmplă… S-a mai întâmplat și, din păcate, pentru mine nu mai există a treia oară. Înseamnă că este rea voință și că nu putem lucra împreună. De aici și ce s-a întâmplat în iarnă, când am dorit să plec. Am spus că ori rămân eu, ori rămân dânșii”, a dezvăluit Daniel Niculae.

Se poate fără AFC Rapid şi fără Niculae, dar nu se poate fără Burcă…

„Îi mulțumesc domnului primar. Am avut o relație bună, se putea să fie și foarte bună. Acum două zile, într-un interviu a spus că se poate și fără Daniel Niculae. Sunt de acord, se poate fără oricine. A plecat și Cristiano Ronaldo de la Real Madrid, o să se retragă și Messi de la Barcelona… La întrebarea dacă se poate și fără Nicolescu și fără Burcă, se pare că ne-am cam fofilat să răspundem afirmativ sau negativ. Atunci, tragem singuri concluziile”, a mai precizat Niculae.

Daniel Niculae: „S-a terminat prietenia mea cu Pancu!”

„I-am transmis și lui Pancu: dacă în iarnă a avut o reacție destul de nervoasă la adresa mea, i-am explicat și mi-a dat perfectă dreptate, cum îmi dă și acum și i-a fost foate greu să meargă mai departe. Ținând cont că nu am plecat cu niciun jucător. Pe actualii jucători și pe cei din staff i-am adus împreună, i-am convins. Eu am plecat la drum cu Daniel Pancu. Din păcate, din idolul pe care l-am apreciat tot timpul și din prietenul pe care l-am avut peste 15 ani… pentru mine, prietenia s-a terminat.”

„Pancu o să rămână o cunoștință. Un nume greu din istoria Rapidului, dar prietenia noastră a luat sfârșit. Probabil și pentru el a fost o decizie grea. A luat-o, asta e, mergem mai departe. Dacă pleci la luptă cu cineva și îți dă dreptate, dar continuă să meargă pe altă cale, cum ați vedea lucrurile? Și eu iubesc clubul ăsta, sunt de la 13 ani la clubul ăsta și mi-am rupt genunchii; făceam duș la cișmeaua de lângă magazin și am luat multe bobârnace de-a lungul carierei. Nu o să mă dezic niciodată de acest club și de suporterii minunați ai Rapidului, pentru că și eu fac parte dintre ei”, a mai precizat Daniel Niculae.

S-ar putea sa te intereseze

One Comment

  1. sait de caca ce legatura are afcul spurcat cu declaratile lui nico? dislike jet la cacat 1923.rro

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.