INTERVIU / Vasile Maftei a vorbit despre steaua – Academia Rapid

ProSport Giuleşti csa steaua - academia rapid
csa steaua - Academia Rapid pe Giuleşti

Meciul csa steaua – Academia Rapid se va juca sâmbătă, de la ora 19:45. În derby-ul Ligii a 4-a. Meciul va fi în direct pe TV Digi Sport 1. Vasile Maftei, unul dintre veteranii Academiei Rapid, crede că „e greu ca jocul să fie la nivelul spectacolului din tribune, dar va fi un meci al marilor orgolii!” La 37 de ani, Vasile Maftei se pregătește de un derby steaua – Academia Rapid. Primul din cariera sa în Liga a 4-a. Au trecut aproape 10 ani de la ultima confruntare pe care a avut-o în tricoul alb-vișiniu împotriva echipei din Ghencea, pe atunci, în noiembrie 2008, la un 0-0 în Giulești, conform gsp.ro.

Vasi, îți era dor de un derby Steaua – Rapid?
Normal că îmi era dor, n-am mai jucat cu ei din 2008, în tur, acasă la noi. I-am bătut apoi în retur, chiar pe Ghencea, cu 2-1, dar atunci am fost suspendat. Bine, acum se spune că nu mai erau steaua, că, de fapt, erau doar fcsb. Dar pentru mine, tot steaua a fost și atunci. Iar acum sunt tot steaua, așa se numesc, e echipa Armatei.

Și voi aveți probleme, nu reușiți să obțineți personalitate juridică, CIS, pe Academia Rapid.
Da, dar se lucrează la asta, sperăm să le obținem. Important e că, uite, am venit câțiva dintre foștii jucători, Pancone, Nico, Voicu, eu, și împreună cu cei mai tineri am urnit proiectul ăsta. Și, cel mai important, ce ne dă forță să mergem mai departe, e că suporterii vin alături de noi, că iubesc această echipă. Eu unul simt că joc iar pentru Rapid. Și faptul că vor fi 20.000 de rapidiști în tribune pe Arena Națională înseamnă că facem ceva bun.

„AȘ MAI JUCA O DATĂ «SFERTUL» ĂLA DIN UEFA!”

Deci miza va fi și sâmbătă nu numai a punctelor, dar și a marilor orgolii.
Asta e clar. Ai văzut ce a fost în Giulești. Iar acum, pe Arena Națională, se anunță un spectacol și mai intens în tribune. Din câte se aude, e foarte posibil să jucăm cu vreo 40.000 de suporteri. Va fi ceva special, mai ales că e la Liga a 4-a. Eu vreau să-i bat mereu, e derby indiferent în ce ligă!

E o revanșă pentru acel sfert de finală din Cupa UEFA, din 2006, sau după cazul Bricheta?
„Revanșa” a fost filmul ăla al lui Sergiu Nicolaescu, nu? (Râde). Nu, nu e nicio revanșă! Nu mai contează, ce a fost a fost. Le-am prins pe toate în teren. Da, dacă am putea să mai jucăm o dată „dubla” aia din sferturile Cupei UEFA, ar fi altceva. Sunt singurele meciuri din carieră pe care aș vrea să le rejoc. Pentru că a rămas sentimentul acela, că nu au fost cu nimic mai buni, că am fi putut să fim noi în locul lor. Au fost mai norocoși. Așa au fost în toată istoria lor! Nu, acum e alt meci. Dar e important, ca orice altă partidă cu steaua.

E decisivă confruntarea asta de pe Arena Națională?
Nu, pentru că oricum vor ajunge ambele echipe în play-off, acolo unde vom fi patru formații împărțite pe distanța a trei puncte. OK, dacă terminăm sezonul regulat în fața stelei, am avea un mic avantaj, de un punct. Dar meciul de sâmbătă e important prin prisma tradiției, a orgoliilor, a încrederii.

„PRESIUNEA FANILOR VA FI IMENSĂ”

Cum e nivelul în Liga a 4-a, te solicită, ca fost jucător de Liga 1?
Nu e un nivel strălucit. Însă în București, la Liga a 4-a, e mult mai ridicat decât în provincie. Te solicită fizic, chiar dacă ai fost la Liga 1. Trebuie să alergi, să fii concentrat. Se joacă tare, cu ambiție, mai ales când echipele mai mici întâlnesc Academia Rapid sau steaua. Atmosfera creată de fanii celor două echipe îi face și pe adversari să joace ca și cum ar fi meciul vieții lor.

E un atu că voi sunteți mai experimentați, că știți cum e să joci cu 30.000 – 40.000 de oameni în tribune?
Se poate spune că avem un avantaj, ca experiență. Dar ei îl au pe cel al tinereții. Poate că vor alerga mai mult. Dar nimeni nu are un avantaj decisiv. Până la urmă, va conta cine e mai în formă, mai pragmatic, mai determinat. Și la ce orgolii și presiune ni se vor transmite din tribune, va fi o confruntare specială.

Apropo, crezi că meciul se va ridica la nivelul spectacolului care se anunță în tribune?
Nu, nu cred că e posibil. Să te ridici la nivelul a 40.000 de suporteri la Liga a 4-a e greu! Le-ar fi greu și echipelor de la Liga 1. Dar sunt convins că și noi, și ei vom da totul pe teren. Nu știu cât de spectaculos va fi meciul, dar va fi unul de luptă, aprig, asta e sigur. Și de data asta sper să fim noi mai buni, mai norocoși. Și să le oferim fanilor noștri satisfacția unei noi victorii cu Steaua.

Rămâneţi pe 1923.ro pentru toate informaţiile legate de meciul steaua – Academia Rapid!

Cauti ceva anume si nu gasesti la noi? Nimic mai simplu: cauta pe Google!